Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 656
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
Всъщност ние не знаем какво предписание е направил хомеопата. Може изобщо да не е конституционално. Може би е добре да говориш с него и след това да решаваш.

# 106
  • Пловдив
Persona grata, добре е човек да чете и да е информиран. Обаче всяко лекарство има толкова много особености в картината си, а и предписанието е нелека работа, която се разбира само от хомеопата. Дали е предписано правилно лекарство, няма как да се прецени във форума. Най-малкото защото тук ни пишеш едно, а при хомеопата, според неговите въпроси, със сигурност изложената информация за детето е била доста по-обширна. Така че ние няма как да знаем на базата на какво точно е това предписание, следователно правилно ли е, или не. Разбира се, Мече например би могла да прецени по-добре, отколкото аз, да речем. Но ето, другите споделят едно. Аз ще кажа, че имах познато дете, което изключително отговаря на описаното от теб (наблюдавам го отблизо от малко) и съответно това лекарство беше точно за него в един момент (без да знам като какво е предписано), дотолкова, че с 1 прием реши проблема с персистиращ и задълбочаващ се обрив. Информация много, интерпретации - различни, факти - също, така че най-добре следвай съветите на хомеопата, ако му имаш доверие. Ако нещо те тревожи, звънни и попитай!Ако му нямаш доверие, смени го. Не може всяко предписание да се поставя под съмнение, някак нездравословно ми се вижда.... Crazy

# 107
Какво се има предвид под XL?
ХЛ- хомеопатично лекарство имах предвид.
П.С Съжалявам за латиницата, но писах от тел.

# 108
Както милион пъти е повтаряно тук първо са менталните симптоми, след това са физическите симптоми.

Хомеопата попита ли те как реагира детето на ситуацията, породила тиковете.
Как ти каза да пиеш предписаните две потенции-едната сутрин, а другата вечер, или има някакво друго предписание? С коя да започнеш първо? Ниската  или по-високата? Много странно предписание.

За тикове има  две много известни лекарства.

# 109
Дали е тик или не, божа работа.
Подкрепям, че първо са менталните, после емоционалните и накрая физическите симптоми. Аз имам Калкарея карбоника вкъщи /е, на път е да излезе от там/, която е жива, енергична, бясна, нооооо....инат, мързелива за друго, и най-вече имаше страхотна НЕУВЕРЕНОСТ и много страхове, които видимо не личаха особено. Калкарея може да представя картина на независима, но това е от инат, не от развитие на Аз-а. Калкарея по същество е зависима. Калкарея има черупка - мида си представете, където тя е свръх защитена. Ако по някакъв начин черупката на калкарея се "изземе", тя има два варианта - бие се или бяга. Затова аз също съм на мнение да се изчака и на проследяване да се "дообясни" на хомеопата, ако е необходимо. Навсякъде по материалите калкарея се представя като едва ли не инертно мекотело, което съвсем не е така. Още повече детето калкарея първо ще направи всичко възможно да се справи самичко, и едва тогава, когато види, че не може, ще повика мама... В книгите лекарствата в повечето случаи се представят в напреднала и крайна патология, за да може картината да стане по-ясна на четящите. Ето ви например един фосфор, ако имате фосфор в напреднала патология, той вече ще е "смесен" или повече към каустикум например, или към арсен. Защото болният фосфор така прилича на арсен, че често е трудно да се диференцира.
Ако има страховете и делюзиите на калкарея /едва ли делюзии при толкова малко дете, но все пак да го спомена/, то тогава човекът Е за калкарея, независимо от физиката.
Не трябва лекарствата да се разглеждат фиксирано. За пореден път казвам, че ЛЕКАРСТВАТА СА ДИНАМИЧНИ.  Тоест едно е да видите арсен в начална патология - онзи хубавият, безкористен, справедлив арсен /да, справедлив/, но страхлив, тревожен и т.н. И друго е арсен в напреднала патология, когато става себичен, егоист и прочие...

# 110
Но писаното от Цонна също е съвсем уместно, мен също по- би ме притеснило предписанието на две потенции.

# 111
  • Бургас
Здравейте, благодаря за обясненото!
Предписанието е всяка вечер по 5-6 капки от 6C, всяка събота вместо 6С - 30С. Днес пак говорих с хомеопатката, за да й изясня отговорите, които може да са прозвучали двусмислено, тя ми каза, че независимо от тях пак е на мнение да му давам от точно тези капки 1 месец. Вчера имахме доста неспокоен сън и му излезе кокоши трън на крачето, за мен това е признак, че нещо се случва. Смятам да се доверя. Благодаря ви още веднъж на всички сърдечно!

# 112
Наблюдавайте внимателно.
На мен типът предписание не ми харесва с уговорката, че ако има някаква промяна - уведомява се хомеопатът, за да се преценят по-нататъшните приеми. Ако това ви е казано, всичко е наред. Ако не е, за мен е пропуск. Защото никой не знае утре в какво състояние ще съм аз, за да ми дава схеми на приеми. Виталността на човек се променя.
Хващам се за думите "всяка събота", което за мен е предпоставка, че схемата ще се приема с месеци....а по-нагоре обясних защо са неприемливи подобни дълги схеми. Моят хомеопат никога не е работил така, както и класическите хомеопати, които аз познавам, не работят по този начин. Не може да се отчете динамиката по този начин и при ненужни стимули може ефектът да е обратен. /на принципа ако си миете нормално често ръцете, те ще бъдат чисти; ако ги миете непрекъснато, кожата ви ще се напука например/

# 113
  • Бургас
30С е за 1 месец, а другото е за 2 месеца. После пак сме на преглед и разбира се, ми каза, че мога да й се обаждам и да не ги смесвам с никакви други лекарства. Аз съм много против лекарствата и досега никакви освен шуслерови соли не са му давани. Сега съм притеснена, защото 2 месеца ми се вижда дълъг период и аз не мога съвсем добре да преценя ситуациите. Доколкото знам, ако лекарството е погрешно, може да му повлияе и на ментално ниво. Страх ме е да се доверя, досега съм била подвеждана и не искам да го допускам на никаква цена за детето. Но в този свят как да разбираш от всичко?! Sad Според вас, ако е погрешно лекарството, как може да му повлияе?
Аз съм от Бургас. Бихте ли ми препоръчали хомеопат в региона?

# 114
И аз да се изкажа, че е ваше право да лекувате детето си по неправилно предписания начин, който няма нищо общо с хомеопатията.

Вземете мерки сега, защото след време детето може да стане агресивно.

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 22:45 от Цонна

# 115
Калкарея е огромно лекарство с хиляди доказани симптоми. Ако се злоупотреби с него, никой не може да каже кои симптоми ще докаже /тоест ще изяви/ детето, нито кога, нито за колко време. Шуслерови соли се приемат при определени показатели също така, както всяко хомеопатично лекарство /те са по същество хомеопатия, само че в ниска потенция със съдържание на изходна субстанция в тях. В случая калкарея карбоника НЕ Е калциев карбонат, тъй като е направена от средния слой на мидена черупка, в която има много повече неща от калциев карбонат, както погрешно се смята от масата хора.
Аз бих задавала въпроси. Прочетете първия пост в тази тема, където има линк към темата Информативно за хомеопатията и ще знаете не само какво да питате, но и смятам, че и сама ще си дадете някои отговори.
Съгласна съм, че не можем да разбираме от всичко; както и съм съгласна, че в БГ всеки си прави каквото си иска. Но фактите са си факти. И когато не сме в състояние да променим фактите, сме длъжни да се адаптираме, ако искаме да оцелеем /това е и хомеопатията реално - кара човекът да постигне добра адаптация, защото само добрата адаптация предполага добър и здрав живот/. Затова се информираме, за да взимаме адекватни решения. За съжаление нивото е такова, че сме твърде, твърде далеч от там да отидем някъде и да бъдем обслужени без капка съмнение в качеството на обслужването...

# 116
  • Бургас
 Sad Хомеопатката е много симпатична, препоръчана ми е от мой познат, който гарантира за нея, не искам да съм некоректна и да споменавам името й. Спечели ме с това, че е и психолог, а в нашия случай става дума за психологически симптоми. Занимава се и с правилно хранене и антропософска медицина. И все пак последния път, когато пред мен е стоял човек с титла професор по медицина, за малко да повлияе изключително фатално на целия ми живот. Спаси ме единствено недоверието ми.
Посъветвайте ме дали да търся и друго мнение или да опитам и за колко време да проследявам реакцията му? За какво да наблюдавам, ако реша да опитам?

# 117
  • Бургас
Здравейте, пак съм аз Sad Искам да попитам дали е възможно от един прием да има негативна реакция. Тази сутрин детето ми хвърля предмети, удря и плаче, не го е правил досега по този начин. Освен това повърна. Сега му мина и си е както по принцип. Моля ви, дайте ми координати на свестен хомеопат.

# 118
ХЛ започва да действа веднага. Не е задължително реакцията да я тълкуваш негативно. Аз бих се чула с хомеопата.

# 119
Влошаване за кратко може да има, да.
Понаблюдавай го известно време, щом така и така си дала вече л-вото. За хомеопат не мога да помогна.

Преди време бях писала, че мои познати са получили такова дълго предписание за над месец при двама известни хомеопати от Обществото. Много странно ми стана как още от интервюто се преценява това нещо. Иска ми се някой да коментира.
Наскоро четох Невъзможно излекуване на Ейми Лански. Тя твърди, че детето й е излекувано от аутизъм с хомеопатия. Описва накратко как е пило Карцинозин месеци наред. Тя самата е започнала да учи хомеопатия след това. Книгата не е много научно написана обаче и не знам кое колко е вярно.

Обаче там прочетох друг интересен факт-за едно есе на Ханеман Cure and Prevention of Scarlet Fever. Лански твърди, че по време на епидемията от сларлатина Ханеман открива Беладона и я прилага успешно за превенция при хора, които все още не са изявили симптоми и не са болни.
За съжаление не мога да намеря в нета есето, но и това ми е интересно някой хомеопат да го коментира, защото навсякъде се говори, че профилактика в този смисъл в хомеопатията няма.

Общи условия

Активация на акаунт