Настоящи третокласници Тема 4 - Успех в Трети клас!

• 62 005
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Аз пък напоследък в духа на равносметката от изминалата година се замислих за това колко натоварени са децата днес и колко малко свободно време имат през учебната година да се занимават с нещата, които истински ги радват. Като гледам моето какви големи сенки има под очите, направо ми е жал. Затова и не му пиля много за разсеяността - отдавам го на умората.
Не знам при вас как е, но вкъщи през седмицата едва ни остава време да общуваме - той идва с буса в 18-18,30. Докато вечеряме, поиграе малко и то станало време за сън. Това много ми тежи. Като че ли някак отстрани наблюдавам как израства малкото ми момче ... Ох, с нетърпение чакам коледната ваканция!  Simple Smile
И в този ред на мисли, това много ме трогна:
Скрит текст:

# 676
Аз пък напоследък в духа на равносметката от изминалата година се замислих за това колко натоварени са децата днес и колко малко свободно време имат през учебната година да се занимават с нещата, които истински ги радват.

Винаги съм си го мислила, но не съм посмявала да го кажа, защото в сравнение с други деца, моето е доста по-малко натоварено.Сведохме допълнителните занимания само до един спорт, който дори не е посещавало детето от два месеца заради чести боледувания.

За мен не е нормално да се учат накуп всички тези дисциплини в трети клас и то по начина, по който се учат.Смея да твърдя, че в ІІІ клас ,макар и да съм учила само бълг, математика и т. наречените "технически дисциплини", както и малко руски език, съм знаела повече и от най-умното дете в класа на сина ми.Не само от моя си някогашен клас.Защото научавах всички важни неща по доста различен начин от това да се отмятат помагала и тестове.Но това е друга тема.

За разсеяността - все още преживявам раздялата с една чанта с цял екип по ФВС.Особено гуменките бяха много симпатични- на Н &М със самолетчета, анцуга също.Карам детето всеки път да пита в училище дали не е намерен екипът, но очевидно е "пуснал краченца"Откровено се учудвам що за човек трябва да си, за да си "харесаш" чужди дрешки, знаейки че друго дете ще си ги търси и ще преживява.

А пък на раницата съм страшно бясна, днес аз едва я извлачих, не зная ако детето ми самО трябва да я носи.Как някой, който предвижда всичките му там учебници и помагала не се сеща, че има деца в ІІІ клас, които са все още 25 кг.

Уффф, само с мрачни коментари се включих,а наближават празници...

# 677
  • София
Светкавица, моето дете е 25 кг., а чантатата му е около 12-15 кг. Той ходи сам на училище и само ме успокоява, че не му тежи чак толкова. И в по-горен пост споделих, че и според мен материала в училище им е адски много и "пълен с плява", което няма да доведе до нищо добро в дългосрочен аспект.

# 678
  • Бургас
Теглите ли ги раниците на кантар?
На мен когато ми се стори че е адски тежка я тегля,но не е била повече от 7 кг.

# 679
  • Габрово
Разсеяността и при нас е голям проблем.
Боби не губи, но в час не си дописва всичко и постоянно има червени въпросителни в учебните тетрадки, защото са му празни. Като го питам защо не пише, той ми обяснява, че се отнася нанякъде и забравя да пише  ooooh!
Иначе няма проблем с материала, но често забравя да си запише и някое домашно.

Моят син е абсолютно същия. Ходи без телефон на училище, но ефект особен няма.

# 680
  • Варна
И аз така, но и 7кг. са много за дете.

Моят син не губи вещи, но често забравя какво има за домашно  ooooh!. Напоследък е по-добре положението, но имаше период, в който всеки ден забравяше по нещо. Определено е изморен.
Награди за оценки не давам. Джаджи се купуват само по повод и то ако наистина ще се ползват.

# 681
7 кг зная колко е, съдейки от покупките ми от пазара.Живея до пазар, а и есента правим разни зимнини с майка ми, поносимо ми е 7кг.

Днес раницата беше невъзможно тежка, уточнявам, че в нея беше и екипът по ФВС, но сега, като се върне детето ще я претегля.Нищо освен учебници и екип по ФВС няма в раницата, една бут. вода 0.500л

# 682
  • Разпиляна във въображението
Аз не мога да се оплача от разсеяност на Вики в училище и в занималнята. Всичко е написано, научено, няма забравено и т.н. Но у дома ooooh! Вики това, Вики онова... Всичко може да я разсея.

За натовареността. Ходим събота и неделя - сутрин на математика /кръжок, курс/ и на обяд по един час волейбол. И все пак ми се струва отслабнала. Чета тук, че има къде-къде по-натоварени от нас деца. На мен също понякога ми се иска да й освободя поне единия почивен ден изцяло.

# 683
  • ПАЗАРДЖИК
Аз пък мисля, че децата трябва да са заети възможно най-много, защото през свободното си време се занимават с откровени глупости - тъпи детски филмчета и игри, които не ги научават на нищо. Смятам, че заетостта им ги учи на ангажираност, отговорност, дисциплина, организираност... Дъщеря ми е 23 кг и 130 см. Въпреки, че не трябва да носи учебниците, защото в училище им дават, тя държи да си носи своите и да си  ги носи сама, без да й помагам. Излиза от вкъщи в 7 и 15 сутрин и е на занималня от 7 и 30. В 12 часа ги водят на обяд в един ресторант и после следват часовете до 17 и 10 или до 18 часа. Извън училище ходи на актьорско майсторство - веднъж седмично за час и половина и 2 пъти седмично за по 3 часа на балет от 17 и 30 до 20 и 30 часа. Заедно сме през останалото време и е достатъчно, за да й покажа, че я обичам, да й се скарам, да я похваля...Тя трябва да се научи да оцелява в този свят от сега - да гради взаимоотношения да живее повече сред връстници. Извинете, че стана дълго, надявам се, не съм ви отегчила.

# 684
  • нейде там, където ....
За това, че е добре да прекарва повече време с връстници (евентуално с общи интереси) - съм съгласна. Но не и заетост, заради самата заетост, за да няма време за неща, които децата харесват (дори ние да не разбираме съвсем). Особено, ако е изцяло организирана от родителите, може да доведе до липса на собствени интереси.
По какъв начин може да научи детето на организираност факта, че каквото и да прави - няма да му бъде оставено време да прави това, което иска? Без значение дали му се гледат филмчета, рисува му се или му се играе с кукли (рита топка).  newsm78

# 685
... По какъв начин може да научи детето на организираност факта, че каквото и да прави - няма да му бъде оставено време да прави това, което иска? Без значение дали му се гледат филмчета, рисува му се или му се играе с кукли (рита топка).  newsm78
Напълно споделям това мнение. За мен лично много по-важна е емоционалната интелигентност на детето ми, отколкото това да е претрупан с ангажименти и да няма време за нещата, които истински го радват.

Последна редакция: пн, 08 дек 2014, 13:44 от *paper cake*

# 686
  • София
Да, всеки път се изумявам колко му е тежка раницата и се опитвам да убедя себе си, че си въобразявам, но уви.
Твърдо против съм постоянната заетост на децата. Синът ми ходи на английски и на тренировки по футбол и наистина му съчувствам за натовареността и в училище. Сега им е времето да са деца, ангажименти ще имат цял живот.

# 687
  • Бургас
Само на едно рисуване ходи дъщеря ми 2 пъти в седмицата.Иска ми се и на плуване/тя също иска/,но съвпада с рисуването,или веднага след него,т.е. ще се прибираме в 20 часа.Тя си държи на свободното време и може би затова не е замрънкала по-сериозно.

# 688
Здравейте!
Ще съм много благодарна ако ме насочите от къде мога да купя за моята дъщеря ролери и кънки 2в1.
Например на тази марка са няколко модела и не мога да преценя кои са най-качествените и подходящи.Искаше ми се да я заведа в някой магазин да ги пробва и да изберем тези,които се и най-удобни.
Ако някой има от този модел да сподели дали си заслужават.
http://www.emag.bg/roleri-k-nki-worker-aron-white-m-in-7095-m/pd/D120BMBBM/

# 689
Здравейте, не съм писала отдавна, момичета, за всички HugSimple Smile

Ще се включа да споделя за ролерите 2 в 1, които аз поръчах:

http://www.ebay.co.uk/itm/13196552903?_trksid=p2059210.m2749.l26 … TRK%3AMEBIDX%3AIT

Още не са пристигнали, но отзивите за тях са добри.

Весели празници от нас!

Общи условия

Активация на акаунт