Настоящи третокласници Тема 4 - Успех в Трети клас!

• 62 025
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • Разпиляна във въображението
И ние сме по-натоварени в първия срок. Имаме по два часа ЧО. Математиката също е повече. Миналата година се процедираше по същия начин. Обяснението е, че втория срок като цяло трае по-малко време. Април - май е с много празници, изпити на големите и т.н. и има много почивни дни. Затова стремежът е материалът да бъде взет първи срок и към средата на втори. До края ще бъде основно за затвърждаване.

# 556
И при нас имат по 2 часа седмично  ЧО и ЧП. В часовете отговарят на въпроси и правят тестове. Аз го карам да ми разказва уроците, въпреки неговото негодувание, че в училище не разказват.

# 557
  • София
Мартин има 2 часа седмично ЧО и един ЧП, изпитват ги устно, правят и контролни и проекти. Лично според мен материала е много и трудно разбираем за децата.

# 558
  • Разпиляна във въображението
Вчера по ЧО са взели 17 урок. Като цяло гледам да я препитвам за важни дати, събития и личности. 

# 559
Нашите деца имат 1 час ЧО и 1 час ЧП.
И ние сме с по 1 час седмично ЧО и ЧП (също и Музика).
Може би е по-добре и това е някакво предимство, ще свикнат по-плавно и няма да им идва нанагорнище.. Поне дъщеря ми така я усещам и към момента бих казала дори, че много харесва тези предмети.
ЧО и ЧП от втория срок по два пъти ли ще имат и за сметка на кои предмети? newsm78
Да, втори срок ще са с по два часа, при нас и Музиката, отпада Физическо, ще имат май само по 1 час, сега имат 3 пъти седмично.

# 560
При нас по ЧП и ЧО изпитването основно е чрез тестове. Отделно правят и групови проекти, които представят и на които също имат оценки (веднъж месечно се пада). Последният беше за Крум и битката с Никифор при Върбишкия проход.

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 17:38 от *paper cake*

# 561
  • София
лелеле, колко сте напред по ЧО. нашите са още на равнините и хората Simple Smile

# 562
  • ПАЗАРДЖИК
Виляна са на 14 урок от Булвест - Залезът на Второ Българско Царство. Имат 2 часа седмично. Те не учат по учебника, а с интерактивни уроци. Така правят и тестове, доста често. Класната им изважда важните неща и им ги принтира, а децата ги правят на малки карти - въпрос и отговор. Теглят си карта, задават въпрос на другарчето и то отговаря. По този начин чрез игра се препитват едни други. А мойта дъщеря само при вида на ЧО заспива.

# 563
...А мойта дъщеря само при вида на ЧО заспива.
Много сладко звучи.
Нашата госпожа ги стимулира да търсят допълнителни материали и да ги представят като доклади, което на моето му е интересно. Иначе в самият учебник се препуска между фактите и децата се пообъркват.

# 564
  • Варна
ЧП и ЧО имат по 1 път седмично. По ЧО са много назад, защото е в петък и вече 2 петъка има пропуснати.
Миналата седмица посещаваха археологическия музей да се запознаят по-отблизо с живота на траките и славяните, интересно му беше.

# 565
  • София
лелеле, колко сте напред по ЧО. нашите са още на равнините и хората Simple Smile
В единия учебник първо е историята, а после географията, а в другия е точно обратното.
Вероятно детето ти учи по втория /не помня издателствата/ Ние също сме по него и сме горе-долу на същия урок.

# 566
  • София
И при нас първо е географията.Учебникът е на Просвета.Не ми се мисли като станат два часа седмично. ooooh!
ЧП един път седмично ли остава?

# 567
  • София
На децата сякаш им е по-лесно с историята или поне така беше със сина ми.

# 568
  • Ямбол
На голямото ми дете му беше неприятна историята, защото трябваше да учи да разказва. И до днес(10 клас) все още я недолюбва. Малката обаче няма проблеми, тя обича да чете и даже държи да ми чете и да ми обяснява, живо се интересува от всеки урок по ЧО и ЧП. Дано се задържи ентусиазмът ѝ.

# 569
Утре ще имат празник в училището, за Деня на християнското семейство    bouquet

Учи стихчета, песни, танци , в училището ще имат гости от Панчарево, но честно казано не ми стана много ясно кой какво, важното е, че детето е супер щастливо и по цял ден пее и рецитира  Laughing Тя много обича да рецитира и винаги и дават доста, в детската градина последната година на едно тържество беше разказвача в приказката, имаше 2 цели листа да научи наизуст  Wink Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт