Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 785
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
Ама че интересна дискусия се заформи. Искам пак да благодаря на всички, във всеки пост намирам по малко истина за себе си! Аз не съм фанатичка и не изпадам в някакви крайности(за начина на хранене говоря). Историята ми е, че изпих доста АБ, инжекции с кортикостероиди и какви ли още не медикаменти за един месец. От там постепенно тръгна идеята за "прочистване" на организма, която в последствие премина в "да дам почивка на тялото си). Освен това последните месеци се хранех на принципа"колкото поеме и от всичко". И така просто назря момента. Ако бях опитала в друг период от време съм сигурна, че и два дни нямаше да успея! А сега всичко се случи....лесно, без усилия, от само себе си. За това нямах никакви притеснения (тук е момента да се поправя, че не е било гладуване, а разтоварване, с плодове, но в много оскъдни количества).
И не, няма да продължавам така занапред. Но стигнах до някои изводи за храненето, които ще са ми от голяма полза. Например:ето, две седмици изкарах с много малко приети калории на ден, значи не е необходимо да се тъпча до откат, пак ще оцелея; не съм яла месо два месеца и съм жива, значи не е необходима ежедневната му консумация, а мога драстично да огранича прприема му, като същото важи за захарните изделия. Неща от този сорт, които за мен са доста различни от досегашния ми мачин на живот. И се чувствам добре, наистина. Леко ми е не само на тялото, а и на душата!
Не искам да налагам принципи на никой, всеки сам решава за себе си как да живее и как да се храни.

# 271
  • Пловдив
Извинете, че заформих такава дискусия извън темата, съвсем добронамерено! Очевидно е била полезна на Trust me, за което се радвам.  Hug
Пролетен дъждец, напълно е възможно да говорим и за различни неща - рисковете на комуникацията. А и все пак темата е доста обширна...Но понеже не й е съвсем тук мястото, спирам!Исках само да обърна внимание на някои аспекти на въпроса и толкова, нямам намерение да се обяснявам повече - информация има предостатъчно, който търси, ще намери... А в какво ще се насърчи или обезсърчи Trust me, тя сама си избира! Peace

# 272
Мече  Peace работя аз по въпроса. И виждам как получавам непрекъснато в ежедневието си допълнителни лекции, като не съм усвоила някоя урок.

За млякото съм много съгласна, че образува допълнително слуз в организма. НО само и единствено при положение, че организма някъде куца и не може да се справи с преработката му, усвояването на това, което му е необходимо и изхвърлянето на това, което не му е необходимо. Същото може да се каже за всеки хранителен продукт. Говорихме за перисталтиката и храните по-напред. Сини сливи и патлаждани и всякакви сини плодове и зеленчуци влияят върху бъбреците. Но, ако човек няма проблем там, то какво влияние ще окажат?

Пролетен дъждец, "колит, алергия, високо кръвно налягане, акне по кожата и т.н" може и да ти изглеждат прозаични като заболявания, на фона на объркани хормони, сърдечна недостатъчност и подобни, но според мен ти изразяват някакво неприемане на действителността и е необходимо да се работи за преодоляването му.

Trust me, слушай тялото си. Това е правилно. Няма нищо по-хубаво от това да си в хармония с него.

На мой приятел някакъв "специалист" му обяснил как имал завишени бактерии и разни други в организма си и му заръчал да пази диета. Общо взето яде 10-15 неща. И така 3 месеца вече. Е хубаво, ще намалеят бактериите и другите, ама после като почне да се храни правилно, а не е променил постановката на мислите и емоциите си, то какво?

# 273
  • София - Варна - Бургас
 Trust me
Цитат
...Но стигнах до някои изводи за храненето, които ще са ми от голяма полза. Например:ето, две седмици изкарах с много малко приети калории на ден, значи не е необходимо да се тъпча до откат, пак ще оцелея; не съм яла месо два месеца и съм жива, значи не е необходима ежедневната му консумация, а мога драстично да огранича прприема му, като същото важи за захарните изделия...

Така е Trust me, при три километра бягане на пътеката изгаряш 100 Кило калории. 100 грама шоколад съдържа 800 Кило калории!

Преди години направих един пост от 40 дни, и след това си казах - сега ще си хапна месо! - Щях да повърна... оттогава съм на риба и без млечни, към които пък имам непоносимост.

# 274
Относно страховете - какво имате предвид под това да ги осъзнаем? Например някой го е страх да спи сам нощно време. Страх го, защото е тъмно, защото може да влезе някой крадец през нощта, защото е сам. Знае причините за страха, но как да го преодолее?

# 275
Изобщо ама изобщо не съм съгласна, че детоксикацията на организма и разтоварване от време на време е безсмислено. За две седмици гладуване няма да натрупа никакви дефицити и може да има само благотворен ефект, ако се захрани правилно и няма определени заболявания, при които гладът е противопоказен като диабет тип 1, Базедова болест и др.
За яденето на месо и млечни бих казала: слушай организма си и виж как ще се чувстваш най-добре. Обикновено след първата еуфория на неядене на човек започва да му липсва, но като цяло намалява консумацията.
Като цяло за всяко нещо важи да се чувстваш добре и да ти носи удоволствие. Ако спазването му изисква много усилие и вътрешна съпротива, значи не е добро или не е узрял момента.

Дефицитите не са само физически. Човек има емоционални дефицити. Знаете ли какво значи за един орален тип да спре насилствено нещо, което го влече.... Ако е по-напреднала емоционалната патология това ще означава стоп на лечение с хомеопатия и само психотерапия като вариант. Ще задълбочи тоест.
Слушането на организма невинаги е най-добрият вариант. Организмът на алкохолика знаете какво иска, организмът на пристрастените към сладко също.
Едно е да ти се прияде риба веднъж годишно при условие, че мразиш риба, друго е гореописаното. Пиша го, защото знам, че си наясно с това, но все пак тук четат всякакви хора, някои от които тепърва навлизат в нещата и грешно могат да разберат "слушайте тялото си" Hug

# 276
Цитат
Освен това последните месеци се хранех на принципа"колкото поеме и от всичко"
ЗАЩО? Търсете отговорът на този въпрос.
Моля ви се, хора, не се фиксирайте в симптома ....Лакома съм, дебела съм, болна съм....Това са факти, не са причина.
Защо съм ненаситна; защо "лекувам" оралната невроза по този начин, слагайки всичко в устата; защо имам нужда от вкусовия стимул на храната, когато вече съм сит и т.н., и т.н.

Относно това, че човек започва нещо ново, а останалите се опитват да го разочароват. Никой никого не може да разочарова на този свят. Сами се разочароваме. А защо? Защото имаме очаквания? Защо имаме очаквания? Защото искаме нещата да станат по нашия начин. Кой е нашият начин? Правилният. Защо е правилен за нас, а за друг не е?
Станете деца и ще ви е по-лесно.
Помните ли?... Всеки един от нас го е правил, а сега като родители често го и чуваме, но не му обръщаме внимание:
Мамо, какво има под кожата ми?
Месце, кръв, мускули, кости.
А те за какво са ми?
За да движат тялото ти?
А кое ги кара тези мускули и кости да се движат?
И т.н.......

Момичета, много сте ми полезни с тези ваши разговори. Благодаря за новостите.

# 277
Относно страховете - какво имате предвид под това да ги осъзнаем? Например някой го е страх да спи сам нощно време. Страх го, защото е тъмно, защото може да влезе някой крадец през нощта, защото е сам. Знае причините за страха, но как да го преодолее?
Тук възниква въпросът? /Прочети по-горния ми пост. Извинявам се за неучтивата форма на обръщение, но говорим за неща, в които е безпредметно да има такава дистанция в случая/
Какво ще направи крадецът като влезе?  Какво означава да си сам за теб?
Спрямо отговорът ще задаваш нови въпроси и ще стигнеш до ключето.
Никой на този свят няма да ти каже как да преодолееш страховете си, само ще те насочва да си задаваш въпроси, за да стигнеш до отговори. Ако някой терапевт се опита да го направи, може да си скъса дипломата....

# 278
Относно месото за тези, на които им се хапва месце, а пък не искат да си го позволят. Може да направите компромис с дивечово месо, ама истински дивеч. Той живее свободно и със здрави инстинкти, храни се правилно. Месото му е в пъти по-чисто и полезно от това на прасето, пилетата, че дори и изкуствено отглежданата риба.

# 279
Мечка Малинарка, благодаря, че отделяш от времето си за нас   bouquet

# 280
Оф,и аз имам такава невроза,и орална,да хапвам,и да са ми заети с нещо ръцете,въртя си косата,но за момента не мога да си отговоря все още защо ги правя тези неща.Не му е дошло времето явно.
А на прима виста,как ви се струва лекарство,дадено след обостряне на хроничен проблем (кожен проблем,дългогодишен),да ми помага само докато го пия? Две три седмици след като спра да го пия,проблема пак се появява,а и вече два пъти се разболявам от вирус през този период.Аз си мисля,че или антидотирам много силно и стопирам лек-то,или е ниска потенцията,или е неподходящо.Предстои ми проследяване,но имам нужда и аз сама да размисля.

# 281
Зависи с каква сила се връща проблемът. Ако е със същата - лекарството или е симиле /много близко подобие/ или е ниска потенцията или приемите. Ако се връща с по-голяма сила, лекарството е съвсем далечно и вероятно е потиснало. Но пак трябва да се изследва по-подробно.
Има още един вариант - да има миазмичен блокаж и да трябва миазмично лечение, което да отвори място на конституцията, за да може жизнената сила да се събуди дотолкова, че да се излекува, респективно да изчезне симптомът. Защото дори при правилно лекарство и доза, ако има блокаж, симптомът ще се връща.
И негативна поддържаща причина също може да има - само че аз не знам причината за обрива /а тя не е кожата разбира се/, затова нищо не мога да кажа.
Всички си имаме неврози, мании и прочие, това ни прави хора, а не машини. Grinning

penelopy, моля. Но го правя и за себе си. На мен ми е полезно. Първо - научавам нови неща, които вие знаете, а аз не знам. Второ - въпросите, които срещам, ме карат да мисля, да се ровя да прочета, да преговоря нещо позабравено, така че всичко това ми е полезно значително.

# 282
  • Варна
Здравейте, изписан е сулфур на сина ми (sulphur). В моята аптечка обаче имам sulfur и винаги това съм давала като е предписван сулфур. Досега не бях обръщала внимание, че има разлика в изписването. Факт е, че в сайта на фармар не намирам sulphur. За едно и също става въпрос, нали? Не са 2 различни хомеопатични?

# 283
Здравейте пак!
Малко ще се отклоня от темата напоследък.. Simple Smile
Прочетох назад в темата за отношението на родител към дете, предразположено към белодробни и ларингитни състояния..
Аз също съм такъв авторитарен тип, но сега започвам да го осъзнавам... Винаги съм си мислела, че трябва да се наложа над детето и да му покажа, кой е шефът Simple Smile
Едно е ясно- искам да променя това и съм готова на промяна. Вътрешното ми усещане е, че това би помогнало допълнително на детето ми.
Дали има подходящи материали,  които мога да прочета и биха ми помогнали да променя начина си на отношение?
Най-лесно ми е да вляза в търсачката и да чета. Искам да отсея това, което отговаря на истината..

# 284
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Дали има подходящи материали,  които мога да прочета и биха ми помогнали да променя начина си на отношение?
Най-лесно ми е да вляза в търсачката и да чета. Искам да отсея това, което отговаря на истината..

чети за attached parenting, чети книгите на Монтесори, ето това, Jesper Juul, има и много други автори и книги.
една истина няма. четеш, отсяваш и виждаш какво пасва на твоето възприятие.

Вики, едно и също е.

Последна редакция: пн, 18 авг 2014, 17:10 от asyalein

Общи условия

Активация на акаунт