Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 690
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Наистина въпросът изваден от контекста на разговора ,всеки може да тълкува различно.Важното е за какво сте говорили в момента.
На мен за детето хомеопат преди няколко години ,понеже нямаше промяна в поведенческите му проблеми след приемите на Хл,ми беше казал"ще гледаме да не прави бронхити,да лекуваме острите ,пък другите неща,нали ходите на психолог".

# 556
И аз съм съгласна с yulinga. В добавка - често психическото състояние се променя след физически причини. Тоест едно физическо състояние може да предопредели до голяма степен психиката за определен период.

# 557
  • Пловдив
какво според вас може да означава белене отдолу на стъпалата...все едно мехурчета и спукани.като малки мазоли Rolling Eyes ...липса на витамини?Детето не е пил ХЛ от доста време,но му се е случвало и преди.Дори и по ръцете за кратко.

п.п. Пи Ледум за 2 дни,заради ухапване,подуване,отоци и сърбеж.

# 558
какво според вас може да означава белене отдолу на стъпалата...все едно мехурчета и спукани.като малки мазоли Rolling Eyes ...липса на витамини?Детето не е пил ХЛ от доста време,но му се е случвало и преди.Дори и по ръцете за кратко.

п.п. Пи Ледум за 2 дни,заради ухапване,подуване,отоци и сърбеж.

Аз имах този проблем, когато бях малка. Липса на витамини е. Спомням си, че ми даваха да ям жито и се оправих за около 2 месеца.

# 559
Ако е имало мехурчета, може да е и микоза.

# 560
  • Пловдив
Може и комбинирано от двете да е..  Rolling Eyes.Давам пробиотик и рибено масло в момента,да видим.

# 561
А не може ли просто да му се бели кожата и да нещо моментно? Цялото стъпало ли е подпухнало или петата? Чак микоза не вярвам да не разпознаеш пред белеща се кожа.

# 562
Голямото ми дете има понякога гъбички по стъпалата. Мънички мехурчета, червени, като се вгледаш отблизо, сърбящи, после се бели кожата около тях. Понякога само кожата се бели, без сърбеж и мехурче.  /тя също не се храни особено правилно  Crazy /

# 563
Здравейте!
Извинявам се, че се намесвам в темата. Търся телефон за контакт на д-р Иван Джеджев от Варна. Ако може да ми препоръчате и друг хомеопат от Варна. Става въпрос за мен, на 31 год, пострептоков артрит.  Пневмококи, резистентни към повечето антибиотици, довели до възспаление на ставите.

# 564
Здравейте, мами! За първи път пиша в тази тема и имам следния въпрос:
Синът ми е на 9 месеца. От снощи е със запушен нос, което му пречи да се храни и спи спокойно. Температурата е около 37.4-37.5. Днес го прегледа педиатър, който каза, че гърлото, гърдите и ушите не са възпалени и че е вирус. Изключи да е от зъбите, въпрек че в момента доста го дразнят и най-вероято му никне зъбче.
За хремата ми препоръчаха Allium Cepa, но чета, че той е подходящ при отделяне на обилни секрети, а при нас носът е запушен и не тече. Затова се чудех дали е подходящ в случая или има нещо по-подходящо.

# 565
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
отрежи глава лук на 2 и я сложи около леглото на детето. носът се отпушва.

иначе хомеопатични лекарства само след интервю при хомеопат.
37.4-37.5 не е висока Т  Peace, температурата варира през денонощието.

# 566
  • Пловдив
Иска ми се да си "сверя часовника" с вас.

Синът ми е вече трета година в градина.
Въртим се в порочния кръг - три дни на градина, три седмици вкъщи.
Всеки път е едно и също - започва с хрема, сополите стават гъсти жълто-зелени, които се стичат назад и той кашля.

Обикновено го лечението е с Фосфор, чайове, компреси (ако има и червено гърло). Инхалации, дърпане на сополи директно с прахосмукачката.

Но вече се чудя дали не грешим. Толкова често, и все едно и също.

Според вас уместно ли е с приема на ХЛ да се дават и Шуслерови соли?

# 567
  • Обетованата земя
А как мислиш, че ще мине едно такова разболяване, ако не даваш нищо, само вит. Ц примерно?

# 568
  • Пловдив
А как мислиш, че ще мине едно такова разболяване, ако не даваш нищо, само вит. Ц примерно?
Нямам сили да пробвам.

# 569
А колко време най-дълго успява да ходи на градина? Много е грешно да се съпоставя боледуването на дете, което ходи на градина и такова, което е изолирано от подобни контакти Peace

Общи условия

Активация на акаунт