Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 806
  • 757
  •   1
Отговори
# 315
Вчера се появи болка в гърлото на малкия, а днес му няма нищо..  Thinking
Не ми се иска да притеснявам отново хомеопата, за да не го подлудявам още от началото..  Whistling
Освен обривите, които почти изчезнаха, тази болка в гърлото, която днес я няма...
Може ли някой да сподели, това дали е нормално?
Изчетох доста от темите назад, но някои неща ми е все още доста трудно да си обясня...
Може ли някой поне да даде предположение, дали това са нежелани реакции?
Знам, че гадая и, че е най-добре да питам, който трябва, но.... нямам спокойствие  Mr. Green

# 316
ето момичета, намерих нещо интересно в интернет и смятам да го приложа, ще пиша за резултат

Пречистете бъбреците и пикочните пътища с чай от бреза

Листата на бялата бреза са богати на активни вещества като флавоноиди, етерични масла, горчиви вещества, танини, витамин C и др. Най-често използвани за лекарствени цели са именно листата на дървото. Те имат силен диуретичен ефект, без да натоварват бъбреците. Специално се препоръчват против бактериални инфекции на пикочните пътища и уретрит. Чаят от листа на бяла бреза е предпочитан за пречистване на кръвта през пролетта, тъй като освобождава бъбреците от соли, песъчинки и камъни. За да си го приготвите, залейте 1 чаена лъжичка наситнени листа с 1 чаена чаша вряла вода. Оставете ги да се запарят за 10 минути, след което прецедете. Пийте между храненията по 1 литър на ден, като след чая пийте и вода.

# 317
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Може ли някой да сподели, това дали е нормално?

ами след като детето е здраво, кое да не е нормално? нали това е целта?

# 318

[/quote]

[/quote]
Здрав е, но всеки ден се появява по нещо .. Simple Smile Странно ми е!

# 319
Щом си минава само, не бих се притеснила.

# 320
Хубава дискусията сте заформили. Книги за възпитанието сме обсъждали в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=771087.0;topicrefid=20
Мен лично много ми допада Йеспер Юл, но е въпрос на предпочитания.
Скрит текст:
Контролът и предпазването от грешки са тема и при мен. Много е трудно да се оттървеш от старите стереотипи, особено ако са част от възпитанието ти. Беше ми обърнато внимание, че невербалното послание, което изпращам с предпазването от всякакви евентуални бъдещи травми от погрешни избори на детето, е:не вярвам достатъчно в теб, не вярвам, че можеш да се справиш сам. От там несигурност, от там  липса на самоувереност, липса на сила да заявиш и отстояваш себе си след време. Да оставиш безопасен избор като филия с масло или с мармалад  не е достатъчно за изграждане на самочувствие. Зависи и възрастта разбира се. С увеличаването й се увеличава свободата за вземане на решение от детето.

Ако някой се интересува от енергийна психология, в събота ще има безплатна демонстрация на един метод, надграждащ ТЕС: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202255159195712&se … ype=1&theater

Ася, много ми хареса идеята с племената и подпомагането.

Аз също имам студени крайници. По принцип винаги съм била по-зиморничева, но това се засили много преди няколко години след силен стрес. За себе си бих казала, че е от ниско ниво на жизнената сила. Аз не вдигам високи температури и обикновено влача симптомите си дълго.
Другото, за което може да помислиш, е дали консумираш достатъчно мазнини в това число и животински.
Скрит текст:
За хормонален дисбаланс  и за синдром на Рейно също се сещам.

Последна редакция: пт, 22 авг 2014, 23:55 от Пролетен дъждец

# 321
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Ася, много ми хареса идеята с племената и подпомагането.

сега чета една книга от тази авторка. препоръчвам.

за студа - имам рейно синдром. обаче преди имах проблеми само при големи студове. сега ми посиняват ръцете при 19С, което не е много ниска температура.

# 322

[/quote]
Здрав е, но всеки ден се появява по нещо .. Simple Smile Странно ми е!
[/quote]
Живият човек трябва да се развива, и то на всички нива - ментално, емоционално, физическо. Ако "нищо не се появява", това означава, че човекът не е жив.

# 323

[/quote]
Живият човек трябва да се развива, и то на всички нива - ментално, емоционално, физическо. Ако "нищо не се появява", това означава, че човекът не е жив.
[/quote
Това ми хареса! Simple Smile

# 324
Здравейте,
Искам да попитам колко често може да се взема конституционалното лекарство. Назначено ми е един път седмично. Но по моя преценка взех през два дни, имах тежки събития и реших да взема още един път. Но след втория прием ми се появи главоболие, което се усили през последните дни. Тези дни няма да мога да се свържа с хомеопата, та затова питам.

# 325
Може и всеки ден, може и 1 път в седмицата, и това преценява хомеопата.

# 326
Аз продължавам да чета многото теми назад.. Давам си сметка, че задавам неадекватни въпроси  Grinning

Ето, че намирам отговори на повечето въпроси, които ме безпокоят. Просто трябва четене..

Опитвам се да уча сина ми на търпение, но и аз май ще трябва да мина един курс, преди него   bouquet

Мечка Малинарка Редовен потребител
Re: КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 29-та тема
♥0 пн, 12 авг 2013, 11:23   #127  
При започване на лечение, ако жизнената сила бъде правилно стимулирана, е нормално да се върне стар потиснат симптом, който да се изяви, понеже е бил потиснат по един или друг начин, а не лекуван. Жизнената сила по мое лично мнение, а и е логично, придобива сила да върне симптома, с който да покаже къде е разстройството. Но се иска повече сила, за да бъде излекуван симптома. Ако върнатият симптом се задържи по-дълго, лечението трябва да продължи, за да може жизнената сила да придобие "ниво", на което ще има необходимата сила да излекува симптома и той да изчезне трайно.
Близкото симиле може да активира жизнената сила до там, че да върне стар симптом, но само симилимум може да излекува.
В някои случаи при по-леки симптоми, те могат да изчезнат и от симиле.

P.S Извинявам се, че стана толкова дълго, но мисля, че ще е полезно да се прочете пак  Simple Smile

# 327
  • Обетованата земя
Значи все пак стар симптом може да бъде върнат и от симиле. Аз мисля, че последното лекарство, което пих не беше симилимум за мен, но ми върна за кратко стар симптом, сърбеж на място където имах нещо като брадавица преди години. Но пък ми влоши главния симптом и то в неправилна посока.
И нещо интересно ще споделя, което днес открих, името на сина ми означава вълк, и конституционалното му хомеопатично също означава вълк.  Grinning

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 20:27 от didi24

# 328
Здравейте, влизам с молба за Вашето мнение по нашата ситуация, тъй като съм доста объркана, а и от скоро се заинтересувах по темата за хомеопатията.
Имам син на 3 г. и 6 месеца. След претърпени две операции от хернии - едната ингвинална на година и 2 месеца, другата пъпна на година и 6 месеца, имунитетът разко му спадна - до преди това е боледувал точно 2 пъти леко и веднъж на антибиотик за презастраховка на педи, но след тези операции се завъртя един омягьосан кръг. Факт е и че на година и 10 месеца се наложи да тръгне на ясла, което вероятно също спомогна, но просто така се получи. Та всъщност след прекарана и стафилокова инфекция лятото на 2013 г. се отключиха и алергични проблеми - октомври миналата година е тестуван и от 20 алергена, прояви сенсибилизация към 12 от тях, макар и в ниска степен - към повечето 1 от възможни 4 единици, но все пак. Започнахме лечение при алерголог/пулмолог, който лекува с традиционни лекарства - т.нар. костикостероиди, както и др. противоалергични и имуностимуланти - Бронховаксом, коластра е пил, Герисан и др. подобни. Оказахме се и с възпалена трета сливица, която обаче сякаш преодоляхме, поне в последните месеци, сега е сравнително закрепен, но все пак е лято, а тепърва предстоят тежките зимни грипни месеци. Много ми се иска да променя ситуацията - свързах се с уж класически хомеопат, на който обаче като разказах ситуацията ми каза, че трябва да спрем лечението на алергията с кортикостероидите, което обаче аз не смятам, че сме в състояние да направим - опитахме в края на юни да спрем за седмица - веднага се разболя и по препотъка на педи пак продължихме. Хомеопата каза, че не може да лекува така успоредно, но не поема отговорност, че ако се спрат противоалергичните, ще успее да се справи със ситуацията, съответно след този отговор се сещате, че аз не мога да си позволя да рискувам. Сега предстои ново  тестуване при пулмолога и съответно ново лечение предполагам, както и преглед с УНГ за третата сливица. Много искам обаче да опитаме и алтернативни варианти, защото постоянното боледуване и пиене на антибиотици много уморява и тормози детенце, а и мен разбира се. Моля за Вашето мнение и идеи, както и за препоръки за добър хомеопат с  оглед посочените особености в София.
Благодаря много предварително,   bouquet

# 329
Значи все пак стар симптом може да бъде върнат и от симиле. Аз мисля, че последното лекарство, което пих не беше симилимум за мен, но ми върна за кратко стар симптом, сърбеж на място където имах нещо като брадавица преди години. Но пък ми влоши главния симптом и то в неправилна посока.
И нещо интересно ще споделя, което днес открих, името на сина ми означава вълк, и конституционалното му хомеопатично също означава вълк.  Grinning
Зависи от нивото на болест.
Не се знае влошаването в каква посока е. Ако е засилен съществуващ симптом, а е върнат стар, вероятно потенцията е малко по-висока. Зависи от посоката на влошаването, но не давате повече информация.

Общи условия

Активация на акаунт