Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 816
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
благодаря   bouquet

# 346
  • Пловдив
Ако хомеопатът не отчете че дадените симптоми са от прекалено силен миазъм,а  според него  са симптоми на дадена  конституция-следва ли че грешно ще определи конституцията,а оттам и няма да има резултати и лечението?

# 347
  • София
За s.L ме интересува кога се дава? Често го дават на детето след прием на основно лекарство. Каква е идеята на това? Какво се очаква от приема му? Искам да разбера за какво да следя?

# 348
  • Обетованата земя
 Моето първо лекарство беше за миазъм. Може и правилно да вървят нещата, но аз не мога да го гледам този лишей вече, още повече като се разраства и то по лицето ми. Днес ме диагностицира и дерматолог-разноцветен лишей, имам даже и алопатично предписаниие, което не е кортикостероид, а само "убиващо гъбичките", но засега ще устискам да не го приложа.  Mr. Green

S.L. не е ли Sac.lac., т.е. плацебо? Аз знам че се дава в случаи когато хората са свикнали от алопатията да пият лекарството продължително и всеки ден, и не могат да приемат идеята за единствена доза или за 2-3 дози. Но при дете защо да се дава, не знам.

И още един въпрос, случайно попаднали капки от някакво х.л. върху кожата на ръката антидотират ли задължително предното пито х.л.?

# 349
  • София - Варна - Бургас
Цитат
...Аз знам че се дава в случаи когато хората са свикнали от алопатията да пият лекарството продължително и всеки ден, и не могат да приемат идеята за единствена доза или за 2-3 дози. Но при дете защо да се дава, не знам...

Дава се, за да спи спокойно.................... Мама!  Grinning

# 350
Ако хомеопатът не отчете че дадените симптоми са от прекалено силен миазъм,а  според него  са симптоми на дадена  конституция-следва ли че грешно ще определи конституцията,а оттам и няма да има резултати и лечението?

Напротив. Ще има резултат, но донякъде. Ако лекарството е в същия миазъм, а то няма как да не е, защото миазмът "крещи" със всичка сила за себе си под формата на симптоми.

# 351
При свръхчувствителен пациент или неразпознат такъв, попадналите капки лекарство може да имат влияние. Най-често нямат.

# 352
  • Пловдив
. Ако лекарството е в същия миазъм, а то няма как да не е, защото миазмът "крещи" със всичка сила за себе си под формата на симптоми.
Възможно ли е все пак конституция в псора,а да е много силен туберкулинов ,или такива работи няма newsm78

Вече двама  хомеопати го определят уж ликоподиум,но пък му дават после единия карцинозин,после Туберкулин newsm78 сега пак ще му даваме Туберкулин

# 353
Цитат
Възможно ли е все пак конституция в псора,а да е много силен туберкулинов ,или такива работи няма newsm78
няма как

Будико, точно този въпрос няма как да ти обясня, ако не е в поне две страници....

# 354
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
чопленето с нокти - собствените нокти, кожички, моите нокти, всяка неравност, пъпки - това признак на душевно неспокойство ли е?
не си прави рани, но постоянно чопли и ме докарва до лудост, особено като чопли моите кожички  Crazy
преди вадеше пастелите не за да рисува с тях, а за да ги чопли... Shocked

няма как да го попитам, още не може да се артикулира токова добре.

# 355
Всеки един симптом, ама всеки, за който се сетиш, е признак на "душевно неспокойство"

# 356
asyalein, това с чопленето се повлиява много добре с ХЛ. ММ спря да си яде ноктите, намаля чопленето в носа, при мен намаля чопленето в носа и дърпането на кожичките около ноктите.

# 357
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
asyalein, това с чопленето се повлиява много добре с ХЛ. ММ спря да си яде ноктите, намаля чопленето в носа, при мен намаля чопленето в носа и дърпането на кожичките около ноктите.

до сега не се е повлиял... казвала съм на хомеопата.
не си яде иначе ноктите.

# 358
  • Пловдив
Цитат
няма как

Будико, точно този въпрос няма как да ти обясня, ако не е в поне две страници....

отговора "няма как" е достатъчен,благодаря ти!

# 359
  • Пловдив

А какво друго се засили?

Общи условия

Активация на акаунт