нисък ръст

• 3 650
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте Мамита,

От скоро съм се притеснила за ръста на моето момченце. Откакто проходи забелязах че е най-нисък на площадката дори по-нисък от деца с месец и два по-малки на възраст. На 1г. го измериха 73см. Сега е вече на 1г и 2м и половина  и все още на същия ръст. Ние с баща му не сме от най-високите, но се притеснявам по-скоро от факта че за 2месеца и повече не е мръднал нито сантиметър. Педиатърката каза засега да не се притеснявам и да го видим пак на 1г и 4м. Има ли някоя с подобен проблем? Има ли шанс да си навакса изведнъж?

# 1
Дъщеря ми на 1г. беше 71см. Винаги е била най-дребната, сега от децата с които се събираме тя е най-голяма, а изглежда с месеци по-малка (в момента е на 1,10г.).  Мисля, че няма за какво да се притесняваш, може да си навакса изведнъж.

# 2
  • Варна
  И аз мисля, че нямаш повод за притеснение. Моя младеж с месеци си стоеше 78 см, което беше малко спрямо т.нар. стандарти. После рязко се издължи и го измерих 83 см. Сега пак не е мърдал от няколко месеца. В момента е на 1г 7 мес. Не се тревожи  Peace

# 3
  • Бургас
И моето момченце на 1г беше 80см. , сега е на 1г и 8м. е 82... И на тегло не мърда... ама не се и спира. Важното е да е здрав.
Сподели с педиатър и дано няма повод за притеснение  Praynig

# 4
  • Варна
Здравей !

Синът ми на 1 годинка беше 75 см ,току що погледнах в имунизац.паспорт Simple Smile.След това липсват обаче даните за ръст ,понеже не можахме да го задържим на кантара.Сега на 3 и 8 месеца е леко по-висок от връстниците,баща му е около 1и 90..бих казала ,че напразно се притесняваш.

# 5
Имаш основания да се притесняваш само ако детето взема лекарства, които евентуално биха могли да се отразят на растежа, например кортикостероиди за детска астма. Иначе 73 см за една година е абсолютно приемливо, а и зависи колко се е родило бебето. Чувала съм, че след една година децата спират да растат толкова бързо, но поне при нас не е така - моят продължава да расте с по около сантиметър на месец, въпреки че приема лекарства за астма - на година и 10 месеца е и 87 см, килограмите обаче са ни  ooooh!

И моето момченце на 1г беше 80см. , сега е на 1г и 8м. е 82... И на тегло не мърда... ама не се и спира. Важното е да е здрав.
Сподели с педиатър и дано няма повод за притеснение  Praynig

Нелитка, не обичам да давам акъл, ама предполагам, че си водила детето на лекар и той е казал, че всичко е наред. Мен лично килограмите не ме притесняват толкова (на годинка беше повече, отколкото е сега), ама височината много я следя, най-вече заради лекарствата на моето дете.

# 6
  • Бургас
Nedinka, благодаря за загрижеността Simple Smile
Успокоявам се с това, че и двамата с таткото сме ниски (150 и 170  Embarassed ). Иначе ЛЛ не казва нищо на консултациите. Не пие лекарства  Peace 
Надявам се да дръпне в пубертета  Mr. Green

# 7
Щом лекарят нищо не казва, значи нещата са ок - 82 см за година и осем месеца ми се вижда съвсем нормално. Добре сте си с таткото   bouquet

# 8
Ами синът ми се роди 54см което е в горната граница, а на 1г беше 73 което е малко под средното. Като цяло малко е пораснал за 1г време. Сега на 1г и 3м. като се опитвам да го измеря вкъщи като че ли доближава 75см... Не знам, дано няма проблем  Thinking.

# 9
Да, не е пораснал много - моят се роди 48,5 см девет дни преди термина.

Ама щом педиатърът казва да не се тревожите...

Общи условия

Активация на акаунт