Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 788
  • 757
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
asyalein, благодаря!  Hug

# 286

чети за attached parenting, чети книгите на Монтесори, ето това, Jesper Juul, има и много други автори и книги.
една истина няма. четеш, отсяваш и виждаш какво пасва на твоето възприятие.

Вики, едно и също е.
[/quote]
Благодаря! Ще прочета! Като цяло съм много отдаден родител, но от притеснение да не изпусна ключови моменти във възпитанието, понякога се хващам, че реагирам доста остро. Детето има респект- не страх, а респект.
Никога досега не съм се замисляла, че може да му вреди това... Знае ли човек..? Учим се, докато сме живи..

# 287
По-добре късно, отколкото никога Simple Smile Баща ми чак на седемдесет и кусур почна да се замисля за тези работи Simple Smile

Мече, как стои въпросът с професионалните заболявания? В смисъл - до колко един сравнително здрав човек е склонен да се сдобие с такова? На първо четене се сещам за тендовагинита на машинописките едно време, прегракналите гласове на хората, които много говорят (телефонистки, учители ...).

И нещо не разбрах за конституцията и миазмите. Човекът е конституция А, обаче има някакъв миазъм в него, който му пречи да преодолее вътре нещо в себе си? Като прът в колелото. Така ли да разбирам нуждата от лекарство за миазъм? Ако може с някакъв пример да ми го обясниш, ако моя не е правилен, ще ти бъда благодарна.

# 288
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, изписан е сулфур на сина ми (sulphur). В моята аптечка обаче имам sulfur и винаги това съм давала като е предписван сулфур. Досега не бях обръщала внимание, че има разлика в изписването. Факт е, че в сайта на фармар не намирам sulphur. За едно и също става въпрос, нали? Не са 2 различни хомеопатични?

Viki_76, Чете се Сулфур, а се пише: SULPHUR

# 289
  • София - Варна - Бургас
julianagn

Не бива да се налагате за всичко над детето, не бива да бъде постоянно контролирано и доминирано! Но трябва да се поставят граници, защото ако ги няма, то става още по палаво и накрая става агресивно.

# 290
Зависи с каква сила се връща проблемът. Ако е със същата - лекарството или е симиле /много близко подобие/ или е ниска потенцията или приемите. Ако се връща с по-голяма сила, лекарството е съвсем далечно и вероятно е потиснало. Но пак трябва да се изследва по-подробно.
Има още един вариант - да има миазмичен блокаж и да трябва миазмично лечение, което да отвори място на конституцията, за да може жизнената сила да се събуди дотолкова, че да се излекува, респективно да изчезне симптомът. Защото дори при правилно лекарство и доза, ако има блокаж, симптомът ще се връща.
И негативна поддържаща причина също може да има - само че аз не знам причината за обрива /а тя не е кожата разбира се/, затова нищо не мога да кажа.
Всички си имаме неврози, мании и прочие, това ни прави хора, а не машини. Grinning

penelopy, моля. Но го правя и за себе си. На мен ми е полезно. Първо - научавам нови неща, които вие знаете, а аз не знам. Второ - въпросите, които срещам, ме карат да мисля, да се ровя да прочета, да преговоря нещо позабравено, така че всичко това ми е полезно значително.

Мече,благодаря ти.Точно за това не се бях замислила,с каква сила се връща проблема.

# 291
Как се тълкува обрив на гърдите и гърба- високо, на нивото на дробовете, без никакви други симптоми?
Детето приема Фосфор 30 за хронични бронхиални и ларингитни състояния.
Има ли някой, при който да са се появявали такива? 
Спряла съм приема и съм писала на хомеопата.
Чакам отговор, но докато го получа ми е леко притеснено и ми се иска да събера малко информация.
Това е нещо ново за мен и се панирам  Rolling Eyes

# 292
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Като цяло съм много отдаден родител, но от притеснение да не изпусна ключови моменти във възпитанието, понякога се хващам, че реагирам доста остро.

тук трябва да работиш Simple Smile
аз се боря с някои унаследени схващания (спомени от детството и т.н.) и когато се чудя как да реагирам в дадена ситуация си представям някое племе, което живее из природата и си представям как би реагирала такава майка, съответно моето дете може да сяда по земята, да скача в локви, да се маже с кал, да се мокри и т.н.
за ситуации, които не съществуват в тези племена - рефлектирам кое е важно: дали е важно какво ще си помислят хората, дали е важно детето дали ще научи урок, дали давам добър пример на детето и т.н.
друго важно нещо - детето си има предварително зададена програма. ние не го възпитаваме в смисъла да запълним една tabula rasa. детето израства (физически и духовно), а ние го подпомагаме в този процес.
при несигурност си задавай въпроса - вмешавам ли се или подпомагам?

въпрос: още от преди имам проблем с телесната температура - студено ми е.
в момента при нас е около 16-18С, не е студено. поне не за другите.
освен, че съм облечена малко по-дебело, ми е студено!!! ръцете ми посиняват, т.е. не е само вътрешно чувство.
проблемът е от доста време, краят на зимата се беше обострил, хомеопатът не успя да го повлияе по никакъв начин.
това ниска жизнена сила ли е?
къде да търся решение на проблема  Rolling Eyes

# 293
Аз никога не съм робувала на мнението на хората, но и често си задавам въпроса, дали възпитавам добре детето си, като всеки родител.
Повече се притеснявам да не изпусна момента и да стане агресивен под носа ми, а аз да не реагирам адекватно. В това отношение съм доста остра...
Отделно се хващам, че ми се иска да го науча на ред- и тук съм малко по-строга. Rolling Eyes
Държа да подрежда нещата си, след като ги е ползвал..
Опитвам се да му давам свобода да взима решения, но когато са грешни, пак вадя светкавична реакция, сякаш не ми се иска да сбърка...
Това - да си родител си е трудна работа Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 авг 2014, 11:14 от julianagn

# 294

Опитвам се да му давам свобода да взима решения, но когато са грешни, пак вадя светкавична реакция, сякаш не ми се иска да сбърка...

остави го да носи последиците и после обсъди с него как се е почувствал и т.н. и му помогни, ако той желае. това е даване на свобода.
другото е дебнене.
мен ме възпитаваха така и резултатът не е задовлителен. понякога не взимам решения, защото ме  страх да не сбъркам.

за реда - трябва да даваш пример. ако у вас някой няма ред и детето ще гледа и то така ще прави.
иначе от малки децата имат усещане за ред, защото то им дава сигурност.
затова ти казах да погледнеш Монтесори, тя описва как децата се занимават с ежедневни задължения. моето дете редовно чисти, подрежда, простира пране, поправя счупени неща.

# 295
Държа да подрежда нещата си, след като ги е ползвал..

Не в контекста на родителството, но тъй като го обмислям за себе си - помисли за твоето желание за ред. Да ти кажа, колкото повече расъждавам, толкова повече голяма част от реда, който търся е просто различен за другите.

# 296
Ох, болната ми тема за възпитанието на децата  Rolling Eyes, ще следя с интерес  Peace
Аз искам (май пак) да питам: И двата пъти след приема на конституционалното лекарство се разболявам! Това нормално ли е? Връщане и лекуване на стари, недоизлекувани болести(и двата пъти са проблеми, които съм имала)? Или е нещо друго? Вече ме е страх да ида трети път на проследяване, ако пак се разболея вече не знам какво ще направя! От април съм все болна, болна, болна.....искам малко почивка! Но ако това е нормален път ( и явно дълъг) по който да мина, за да излекувам себе си (имам предвид и физически и емоционално), добре, стискам зъби и продължавам. Просто искам да знам какво и как може и трябва да се случи. Аа хомеопатът ми, както съм споменавала, не е от словоохотливите, да е жив и здрав човека!

# 297

за реда - трябва да даваш пример. ако у вас някой няма ред и детето ще гледа и то така ще прави.
иначе от малки децата имат усещане за ред, защото то им дава сигурност.
[/quote]

Тук смятам, че си абсолютно права. До скоро бях луда на тази тема. Чистех всеки ден стаята му. От една страна, аз обичам да е подредено и чисто, а от друга, идеята ми беше да го възпитавам. Отделно, че с тези бронхиални проблеми смятах, че е абсолютно задължително да изолирам прах и всичко, което допълнително би влошило състоянието му.
Сега, пак е чисто, но без мания...
Имам чувството, че от тази чистота той се изнежи и в момента, в който излезе, моментално го хваща нещо...

# 298
с удоволствие бих те поканила у дома да развихриш манията си hahaha

# 299
с удоволствие бих те поканила у дома да развихриш манията си hahaha

Луда работа е!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт