Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 692
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
Pani Kowalska,по мое мнение синът ми е имал лечебна криза,и мога да ти разкажа как мина при него.Но така както чета Мече,просто е изкарал много дълго потиснати симптоми навън.Та всъщност не знам дали е реална лечебна криза,но беше продължителна,усетена от мен ,от него и околните,но пък за мен беше правилна.Поне лекарството,потенцията вече не я помня.
До три годишен беше с ларингити и обичайните лекарства (алопатични) и обриви,около чурката,дупето,вечно мазан с препоръчваните бебешки кремчета.Резултата след първата доза ХЛ беше около месец зверска кашлица,и горе долу толкова обриви от дупето до колената.Изчисти се и оттогава обриви няма,ларингита за година отшумя,но сега други проблеми си има.

Аз да ви попитам,има ли майки,които имат деца с атопичен дерматит и на хомеопатия.Интересува ме козметиката ,която ползвате.Може ли едновременно да се пие ХЛ и да се ползва медицинска козметика за атопична кожа с екземи,сърбежи,сухота,например А-дерма.Имам хронична екзема/дерматит,която в момента е много влошена,зехтин и невен не ме успокояват,и ми трябва специална козметика.Това забравих да попитам Хлекар.

# 541
 Flutter

Последна редакция: вт, 16 сеп 2014, 16:08 от Цонна

# 542
Денито, от това, което аз знам, всяко едно мазане на кожен проблем е потискане. Сигурно има случаи, когато процесът върви бавно и човек се облекчава по един или друг начин с мазила, но мисля, че не е редно.

Цитат
ларингита за година отшумя,но сега други проблеми си има
Тук вече се прави дългосрочно проследяване на случай, за да се прецени как и накъде върви детето. Има много случаи, когато например хомеопатично лекувана миома изчезва и след година-две пиене на хомеопатия човекът развива артрит - това например е влошаване.

# 543
  • Пловдив
Денито какви проблеми има детето сега?

# 544
Ме
Денито, от това, което аз знам, всяко едно мазане на кожен проблем е потискане. Сигурно има случаи, когато процесът върви бавно и човек се облекчава по един или друг начин с мазила, но мисля, че не е редно.

Цитат
ларингита за година отшумя,но сега други проблеми си има
Тук вече се прави дългосрочно проследяване на случай, за да се прецени как и накъде върви детето. Има много случаи, когато например хомеопатично лекувана миома изчезва и след година-две пиене на хомеопатия човекът развива артрит - това например е влошаване.
Ами ,Мече,знам,ама питането ми е за медицинска козметика ,която постоянно се изписва за бебенца с атопична кожа.За кремове без вода,без цинк,без урея,с мазнини и натурални масла говоря.Е,имат и някакви комплекси специални,и за тях ми е въпроса,все си мисля че не са лекарствени комплекси.Не трябва  а и не мога да ползвам никакъв сапун със сапун,така че пак опирам до медицински някакъв.И кожата ми е много суха,а зехтин не ми помага,искам крем.Не слагам дори на лицето,под мишниците също нищо,само сода за хляб.Но ще пратя запитване на Хом.л. и ако разреши,действам.Вечер сърбежът е адски,и няма облекчение,старая се да не разчесвам,ама като почна-до кръв.Не знам защо тази година така се случи с мен.До сега не съм била в такова влошено състояние,мисля си че някое лекарство ме разбута.А дали е добре,ще видим по-нататък.

За отшумелия ларингит,аз споделям какво се случи,и наистина не знам дали всичко е наред.Само Хом.лекар знае.
Сега проблемите му са развалени зъби и по едно време правеше някакви подутини във венците пълни с гной ли,с нещо друго.Зъболекарят каза,че е вследствие на развалените зъби,най-вероятно ниска хигиена,а и като е цял ден на училище яде основно тестени неща-хамбургери,пици,странджанки.

# 545
Няма връзка с хомеопатията,
Скрит текст:
но да спомена, че по принцип Омега 3 (хубаво рибено  масло) и Гама линоленова киселина (ГЛА) действат добре при атопична кожа. ГЛА може да се усвоява през кожата, тоест може да се втрият 1-2 капсули масло от вечерна иглика (не по екземите).

# 546
Denito, на моя син също му се развалиха зъбите, след като започна да прави ларингити и станаха черни и с гнойни торбички, но по мое мнение началото на развалянето започна с началото на прием на сериозни лекарства- урбазон, вентолин, антибиотици. Около 1,5 години се лекувахме алопатично преди да преминем изцяло на хомеопатия. Не зная дали съм права, но си мисля, че алопатията е виновна. Сега се надявам постоянните му зъби да са добре, но ще видим  Laughing

# 547
Някой може ли да даде съвет за кученце с разстройство, какво мога да дам и в каква доза?

# 548
Denito, на моя син също му се развалиха зъбите, след като започна да прави ларингити и станаха черни и с гнойни торбички, но по мое мнение началото на развалянето започна с началото на прием на сериозни лекарства- урбазон, вентолин, антибиотици. Около 1,5 години се лекувахме алопатично преди да преминем изцяло на хомеопатия. Не зная дали съм права, но си мисля, че алопатията е виновна. Сега се надявам постоянните му зъби да са добре, но ще видим  Laughing
моя син до три годишен е лекуван с алопатия,с доста лекарства,от 3г.е на хомеопатия,а сега е на 9г.Зъбите му се развалиха в първи клас,аз го отдавам изцяло на храната.Не е на стрес и притеснения,защото моя син е много спокоен.
На дъщеря ми също взеха да се развалят зъбчетата,а на 4г,и откакто се е родила е на хомеопатия.Отдавам го на ген и слаба  храна.Аз от детската градина съм с развалени зъби.
Пролетен дъждец,благодаря за инфото.Чета темата за АД и оттам си вадя разни неща също.

# 549
Пациенти с генетично заложени "лоши" зъбки, се оправят, и то чудесно.
Аз днес блокирах - зададоха ми въпрос /приятелски,от познат/, как да си набавя човек витамини, минерали и т.н. омега и прочие. Отговорих: Яж. Или похарчи някой лев за пластир маслиново масло, бамбуков оцет и вечерна иглика, в превод - зехтин, оцет и магданоз.... Rolling Eyes

Денито, не знам какво си лекувала при себе си преди, но ми е интересно откога е проблемът с кожата и защо досега няма ефект... Съдейки по думите ти, че досега не си била в толкова влошено състояние, мога само да предполагам, че от години си така. Реално какво лекувате при теб? /извинявам се и приемам отказ,  ако е твърде личен въпросът/

Атопичната кожа при бебетата често е от ваксини, потиснатият проблем отива в бял дроб.
Моят скромен опит от наблюдения на приятели, познати и т.н. сочи, че ако има проблеми с млечните зъби, те продължават и при постоянните. Имам двама близки стоматолози, ще попитам техният богат опит какво показва. Моите деца спряха да правят кариеси за момента, мъжът ми е с "лоши" зъби, аз имам една пломба до момента, по време на една от бременностите ми. Качеството на храната, водата и начинът на живот също винаги оказва влияние.

# 550
Здравейте , нормално ли е хомеопата да каже - " Прецени си кое е по - важно за теб да лекуваме , физическото състояние или психическото , за да продължим лечението ? " Мислех, че всичко е свързано , че ако даденото лекарство влошава физическото ми състояние , а се отразява добре на психическото или обратното , трябва да споделя това и това е важно . Оказа се , че без да ми се дават никакви обяснения защо се получава така , с нервен тон ми зададоха горния въпрос ! Ох , поредното разочарование от " Много добър хомеопат " . И все пак , моля ,  пишещите тук хомеопати , ако имат време да ми отговорят !

# 551
Странно ми звучи въпроса така - зададен от хомеопата.

Не съм била в такава ситуация, но и от предните постове като четох се бях замислила. Може би, ако е мн тежко физическото състояние човек би имал нужда от малко помощ първо за това, пък после за цялостното му лечение.

# 552
  • Пловдив
Ananikolova , ама как така? Нали не се лекува нито психическото състояние, нито физическото състояние, а човека като цяло, тоест цели се подобряване на състоянието му на всички нива?!....На първо четене изключително непрофесионално звучи такъв въпрос, зададен от хомеопат.
Но все пак не знаем контекста, така че не е редно да съдим само по това изречение. Може би е имал нещо конкретно предвид, което не е могъл да изрази с точните думи. Да не би да е искал да каже: кое те смущава повече - физическите неразположения или психическите? С цел например да си доизясни ти точно как виждаш себе си в ролята на болен човек?  newsm78 Аз лично бих попитала пак и бих обяснила, че ми е станало странно от този въпрос и че не разбирам смисъла му. Peace
Все пак не бързай със заключенията! Понякога човек си прави грешни изводи, защото не успява да види нещата в контекст или защото чува едно, когато отсрещният иска да каже съвсем друго.

# 553
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
един единствен път хомеопатът ме попита: кое да лекувам кашлицата или треската? понеже не разбрах какво има  предвид, доуточни: от кое детето се чувства по-зле, кое го тормози повече (обадих се по телефона за спешно състояние)...

съгласна съм с yulinga, че трябва да се доизясни.

# 554
Да , може да има и друга гледна точка , точно затова зададох въпроса тук в темата и много ви благодаря ,че се отзовахте . Това , кое ме притеснява повече , вече е съвсем друго нещо и аз сериозно ще помисля над това .

Общи условия

Активация на акаунт