Мнения за 125 СОУ "Боян Пенев", Младост 1 - II

• 184 912
  • 1 428
  •   1
Отговори
# 1 230
Излезе официалното съобщение: 16 и 17 са обявени за неучебни дни. Всички ще бъдат уведомени.
Давайте следващия казус.

Това го приемам, като подигравка с родителите. Мое мнение.

# 1 231
  • СОФИЯ
Документа е публикуван в социалната мрежа, преди 45 минути. Ето линк:
https://www.facebook.com/125sou/?fref=ts

Дори го коментирах вече. Поредно доказателство, че са гола вода, нямат дори елементарна представа за правата на детето и законните му представители. Не познават нормативната уредба. Дори в съдържанието на "заповед" включват разнообразни съкращения и т.н. Е...да включим и малко чувството си за хумор  Laughing
Имам предложение, ЧК да се тълкува Чакай Когато.

# 1 232
  • София
Не мога да разбера защо все сте недоволни от начина, по който училището информира. Аз поне досега и в предното училище съм била информирана точно по същия начин, както процедират в 125-то. Ами класният ръководител информира родителите и децата каквото е нужно, а до 4 клас включително сме присъствали в класната стая на първия учебен ден. Родителските срещи в началото на годината пък ги обявяваха на вратата на училището. На сайта на училището информацията е абсолютно статична. В 125-то от време на време пишат по нещо, но аз поне не разчитам на сайта за информация.

# 1 233
  • СОФИЯ
Аз меко казано съм особено недоволна не само от начина на информиране. Имам представа какво се случва в доста столични общински училища и поведението на ръководството на 125 СУ е...как да го нарека по-меко, повече от странно, некомпетентно и самоуверено. Не покрива дори задължителните общовалидни изисквания, като нямам предвид само задължителното вътрешно законодателство и това на ЕС.

# 1 234
Малко с риск да не прозвучи като реклама, но днес разбрах случайно, че в групата при Данков за 7 клас имало 1 дете, което се отказало, защото се преместили в Овча купел и им е много далече.
Ако някой се интересува да пише на лични

# 1 235
  • СОФИЯ
Мен пък ме интересува кои са причините тази "заповед" да е написана по този нелеп начин. Няма структура, малко недостатъчни правни основания в началото, мотивите са в диспозитива. Не съм завършила българска филология, но има и 3 правописни грешки.
Съдържанието е друга тема. ЧК може и да означава напр. чекмедже, но пък е вменено на класните ръководители да "предупредят", не уведомят и то кого  Party ОК, ще очаквам да ме предупредят, по подходящия начин естествено  Naughty

# 1 236
Като ви чета, направо съм щастлива, че вече нямам ученици в 125-о. То става сякаш по-зле.
Наскоро си говорихме с майки за частното образование. Не че съм му голям фен, но като гледам в последните години как се развиват нещата и какви резултати излизат от частните училища, все повече се убеждавам, че ако имаш ресурс, със сигурност е много по-добрия вариант. И качеството, което явно е значително по-гарантирано там, се дължи най-вече на родителите, които като плащат, искат.

# 1 237
  • СОФИЯ
Като ви чета, направо съм щастлива, че вече нямам ученици в 125-о. То става сякаш по-зле.
Наскоро си говорихме с майки за частното образование. Не че съм му голям фен, но като гледам в последните години как се развиват нещата и какви резултати излизат от частните училища, все повече се убеждавам, че ако имаш ресурс, със сигурност е много по-добрия вариант. И качеството, което явно е значително по-гарантирано там, се дължи най-вече на родителите, които като плащат, искат.
По мое мнение не навсякъде в частните у-ща е добре. А и в образование до 17 г. и в БГ може да се инвестира и без шапка частно. Лошо е, че като цяло общообразователната ни система се разпада и то по неприятен начин. Нищо, според мен децата ще се научат и от непреподаваното. Животът е пред тях. На баща ми първото висше е математика. За първи път това лято му разреших да се позанимае малко с детето, не под формата на урок естествено. Просто се надприказваха и решаваха малко задачи. Странни неща научих от реакциите на 73 г. мъж и 12 г. дете. Продължавам да се образовам  Grinning

# 1 238
По мое мнение не навсякъде в частните у-ща е добре. А и в образование до 17 г. и в БГ може да се инвестира и без шапка частно. Лошо е, че като цяло общообразователната ни система се разпада и то по неприятен начин. Нищо, според мен децата ще се научат и от непреподаваното. Животът е пред тях. На баща ми първото висше е математика. За първи път това лято му разреших да се позанимае малко с детето, не под формата на урок естествено. Просто се надприказваха и решаваха малко задачи. Странни неща научих от реакциите на 73 г. мъж и 12 г. дете. Продължавам да се образовам  Grinning

Съгласна съм, не навсякъде е наред, а и да, и от НЕпреподаването можеш да научиш много. А дядо и внуче могат да се научат взаимно на много неща.
Моите вече са в гимназия, догодина ще имам и 12-класник. Та...  Simple Smile да му мислят те за техните деца.

# 1 239
  • Sofia
Аз пък се надявам да разбера някаква информация на 15.09, стига да мога да се добера от вуйчовци, лели, стринки и т.н Не разбирам присъствието на цялата рода на първия учебен ден, а още по-малко в класната стая. За мен трябва да е забранено и за родители вътре. Да им дадат по един лист с указания или да информират по имейл

# 1 240
  • СОФИЯ
Поиграх си да поровя, не съм на ти с търсачките, само тук открих нещо за ремонта в 125 и т.нар. "Норвежка програма". Друго в публичното пространство не открих http://tvplus.bg/index.php?p=news&id=24602

# 1 241
125 СОУ „Проф. Боян Пенев” е включено в проекта на Столична община, одобрен за финансиране с европейски средства за извършване на рехабилитация на вътрешно-отоплителни инсталации по програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”, мярка 1 – Енергийна ефективност. Партньор по проекта е Energy Saving International AS, Норвегия. 
Това е от страницата на училището. От преди една година.
http://sou125.com/списък-на-новините/345-кметът-на-софия-йорданка-фандъкова-посети-125-соу-„проф-боян-пенев”

# 1 242
Цитат на: мама САННЯ
Е...да включим и малко чувството си за хумор  
Имам предложение, ЧК да се тълкува Чакай Когато.
[/quote
Чудесно предложение

Последна редакция: вт, 13 сеп 2016, 22:03 от mready

# 1 243
  • София
И аз се радвам, че вече не сме в 125СОУ. И ми е трудно да разбера как така доста родители не виждат непрофесионализма в действията на директора.
Може да си недоволен, но да нямаш по-добър избор и да си в училището. Но да си доволен от този директор ми е доста странно.

# 1 244
Документа е публикуван в социалната мрежа, преди 45 минути. Ето линк:
https://www.facebook.com/125sou/?fref=ts

А в заповедта от 10.09.2016г. пише друго. "1.Настоящата заповед да се публикува на официалната страница на училището, за което отговаря Председателя на комисията за подготовка на материали за сайта. "
4 дни по-късно, на 14.09. това все не е направено. Евала на доволните от начина на комуникация!

Общи условия

Активация на акаунт