Настоящи третокласници Тема 4 - Успех в Трети клас!

• 62 038
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • София
При нас ЧП и ЧО са по 1 час седмично. Учим по учебниците на "Просвета" и въпреки медийното недоволство от учебника по ЧО съм на мнение , че е 100 пъти по-добър от този по ЧП. Детето ми винаги е харесвало всичко свързано с биологията, но в този учебник прости неща са казани в невероятно засукан стил. В училище ги карат да разказват и аз я карам също, защото речника и е много беден и няма разказвателни умения. А представям си другата година как ще го закърши ако сега не се понаучи да разказва малко. Всяко изречение започва с: аааа, ами, как беше, ъъъъ ...

# 571
  • Габрово
Всяко изречение започва с: аааа, ами, как беше, ъъъъ ...

Моят син също  Mr. Green.

# 572
  • София
M_I_A, и моят син много обича биологията - с нетърпение очаква да стигнат до човешкото тяло, органите и т н... а сега чете от онези книжки - 100 интересни факта за .... сега е на птиците и си добавя факти към уроците от тази книжка Simple Smile 

# 573
А аз се чудя по повод това, че децата са с различен брой часове по ЧО и ЧП и съответно някои са доста по напред с материала, дали това ще е съобразено на състезанието "Аз, природата и светът"?! При нас е обявено за 17.12.

# 574
  • София
На децата сякаш им е по-лесно с историята или поне така беше със сина ми.

И с моя син беше и е така.И до ден днешен историята му е слабост в добрия смисъл.Да видим нататък... Thinking
За дъщеря ми не мога да кажа още,те още са в началото с частта с географията.
И ние сме по ЧП по учебника на Просвета.Не ми се коментира.

# 575
  • Варна
По ЧП и ЧО учебниците са на Булвест 2000. Уроците по ЧП, според мен, са написани разбираемо и детето му е ясно като си ги чете. За ЧО се налага да се чете и говори допълнително.

# 576
А аз се чудя по повод това, че децата са с различен брой часове по ЧО и ЧП и съответно някои са доста по напред с материала, дали това ще е съобразено на състезанието "Аз, природата и светът"?! При нас е обявено за 17.12.
И аз това си помислих, като ви прочетох (не знаех, че в учебниците на различните издателства материалът е структуриран различно).
Миналогодишният тест ми се струва супер елементарен: http://www.sbnu.org/14/Nature/tests/III_klas.pdf

А наличието на въпрос от вида по-долу направо ме  Shocked:
Кое природно богатство НЕ се среща в планините? Огради верния отговор.
а) гори;
б) билки;
в) морска сол.

# 577
  • Ямбол
Аз и съответно дъщеря ми приключихме с тези състезания на Сдружението на началните учители. Толкова елементарни въпроси, толкова много им подсказват при нас, накрая всички са наградени. Това е излишно и не смятам, че трябва да уча детето си точно на това. И на коледното математическо няма да успее да се яви. Ще видим къде ще я пращам след нова година.

Изяви желание да чете книга на английски. Свалих ѝ една адаптирана на най-ниското ниво за Мистър Бийн. Да я видим какво ще разбере и как ще потръгне.

# 578
Аз и съответно дъщеря ми приключихме с тези състезания на Сдружението на началните учители. Толкова елементарни въпроси, толкова много им подсказват при нас, накрая всички са наградени. Това е излишно и не смятам, че трябва да уча детето си точно на това. И на коледното математическо няма да успее да се яви. Ще видим къде ще я пращам след нова година.

Изяви желание да чете книга на английски. Свалих ѝ една адаптирана на най-ниското ниво за Мистър Бийн. Да я видим какво ще разбере и как ще потръгне.
Да тази състезания са доста елементарни, при нас обаче не им се подсказва изобщо и като има 50 точки на всички е доволна  Hug ами не всички се справят добре, макар че въпросите са лесни... Ние на коледното мисля да ходим  Peace

За английския-на уроците учим по системата на Кеймбридж, има и диск, страхотен е, редовно си играе там игрите, слуша доста лисънинги, и прави тестовете, ще я питам дали иска книга на английски, това е добра идея  Wink Hug

# 579
Днес е "черен петък" в Хиполенд -25% на всички стоки  Wink

# 580
  • Бургас
Няма да мога да стигна до него.Ще разчитам на Комсед с 30% днес,утре и в неделя.

# 581
  • София
Ще пропусна и Хиполенд и Комсед. Ние сме отново на вълна Лего, а заедно с 25 и 30 % отстъпка цените в тези магазини са по-високи отколкото в други.

# 582
Аз и съответно дъщеря ми приключихме с тези състезания на Сдружението на началните учители.
...
+1  Peace
Още с големия ми син приключихме ние.  Laughing

# 583
  • София
А пък класът на сина ми пък ходили на църква заради Деня на християнското семейство...
Ние изкарахме един уикенд във Велинград и сутринта пренастройката беше мноооого трудна Simple Smile
успешна седмица  Hug

# 584
Аз и съответно дъщеря ми приключихме с тези състезания на Сдружението на началните учители.
...
+1  Peace
Още с големия ми син приключихме ние.  Laughing
Ние не сме и започвали. Във втори клас ходи на едно, за да й дадат грамота Simple Smile. В края на първи клас беше голяма драма, че не е получила такава.
Учителят ни по английски е много настоятелен за тези състезания и ги заплашва и за оценки. Въпреки това Марти не отиде.

Общи условия

Активация на акаунт