Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 663
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
На мен за тревожност ми предписаха по схема следните:
Aconitum 9 CH
Argentum 15 CH
Ignatia 30 CH
Staphysagria 30 CH

Но мисля за всеки случай да взема Phosphorus, защото съм такъв тип.
Някой ползвал ли е няколко от тях наведнъж?

# 121
Не си губи времето. Това не е хомеопатично предписание и дори да ти облечку временно симптомите, не се знае кое друго ще влоши.

# 122
# 123
Здравейте,
моля ви да ми препоръчате добър класически лекар хомеопат в София с дългогодишна практика с деца и възрастни. Да не използва радиестезия, астрология и др. подобни, а да лекува САМО на база медицински познания и опит. И също така моля да напишете каква е таксата за преглед - първоначално интервю и последващи проследявания (ако знаете) и дали дава лекарствата (ако да, то включени ли са в таксата) или предписва хомеопат лекарства, които си купувате от аптеката. Пуснах същото запитване и в една друга тема, но там никой не отговаря (всъщност има само едно мнение, дадено по-рано) и затова реших да се допитам до вас. Може да ми пишете и на лични, ако не искате да се споменават публично имена на лекари.
Ще съм много благодарна на всички, които ми отговорят!

# 124
Здравейте,
моля ви да ми препоръчате добър класически лекар хомеопат в София с дългогодишна практика с деца и възрастни. Да не използва радиестезия, астрология и др. подобни, а да лекува САМО на база медицински познания и опит. И също така моля да напишете каква е таксата за преглед - първоначално интервю и последващи проследявания (ако знаете) и дали дава лекарствата (ако да, то включени ли са в таксата) или предписва хомеопат лекарства, които си купувате от аптеката. Пуснах същото запитване и в една друга тема, но там никой не отговаря (всъщност има само едно мнение, дадено по-рано) и затова реших да се допитам до вас. Може да ми пишете и на лични, ако не искате да се споменават публично имена на лекари.
Ще съм много благодарна на всички, които ми отговорят!
Аз ще си направя труда да ви отговоря след като веднъж вече са ви оставили без отговор.

Няма такъв. Просто защото зискванията ви включват взаимоизключващи се характеристики като "класически хомеопат, който лекува само на база медицински познания". Аз лично ви препоръчвам първо да прочетете какво всъщност представлява класическата  хомеопатия, защото по това, което търсите, най-вероятно ще попаднете на "прехвален" боаронопрактикуващ.
Успех.

# 125
Относно превенцията с беладона. Единствения логичен отговор, който мога да дам, е че в периодите на епидемии изобщо не се знае кой е вече заразен, или не. Симптомите се проявяват бързо, смъртността е била голяма на тогавашното ниво на стандартна медицина /не съм видяла годината, но подозирам живак, пиявици, кръвопускане и прочие/. Та в този ред на мисли даването на беладона на човек, който рискува вече да е болен, може да предотврати заболяването, в смисъл заболяването да се развие, дори то да е налично. И това при условие, че Ханеман е правилно преведен, схванат и тъй нататък. Тъй като за да се уверя в това, че е преведен и разбран правилно, трябва да чета есето в оригинал. Вероятно това е превод, и то допълван и трактуван според собствените разбирания на преводача или сътрудника. Свидетели сме как съвременните хомеопати "разбират" Органон, често "криво", така че нищо не би ме учудило.

Персона нон грата, във вашия случай надали, но ако принципно имаме едно кротко, неагресивно дете, прекалено кротко... ако след хом. лекарство започне да "буйства", това ще е чудесна посока на лечение. /защото децата трябва да са всичко друго, но не и твърде кротки/

# 126
След като веднъж си усетил действието на хомеопатията, много е голямо изкушението да се върнеш дори към неправилни предписания Sad.

# 127
  • Пловдив
Шайн какво имаш предвид?

# 128
Нищо Peace. Носталгия лека ме гони към хомеопатията.

# 129
  • Пловдив
всичко наред ли е сега при вас като не сте на хомеопатия?

# 130
Нормално е....
При мен този период мина бързо в момента, в който разбрах за силата на хомеопатията и все повече я опознавам. А пък думата "сила" означава много неща....
Шайн, не знаех, че сте се отказали от хомеопатично лечение...

# 131
Нямаше друг начин Peace. В търсенето на друг хомеопат стигнах до отказ за работа с дете, отказ поради естеството на заболяването( а като погледнеш е толкова разпространено) и предложение за комбинирано лечение с алопатични в случаите, когато хомеопатът отсъства от страната, а това е сравнително често.
Особено последното изобщо не ми се връзва с концепцията на хомеопатията.
Това беше моята селекция от хомеопати.
При останалите винаги има нещо нередно в предписанията, а ако е така, по-добре да се върна при предишния хомеопат. Поне жената се раздаваше до край!

# 132
  • Пловдив
Шайн мислила ли са някой чуждестранен ,например някой от идващите в БГ индийски хомеопат-за тях казват че са много добри Rolling Eyes

# 133
Е, не , не съм чак толкова пристрастена Simple Smile.

За мен хомеопатията в Бг е като кутията на Пандора. Има огромна сила, но единици са тези, които могат правилно да я направляват. А те от своя страна почти не се занимават с пациенти, така, че реалните ползи от хомеопатията си остават само за просветените.
Повечето практикуващи дават някаква посока на ЖС , но от там нататък не могат да се справят с всички съпътстващи реакции. Или за по-сигурно се осланят на симтоматичните предписания.

# 134
Цонна, браво, голям си детектив!
Ще го прочета и ще пиша пак.

Моята дъщеря върна стар симптом от преди 3 години-болките корема Sad Тя е без л-во за хроничните проблеми от 3-4 месеца. Пила е само еднократни ниски дози на 2-3 пъти за проблеми тип ухапване от комар и голямо подуване на пъпките. Много си блъскам главата. Накъде върви Sad Подложих я на една скапана диета без глутен и казеин и пак няма ефект.

При чуждестранните хомеопати е трудно свързването при остри състояния. Поне една позната от Германия е при Шанкаран, но за хроничен проблем. Проследяването е веднъж месечно.

Общи условия

Активация на акаунт