Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 684
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Най-дългото му ходене е месец и половина в края на миналата учебна година.
Преди това ходеше за по седмица, че и по-малко.

Последните три месеца беше здрав, играел е и със кашлящи и със сополиви.

# 571
  • Пловдив
miraluba детето правело ли е бронхити,пневмонии,други усложнения от разболяванията?
Големия го лекувам с хомеопатия,защото прави усложнения,но малката  се разболява колкото и той като честота но смърка,кашля и й минава повечето пъти.

# 572
  • Пловдив
miraluba детето правело ли е бронхити,пневмонии,други усложнения от разболяванията?
Не.

Той рядко има болнав вид.
Винаги е жизнен, но кашлицата е дълбока и дрънчаща, а сополите отзад - обилни и зелени.

# 573
Щом не прави усложнения, нямаш място за притеснение Peace. Няма как да се избегнат боледуванията. А месец и половина здрав при контакт с болни деца си е прекрасно.
С какво правите инхалации? Ако е с медикаменти и давате хомеопатия взаимно си пречат. Докато детето ми беше на хомеопатия не се разредиха боледуванията, но минаваха без усложнения, което не е малко.
В момента вирусът е много агресивен и масово децата са болни.

# 574
  • Пловдив
Инхалации само с физиологичен р-р, за да се  разводни секрета.
После дърпам с прахосмукачката.

Зням, че липсата на усложнения не е малка радост, но в един момент се замислих дали да не освободим мястото в градината.

# 575
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Инхалации само с физиологичен р-р, за да се  разводни секрета.
После дърпам с прахосмукачката.

а защо не ги оставиш да изтекат?

според моят хомеопат сополите трябва да текат, текат и да спрат.
за мен сопол без други симптоми не е повод за спиране на детето от градина.
щом няма нищо бактериално, не е вирусно с Т, то защо детето да стои вкъщи, включено към прахосмукачката!?

А как мислиш, че ще мине едно такова разболяване, ако не даваш нищо, само вит. Ц примерно?
Нямам сили да пробвам.

защо?

# 576
А бързо ли се повлиява от хл?
Единият вариант е хл да не е правилното и това да е естественият ритъм на детето и възможностите му за съпротива. Но щом не прави усложнения, наистина мисля, че всичко е наред. При правилното хл би следвало боледуванията да се разредят. Но по мои наблюдения много деца в тази възраст боледуват веднъж месечно. Зимата и лятото обикновено правят по една по-дълга пауза, но пролет и есен са най-активните сезони.

asyalein, сополите в повечето случаи са в комплект със звучна кашлица, така, че наистина е малко трудно да си пуснеш така детето на градина. Най-малкото, защото сополите, ако не са характерните алергични, са си чиста проба вирус. И ако при едно дете ще се мине само със сополи, друго може и до пневмония да стигне.

# 577
  • Пловдив
Сополите му не текят отпред, а отзад към гърлото. И не са бистри.
Кашлицата му е умопорачителна на звук.

За мен пък сопола е достатъчка причина за спиране на детето от градина!

"Благодаря" за иронията, к'во да се прави лоша майка съм. Вместо с деца, затвяарям детето до прахосмукачката.

# 578
  • Пловдив
Шайн, в някои случаи състоянието му се влошава за един ден. На първия ден само сополи, следващия кашля безкрайно.
В такива случаи приемите са през два часа, със стремежа да се разреждат всеки следващ ден. Но не винаги става така. Аз буквално му броя изкашляниятя и гледам часовникя. Също така сутрин кашля влажно, после по-сухо и дрънчащо.
Лечението обикновенно е около 2 седмици.

# 579
Така описано не звучи съвсем добре. Принципно явно лекарството действа, защото след един ден такава непрестанна суха кашлица и да се разминете със спазъм си е прекрасно. Но две седмици лечение не е добре. При моята нещата приключваха за 3-4 дена, при все, че тя не се разминаваше без усложнения. Всеки път правеше я спазъм, я бронхит . Един ден е с непрестанна кашлица, която обаче се успокоява чувствително след хл( просто приемите бяха чести), на следващия ден кашлицата е влажна( може и да има находка на слушалка )и след това за 1-2 дена изчистваше всичко до степен на пълно спиране на кашлицата. Задържаше се така около 4 седмици( най-много 2 месеца) и отново. Всичко беше много лесно и просто в лечението до един момент.
Сега с алопатичните лекарства се влачи поне по една седмица с кашлица, че и повече.

# 580
  • Пловдив
Задната му хрема е ужасно коварна. Днес Михайлова като му видя водопада по задната стена се хвана за главата и изписа капки "Вела".
Само за пример ще ти дам, че и с инхалации с кортикостероиди трудно му я спираха. Какво ли не му изписваха + коктейли от няколко, голям зор беше. При последните такива преди около 2 години, започна да говори с носа и да не чува с едното ухо в следствие на тази агресия.

# 581
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
"Благодаря" за иронията, к'во да се прави лоша майка съм. Вместо с деца, затвяарям детето до прахосмукачката.

няма ирония Peace
и мен са ме нападали в тази тема  , че не си лекувам детето, че съм безотговорна майка и т.н.Mr. Green
аз не те нападам, попитах защо те е страх да го оставиш сам да се справи с болестта.
често сме коментирали, че първо майката трябва да се лекува, после детето (няма ирония и нападка, нито задна мисъл).

моето дете също последно имаше такива сополи (повръща ги чак като кашля), с кашлица от дълбоко, не от гърлото. последните 2 пъти не се повлия от ХЛ и хомеопатът каза, че следващият път ще проведе миазмично лечение, защото не й харесва, че не се повлиява.

последно кашлицата я чух преди няколко седмици. опитах се да го накарам отново да си спи сам в леглото, а не при нас и резултатът след 5 часа сам в леглото беше тази ужасна кашлица.
легна при нас и на другия ден я нямаше!
реших, че при него е резултат от мои действия върху него и затова спрях да се опитвам да го накарам да прави това или онова.
затова и не прилагам методи като дърпане на сополи с прахосмукачка.

аз съм писала и преди, че тук където живея, за сопол не се спира от градина. щом детето е жизнено и иска да ходи, да ходи. аз го питам какво желае.
винаги го водя с уговорката да ми се обадят веднага, ако има влошаване или не желае да стои там.

сега в яслата имат ръка-уста-крак. при него имаше една афта на езика, която мина с 1с.л. мед и по една пъпка до устата, на ръката и на стъпалото. нищо не съм му давала.

# 582

И ако при едно дете ще се мине само със сополи, друго може и до пневмония да стигне.
А, точно това се опитах да обясня на една майка, на чието дете открили стрептококи пневмонае в носа след месеци с жълто-зелени сополи. Според нея нямало причина родителите от кооператива да надават вой да го лекува, защото детето нямало други симптоми и не било заразно ooooh!

Последна редакция: нд, 21 сеп 2014, 22:50 от Пролетен дъждец

# 583
От една страна мисля, че задната хрема трудно би се повлияла от хл, защото е повърхностен симптом, който не представлява опасност за организма. Но от друга страна имам представа колко мъчителна може да бъде една такава кашлица. Защо не поговорите с хомеопата дали е необходима смяна на хл предвид дългото време, което е необходимо за възстановяването- премахване на блокажи, нов анализ на цялата картина?

# 584
  • Пловдив
Надявам се на нов подход, за да има детето една по-пълноценна година.

Общи условия

Активация на акаунт