Настоящи третокласници Тема 4 - Успех в Трети клас!

• 62 011
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
момичета, а знаете ли какво правят децата в междучасията? по-точно момчетата?

Палуват.  Wink

Само да не се бият.  Wink Иначе, сериозно, зависи от учителя - нашата ги държи постоянно под око. Но миналата година, по време на междучасията в занималнята и момчета и момичета се търкаляха по земята /Коси беше направил клипче/.

Да ви питам нещо - синът ми носи очила, много ми се иска да го заведа на кино, но всички са 3D. Чудя се как ще стане едновременно хем диоптрични, хем 3D очила да носи. Имате ли подобен проблем и как го решавате?

# 661
Ами те са доста свободни 3д очилата, аз си ги слагам над моите и си гледам с 2 чифта очила.
Може да пробвате детски или за вързастни ще му стоят по-удобно.

# 662

Палуват.  Wink

Само да не се бият.  Wink Иначе, сериозно, зависи от учителя - нашата ги държи постоянно под око. Но миналата година, по време на междучасията в занималнята и момчета и момичета се търкаляха по земята /Коси беше направил клипче/.

Да ви питам нещо - синът ми носи очила, много ми се иска да го заведа на кино, но всички са 3D. Чудя се как ще стане едновременно хем диоптрични, хем 3D очила да носи. Имате ли подобен проблем и как го решавате?

Аз нося очила, слагам 3D очилата върху моите, никакъв проблем няма.

В междучасията или играят на двора, или в стаята. В стаята съответно са по-шумни, но сега тя е компютърният кабинет, така че си имат занимавка.

# 663
  • София
Dolly, и синът ми е с очила, така че тези за 3D са върху тях - без проблем.

# 664
Момичета, намерих с голям зор на Славейковото пазарче. 1000 пъти съм гледала там, а днес не се сетих изобщо. Взех последната от целия пазар и понеже не беше в добър търговски вид,ми я намали  Heart Eyes Лека вечер!

# 665
  • София
Нашите вадят телефоните и играят Confused

# 666
През междучасието играят на телефоните - ужасно е, но е факт. По-лошото е, че вчера в часа по ФВС, на тези, които били вече изпитани на теория, госпожата им разрешила през часа да си играят на игрички. Що за час по ФВС е това - имат 4 пъти седмично, непрекъснато трябва да ходи с екип, а накрая нищо?!?
И тази година класната му я няма - имат заместничка. Зле ни се отразява това - учителката не ги познава много добре, темпа на работа е различен, обема на домашните също, СИП-а по математика хич го няма. Да знаех по-рано, да му търся школа по математика, а сега всичко е на моята глава ooooh! Ходи по състезания по собствено желание, вкъщи ги решава тестовете почти без грешка, а там все има по нещо, което не разбирал. Не, че имам някакви кой знае какви амбиции в тази насока, пък и горе-долу добре се представя, ама все пак....
И да оплача - вече не знам как да процедирам - страшно е разсеян - все губи по нещо. Вече забравих бройката на джапанките и банските за плуването, вчера шапката си загубил.
За Коледа измислихме подаръците, но през януари има РД и пак наново  Mr. Green

# 667
... И да оплача - вече не знам как да процедирам - страшно е разсеян - все губи по нещо. ...
Да се присъединя и аз. Моето е с очила. От началото на годината правим трети такива (а те са си цифра - специални стъкла, рамки и пр.). Как изчезват тези очила никой не разбира  Laughing Загубените ръкавици и шапки спрях да ги броя още миналата година. Сега гледам да купувам по-евтини, та поне да не се ядосвам после.

# 668
  • София
Разсеяността и при нас е голям проблем.
Боби не губи, но в час не си дописва всичко и постоянно има червени въпросителни в учебните тетрадки, защото са му празни. Като го питам защо не пише, той ми обяснява, че се отнася нанякъде и забравя да пише  ooooh!
Иначе няма проблем с материала, но често забравя да си запише и някое домашно. Днес подписах забележка, че системно е без Дом. раб. по Човек и общество, както и една тройка по математика, защото не е смогнал да напише всички задачи.
Госпожата вече не му прави компромиси и си му пише тройки  и четворки, когато предаде непопълнена тетрадка.
Вече е наказан и ходи с един стар телефон на училище, за да не може да се разсейва в междучасията, но подозирам, че това няма да има голям ефект.

# 669
Изключително ми е трудно с наказанията - признавам си, че АЗ не мога да издържа и ги отменям. Знам, че при това положение се оказват безсмислени.
Говоря, говоря, говоря....че награда за добра оценка не се полага, защото тези оценки не са за мен, а за него, но... Вчера едно от децата, с които се прибира заедно се е похвалило как за две 5-ци ще получи еди колко се лева, ученикът, който е с най-слаби резултати в класа е с най-модерен телефон - ужасно ми е трудно да се аргументирам в тази насока  ooooh!

# 670
 И ние в кюпа на разсеяните. Дрехи и други разни скоро не е губил, но иначе все не записал, все не разбрал, все не му стигнало времето. Вчера получил първата си 4-ка. По информатика. Питам го защо, ами не бил сложил фон на картинката. Викам а защо не сложи, не знаеше как или пропусна? Ами забравил че трябва и фон. Миналата седмица пък госпожата им записала някакво съобщение на дъската за състезанието "Аз, природата и светът" и той нищо не преписал, защото часа свършил, той хукнал навън /защото нали бягането по коридорите е по-важно Crazy/ и после вече било изтрито от дъската.

За подаръците- питах в темата за коледните подаръци, ама да попитам и тук. Поискал си е лаборатория за кристали за Коледа. По принцип обича такива разни научни и експериментаторски комплекти, но се чудя дали не е някоя глупост това с кристалите  newsm78 Имате ли отзиви?

# 671
  • Бургас
Още една разсеяна госпожица записвам в списъка. Grinning Най-вече си забравя сутрин чантичката с телефона.До минала година си беше закачен в раницата,но всички ходели с чантички,та и ние да не сме изключение.Много загубени линий,гуми,химикали......... и суичери/тях си ги намира на следващия ден/.
Вчера госпожата по немски им казала вечерта преди Никулден/тази вечер/да си сложат домашните чехли пред вратата на терасата.Свети Николай щял да ги напълни с подаръци и лакомства,т.е. ще правя "извънредни" подаръци.Избра най-големите и още снощи ги приготви.

# 672
  • нейде там, където ....
Аз издирвам химична лаборатория - подарък за Коледа.

Изключително ми е трудно с наказанията - признавам си, че АЗ не мога да издържа и ги отменям. Знам, че при това положение се оказват безсмислени.
Говоря, говоря, говоря....че награда за добра оценка не се полага, защото тези оценки не са за мен, а за него, но... Вчера едно от децата, с които се прибира заедно се е похвалило как за две 5-ци ще получи еди колко се лева, ученикът, който е с най-слаби резултати в класа е с най-модерен телефон - ужасно ми е трудно да се аргументирам в тази насока ooooh!

За техниките - аз питам за какво ще се ползва. Конкретно - кога, как, за какво му трябва тази или онази екстра на телефона. Сам си поиска най-обикновена слушалка, без игри, за да не се разсейвал.
За парите - такова плащане е като плащане към детето, за липсата на време и внимание за него. Заплащане за високите оценки и знания ще получи сам, но след време. Сега сее, за да пожъне като стане голям.

П.П. И аз не плащам или подарявам за оценки. Това правя, когато изпадна в ситуация, като описаната.
"Някой има джаджа ... защо аз не" - за какво ще я ползваш, кое от функциите го няма в наличните джаджи. Ако някой ден получа обосновано искане, ще искам да помислят и над въпроса от какво трябва да се откажем/ограничим, за да я купим - в това число и прекараното време заедно.
"На някой му дават пари за оценките (повече джобни) ... защо на мен не" - обяснявам.

Последна редакция: пт, 05 дек 2014, 13:07 от jd

# 673
  • София
Нито плащам, нито правя подаръци за оценки. Те да не са маймунки в цирка, та да получават лакомство за изпълнен номер. Ако по някой предмет са се представили незадоволително, давам допълнителни упражнения. Не казвам, че винаги ги приемат безропотно, но в това отношение съм непреклонна - преди да си свършат работата, нямат право на игри и забавления.
Ако отказвам да купя някоя "техника", винаги обяснявам защо го правя. Например: в момента не можем да си го позволим; за същото можеш да ползваш еди-коя си джаджа; първо ми докажи, че можеш да опазиш скъпия телефон; купи си го сам от джобните си и т.н.

# 674
  • Варна
Момичета, тези роботизирани рибки струват ли си?  Thinking
За разсеяността - Коси веднъж се върна с две бели тениски по физическо в раницата, а друг път - без нито една. Поне сме квит.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт