Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 731
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
Вече тотално ще припадна, то и ти четеш лекции там! Няколко поста по-назад в тази тема на дълго и на широко обясняваш как няма хомеопрофилактика. Ами ако отвориш третата червена книжка от клипчето, в което обясняваш защо си привлечена от хомеопатията ще разбереш, че не само че хомеопрофилактиката съществува, а дори е описано кога се прави.

Преди няколко поста дори не беше чувала за Lesser writings, и си спомням, че коментира, че трябвало едва ли не само в оригинал да ги четеш, за да можеш да ги разбереш.

Това вече е престъпно!!! Не може еднооките да водят слепите!!!

Безпредметно е да ви питам не ви ли е срам, защото виждам, че не само не се срамувате, а даже се и подкрепяте взаимно в краденето, лъжите и престъпното невежество!

И никога не давайте дори първата доза в суха форма. Има едно такова понятие като чувствителност на пациента. Която освен ако не притежавате кристално кълбо, няма как да знаете. Айде още едно нещо да научите от мен. Лектори, моля ви се! Класически шарлатани с претенции!

Сполай ви с развитието на бизнеса!

Последна редакция: сб, 06 сеп 2014, 18:03 от Цонна

# 436
Цялата книга окрадена!!! Това неделно училище лично аз ще му секна бизнеса!!! Седи и ви превежда книги, чете ви лекции, ама всичко това е чужд труд, защото вие сте абсолютно некадърни и не можете да го прочетете сами, та ви трябват сбирки в почивните дни да се надъхвате взаимно колко сте знаещи в областта на хомеопатията!

И той има безочието да го представя за негов труд! Престъпник! Непременно ще се свържат някоя комисия за да ви прекратя литературната програма!

И няма срам бре, качва ги в ютуб. Да го видят колко е знаещ! И рисува ли по дъската. По-добре да си спестите парите и да прочетете книжките няколко пъти, отколкото да му клатите одобрително глава на този некадърник.

Възмутена съм до дъното на душата си. Морал??? Всичко е окрадено!!!

# 437
Цонна,  навсякъде съм писала, че превенция в хомеопатията не съществува под смисъла, който разбират повечето хора - да пийна нещо, за да не ме хване грип, при това е писано на няколко места. Логиката за по-малко ангажиране на рецептори в устната кухина при първоначална суха форма също не съм измислила аз. Пишат го всички стари майстори. С тази разлика, че навсякъде се казва, че може да бъде, но не е задължително. Навсякъде се казва, че ако има нужда, се разрежда през вода. Чувствителността сама по себе си не е определяща, защото не можеш да я делиш от останалите компоненти - възприемчивост; реактивност /време до първа и време до последна реакция /като последното обикновено е безкрайност/; площ. Едва когато се вземат предвид всички тези фактори, може да се определи доза и потенция. Ако чувствителността е по-ниска, но възприемчивостта и реактивността са високи, а площта голяма и дадеш по твоята логика висока потенция заради ниската чувствителност, ще влошиш, защото реакцията е твърде възможно да е тежка поради високата реактивност и то на голяма площ. Можеш да си ги преговориш.
Мен лично ме е срам, че губя толкова време тия дни да обяснявам, че претенциите лежат единствено на собственото светоусещане. Чувствителността на пациента се определя под строги правила, които би трябвало да знаеш, след като си толкова навътре в хомеопатията. Има определение за чувствителност и спрямо информацията, дадена от пациента, не е толкова трудно да се определи. Нямам изискване да приемаш възгледите ми, можеш да роптаеш на воля колкото искаш, само че сме наясно с преводите, все някой трябва да ги сведе на достъпен език, когато стилът се явява сложен.
Картини на лекарства може да чете всеки, който е минал дори първите курсове на което и да е училище. Там няма нищо сложно.
Нямам от какво да се срамувам. Даже се гордея, само съжалявам, че един човешки живот не стига, за да се опознае човека. Wink
Успех.

# 438
Словестните ти алабализми вече дразнят. Моля те отвори поне тази пуста червена книжка и прочети. Виждам, че имаш достъп до физическото копие на този труд.

Странно е, че се гордееш, че не си чувала за известни трудове на Ханеман. С какви очи преподаваш???

Вис за мен сте шайка шарлатани до които аз слава богу никога няма да допра. Вече информирах автора , който копирате. Законът за авторското право е в пълна сила в белите държави, но в това калчище, вие тотално игнорирате интелектуалния труд на хората. Вие сте бизнесмени без грам!!!! морал.

Не знаете и не се срамувате, че не знаете! И няма да се уморя да повтарям. Неграмотни сте, говориш неща които нямат нищо общос истината. Съществува такова понятие като превенция, даже е описано как става и какво се прави, но ти нали четеш в оригинал, още може да не си открила книжката. Все стари майстори са ви в устата, а извършвате престъпление срещу принципите на хомеопатията.

Наистина ми писна да се занимавам с ваша шайка "просветители"!

Хората виждат, че не можете един случай да водите, затова и толкова отказали се от хомеопатията. Не хомеопатията е виновна, а некадърните хомеопати! И няма скоро да се оправите, защото гарван гарвану око не вади. Продължавайте да крадете и да лъжете, то си е само за ваша сметка!

# 439
За какво собствено светоусещане говориш като черно на бяло ти доказвам, че се краде и се представя едва ли не за негов труд. Негови пациенти. Смях в залата!!! Лектор ми бил! Крадец!!!

Ама ти явно не разбираш английски и ти е трудно да изслушаш "лекцията" на английски, та ми говориш как едва ли не си била запозната с материала, видиш ли... Не, ама няма да си го признаеш, ти само в оригинал ги четеш нещата. Да ви имам и наглостта и самочувствието без грам покритие. Аман!

# 440
Скрит текст:
Видях, че се разстрои. Радвам ти се даже, че пишеш така остро, много е полезно.  Прави каквото си си наумила, алармирай, действай. Хоризонти и перспективи колкото искаш пред теб, вече и заявка им даваш. Мен пък ми омръзна от хейтъри и ще продължа да пиша тук ей тъй, за спорта. С удоволствие при това. Нямам никакво намерение да доказвам какво знам. Никой не открива топлата вода, всеки ползва чужд труд. Във всяка една хомеопатична лекция са намесени цитати или преразказ на куп стари хомеопати, и разбира се, под лекцията са изредени десетките източници. Rolling Eyes Да бе...Къде съм писала четене в оригинал, освен че завиждам благородно, че немскоговорящите могат да четат оригинал на Органон?! Хайде като се четем, да се четем.
За четящите  - че да е честно. Всичко, което съм писала досега, го е писал някой преди мен, да сте информирани. Слагам спойлер, че да не хабя пространство, въвличайки се в глупости.

# 441
Съвсем не съм разстроена!

Изумена съм от твоето безочие! Даже не се и изненадвам вече. С всеки пост доказваш докъде се простира наглостта ти.

Ти разбираш ли английски да те питаме прав текст, защото виждам си невероятен майстор в извъртането? Да или не?

# 442
Кои сте вие и колко сте?  Shocked
Добро ниво на английски, иначе съм френскоговоряща.
Цонна, хайде да спрем. Забавна си, звучиш и логично на моменти, макар че още търся как да разруша оксиморона изумена-неизненадана, но се уморих. Ако имаш повече въпроси, пиши на лични, пък после ме цитирай тук, ако искаш, нямам намерение да хабя повече пространство.  
По този повод - явно съм излязла от карцинозина, щом ме смяташ за нагла. Чудесно.

# 443
  • Пловдив
Аз от много време се чудя -защо се явява разлика в начина по който лекуват хомеопати,завършили Лондонския колеж по хомеопатия,и хомеопатите които се учат от Иван Кацаров Rolling EyesРазликата идва от начина по който той разбира,превежда и преподава нещата,предполагам.
Един хомеопат който е завършил курсът към Хомеохелп,след като му споделих нещо -ми каза,че хомеопата трябва да е много сигурен в лекарството за да даде висока потенция,и че тя на световни семинари не е виждала да се дава на ДЕТЕ потенция 10М........
А на моето дете, учеща се тогава  все още под супервизията на човека за който говорите му предписа 10 М ....
След нея пък Само за малко,която уж е завършила в чужбина и има 10 г практика,и тук се представяше като много добра  ,се опита да оправи кашата,но май я забърка още по-голяма.......И тя преподаваше в същото училище ....,но на колко пациенти и тя задълбочи проблемите......

# 444
Имаме хомеопат в България, завършил Обществото по спомен, мисля и че е специализирал и навън, който работи главно с потенции от 10 М нагоре, също и със СМ. Александър е завършил обществото и може да сподели дали е давал 10М на дете. И след като толкова много е обяснявано и писано какво представлява съвкупността симилимум - било при остро, било за конституционално, не би трябвало да възниква този въпрос.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371880.0
постовете отдолу са показателни каква потенция се дава.

# 445
Будико, моята щерка беше първо при Димитър Пенев и й беше изписал Сулфур СМ. След него никой друг не й е давал такива потенции. Другият ползващ високи потенции е др Иларион Ванков. Нямам представа къде са учили и двамата,но съм съгласна,че високи потенции не трябва да се дават току така.
Мики го водят много добър,но в нашия случай,мисля, че въобще не вникна. Просто насипа всички симптоми,които му бях изредила. Щерката е много далеч от конституция Сулфур.
Тук постоянно се коментират курсовете на Кацаров. Може ли да давате съпоставка и с курсовете към други училища, за да се добие по-ясна представа кое къде е на ниво.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2014, 20:44 от Пролетен дъждец

# 446
Може да се направи съпоставка само от хора, минали и двете обучения. Това са Камелия Попова, и д-р Румяна Йорданова от Попово /Търговище/, за момента. Лавендър също, която пишеше тук преди време.
Скрит текст:
Аз имам само лекциите печатни, от 5-я курс на Обществото, който е завършил Александър. И имам лично мнение, от което ще се въздържа. Имат двама много ценени от мен преподаватели, като преподаватели, не познавам работата им като хомеопати, мисля и че едната жена почина. Само това ще си позволя да кажа. Ако не съществуваше училището, щях вероятно да се запиша при д-р Стойчев.

# 447
  • Пловдив
тук в темата се критикува все обществото като обучение.Но точно нищо не е казвано за обучението в Хомеохелп-там как е ?Лекции там се водят освен от български хомеопати ,и от д-р Калатия .А за д-р Калатия четох добри отзиви.

а за високата потенция -всичко написано за симилиум го знам,но имах предвид как с лекота бе предписана от учещ се все още на първо интервю.........и както и тук се е писало-симилиум в несъобразено висока потенция може да нанесе вреда....

# 448
И от Чохан имаше някаква промоция пет семинара почти на половин цена. Някой да се е възползвал?

# 449
  • Пловдив
Чохан към кое училище води лекции?
Защо индийците са толкова добри хомеопати newsm78

Общи условия

Активация на акаунт