Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 800
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
  • гр.Пловдив
 Здравейте и от мене, с интерес чета споделянията ви за възпитанието, но аз пък сега ще Ви отведа на една друга вълна. В понеделник заминаване на нашето Черноморие. Ок, но където и да отворя, все чета какъв гаден чревен вирус върлува там, еширихи а коли във водата и тнт. Никога не съм се притеснявала, но нещо сега не знам какво ми става. И аз и малката сме от година вече само на хомеопатия, но искам да ви попитам за нещо превантивно с каквото да се предпазваме.

# 301
Превенция в хомеопатията няма. Освен конституционално лечение, чиято цел е да ни направи по-неприемливи на вредни агенти. Но няма лекарство да не ме хване грип, нито лекарство да не ме хване друго. В този смисъл. Просто....си живейте отпуската като хората. Simple Smile

Цитат
Детето има респект- не страх, а респект.
И как ги различихте?! Grinning

# 302
Цитат
Детето има респект- не страх, а респект.
И как ги различихте?! Grinning
[/quote]

Не се страхува. Усещам го. Споделя ми всякакви неща, без да се притеснява. Често ми казва случки, в които той е виновен за нещо. Търси съвет..
Виждала съм го, когато го е страх. Имахме такъв случай с учителката му в детската градина. Тя освен, че му се караше, го и пошляпваше..  Rolling Eyes

# 303
Обривът, за който писах по-рано отшумява. На гърдите почти изчезна. На гърба има още малко.
Хомеопатът се зарадва на реакцията. Simple Smile
Дано да успеем да се преборим!
Толкова ме е яд, че не се сетих по-рано да опитам!

# 304
  • Тра-ла-ла
Как бихте реагирали, ако хомеопатът, който посещавате използва хомеопатичен софтуер? Смятате ли го за нормално или бихте се усъмнили до колко дадения хомеопат притежава знания?

# 305
  • Пловдив
Аз лично не виждам нищо лошо.... Хомеопатичният софтуер (доколкото съм запозната) може да подпомогне избора на лекарство, но човешкият фактор пак си остава най-важен! Не мисля, че трябва да си правиш някакъв определен извод само на база на това, поне аз не бих. Ако хомеопатът ми вдъхва доверие, бих му се доверила, независимо дали използва софтуер, или не.  Peace

# 306
  • Тра-ла-ла
Може би съм си мислила, че хомеопатите с опит би трябвало да познават по-голямата част от съществуващите хомеопатични продукти, да имат опит с тях и знаят какво да предписват. А не тепърва да се ровят и разучават, да кликат върху органи, симптоми и да им излизат на готово отговорите. Особвено ако иде реч за някакви не сложни и често срещани психически или физически проблеми.

Доверието не се дава, а се заслужава Simple Smile

# 307
  • Пловдив
Джулая, те ги знаят. Повярвай, виждала съм хомеопатичен софтуер, цъкала съм, но понеже нямам необходимите знания, нито опит, не можах нищо да си предпиша.... Joy Не е толкова просто, затова казвам, че софтуерът само подпомага, но не ОТМЕНЯ хомеопата.
Не знам какъв точно е твоят случай, нито защо точно е цъкал хомеопатът, възможностите са много (проверява нещо, в което се съмнява; търси дали няма по-подходящи лекарства; търси помощ, защото се колебае между няколко лекарства - налучквам с логическо мислене и предположения). Но точно защото нямам компетенцията, не мога така с лека ръка да кажа, че всеки хомеопат, който използва софтуер, е некомпетентен.
А и предполагам, от хомеопат до хомеопат, които използват софтуер, има голяма разлика. Едно е аз да мина курс, да си купя софтуер и да си предписвам ей така, малко измислено и само на база на това, какво ми казва компютърът. Друго е да съм читав хомеопат, който е като преводач и няма как да знае всички думи наизуст, затова понякога се налага да прави справка в речника...(Това май е малко като въпроса за това, трябва ли да се използва софтуер, подпомагащ преводачите...). Какъв е твоят случай, няма как да се каже.
Ако ти обаче не желаеш да се възползваш от помощта на такъв хомеопат и ако това те тревожи, просто го смени!... Peace
И ясно, че доверието се заслужава. Но след 1 среща няма как да се заслужи, затова трябва да се разчита на чувство и интуиция, поне в началото, да речем!

# 308
  • Тра-ла-ла
И аз не мога с лека ръка да кажа кой е компетентен и кой не. Преди съм ходила 2 пъти на класически и един път на боаронски хомеопати, но за първи път видях да се използва софтуер и за това съм изненадана и със смесени чувства. Тепърва предстои да се убедя в способностите на хомеопата  Peace

# 309
Можете ли да ми препоръчате добър, класически хомеопат в Бургас? Благодаря!

# 310
Чудесно е това за споделянето на детето и търсенето на съвет.

Софтуер ползват почти всички хомеопати, които познавам. Тези, които не го ползват, обикновено не знаят английски. Вероятно има изключения, на които просто не им е нужен, но пък двойната застраховка никога не е излишна при предписание, особено когато става въпрос за човешко здраве.
Функцията на софтуера е да потвърди това, което мисли хомеопатът. Също така и да не остане някое лекарство "изпуснато". Понякога до големите поликрести стои едно мъничко лекарство, недотам известно, което може да се окаже вярното - в смисъла на "ами сепия е, но не точно; шоколад е, но не точно; и накрая се окаже, че вярното лекарство е корвус коракс /гарван/ - лекарство, много близко до сепия по основна тема, но не съвсем сепия." Възможно е хомеопатът да се е насочил за конституционално предписание, а когато напред излязат нозоди в софтуера, може да се окаже нужда от миазмично предписание.
Освен това е абсурд да се познават хилядите симптоми на сулфур например наизуст, а понякога търсим важни за нас симптоми, дори чисто физически - като например болка в дясна плешка, която ирадира към лявата част на таза и т.н. Човешкото тяло, макар и познато като физика, предполага огромен брой симптоми. Тук помага софтуерът. Разбира се, най-важните рубрики, особено емоционалните, хомеопатите познават. Но пък лесно можеш да погледнеш кое лекарство винаги хълца, когато се прозява, нещо, което е безсмислено да се помни наизуст.

Със софтуер не се работи лесно. Там не се насипва самосвал от симптоми. Пациентът говори винаги в симптоми, но ако се вземат всички като рубрики, реперторизацията почти сто процента няма да е вярна. Защото се вземат само важните неща, тези, които са характерни за конкретния човек. Освен това по-трудното е да се преведе езика на пациента на езика на реперториума. Например - може пациентът да ви каже - дразня се на дреболии. Да, ще вземете рубриката "Съзнателен за дреболии",но ако не "преведете" тези думи, които всъщност значат - "Дразня се, че нямам контрол", може да изтървете лекарството. Защото всяка рубрика съдържа определен брой лекарства. И още много мога да пиша за плюсовете на софтуера, както и за капаните, които крие, но мисля, че най-важното го казах.

# 311
  • Тра-ла-ла
Мечка Малинарка, благодаря за разясненията. Полезна информация  Peace

# 312
  • София - Варна - Бургас
И аз не мога с лека ръка да кажа кой е компетентен и кой не. Преди съм ходила 2 пъти на класически и един път на боаронски хомеопати, но за първи път видях да се използва софтуер и за това съм изненадана и със смесени чувства. Тепърва предстои да се убедя в способностите на хомеопата  Peace

Хомеопатичния софтуер е създаден от най-добрите хомеопати в света. Там има не един а цели двадесет Реперториума и цялата Материя Медика от Ханеман досега. Но не всеки може да борави с него, само мн. добър класически хомеопат, който при това има не само много добри познания по английски, но може да превежда правилно снетите симптоми на езика на Реперториума.
  И все пак това е само един справочник, чудесен справочник. Накрая хомеопата задавайки допълнителни въпроси, преценява какво хо л-во да предпише и как.

# 313
Здравейте,
не ми е по силите да изчета всички 32 теми /за което се извинявам, ако се повтарям/, може ли някои да сподели изпитана рецепта за пречистване на пикочните пътища?

# 314
Здравейте,
не ми е по силите да изчета всички 32 теми /за което се извинявам, ако се повтарям/, може ли някои да сподели изпитана рецепта за пречистване на пикочните пътища?

Веднага - отиваш при класически хомеопат, провеждате интервю, той ти определя лекарството и готово.

Общи условия

Активация на акаунт