Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 725
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
Пролетен дъждец, абсолютно съм съгласна с теб! Макар да съществува момента, че на деца, бебета и животни ХЛ действат и без тези осъзнавания.

# 466
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
на деца, бебета и животни ХЛ действат и без тези осъзнавания.

не забравяй, че точно тези групи още са "чисти" от влиянията на цивилизацията - ядат неща, само които смятат за подходящи и рядко са емоционално натоварени. поне там механизмите за изключване още работят.
затова и функционира хомеопатията. Peace

# 467
О, да, няма спор, че е така!

# 468
От моя скромен опит мога да кажа, че ако има даден проблем, той трябва да се "атакува" от няколко посоки (атакува не е уместно от хом. гледна точка, но да ме прости Мечка). Според мен не е съвсем достатъчно да се чака само на хомеопатията да излекува нещо и всичко останало да е постарому. Не че няма и такива случаи, но все си мисля, че е хубаво човек да търси причините, да се наблюдава (себе си, детето, семейството), да се опита да осъзнае, ако има нещо за осъзнаване Mr. Green, да промени храненето (според заболяването), средата, да захване спорт, психолог (пак според проблема), разни други практики (пак според заболяването), да събуди интуицията си...изобщо да се интересува и да е активен, а не просто да замени  лекарствата с гранули.

Аз също съм на това мнение. При нас се получават естествено нещата. Първо ние започнахме да спортуваме активно. Малко по-късно записах малкия да спорт. Като цяло, аз и мъжът ми взехме решението, че ще променим начина си на хранене. На трети етап ми дойде отвътре да започна да лекувам малкия с хомеопатия.
Започвам да си мисля, как да променя и начина си на мислене. Просто съм се настроила позитивно и вярвам, че вървим в правилна посока.

# 469
Здравейте! Конституц. лекарство може ли да разболее детето ми? Ходихме на хомеопат, но нищо не ме предупреди, а сега е  с хрема.

# 470
Имам нужда от съвет. Хомеопатът ми е в отпуска. Изпратила съм съобщение и се надявам, че ще отговори по-скоро...
Появи ни се абсолютно нов симптом: Малкият споменава, че му се е случило вчера и днес за кратък момент да вижда двоен образ.. Shocked
Възможно ли е това да е от ХЛ?
Какво ще ме посъветвате, ако не успея да установя връзка с хомеопата? Да спра ли лекарството, докато не се чуя с него?
Ще съм ви много благодарна, ако ми дадете насока, как да постъпя..

# 471
не мога да коментирам симптома, но бих спряла лекарството докато се чуя с хомеопата

# 472
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Здравейте! Конституц. лекарство може ли да разболее детето ми? Ходихме на хомеопат, но нищо не ме предупреди, а сега е  с хрема.

хремата не е болест  Peace
конст. лекарство може да върне стар, подтиснат симптом. обикновено изчезва бързо, ако е стар, подтиснат симптом.

# 473
Виж има ли го описано в картината на предписаното  лекарство и веднага ще разбереш дали е от него.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 16:29 от Цонна

# 474

хремата не е болест  Peace
конст. лекарство може да върне стар, подтиснат симптом. обикновено изчезва бързо, ако е стар, подтиснат симптом.

Притесних се, защото при нея така почваха преди болестите. Хрема, след нея кашлица... получи и обрив, два дни след конституцията.

# 475
  • София
Това е вирус. Така започна и при моите деца.

# 476
Виж има ли го описано в картината на предписаното  лекарство и веднага ще разбереш дали е от него.

Навсякъде в нета намирам типът на лекарството, но не намирам картината, която би могло да покаже. Бихте ли ми дали информация, откъде мога да прочета?

# 477
http://homeoint.org/allen/index.htm

По азбучен ред са написани лекарствата.

Трябва да пише нещо от типа на Double Vision.

Например лекарството започва с буквата "s".
Отиваш на съответната буква и в списъка намираш  предписаното лекарството. След като отвориш статията тя е анатомически подредена от главата към краката. Намираш секцията с очи, и в тази секция ще бъде написано-vision-зрение. В подсекция трябва да са описани симптомите. (Рубрики)

# 478
# 479
http://homeoint.org/kent/index.htm

И тази е много добра ММ.

От чисто любопитство, в каква потенция ви е предписано лекарството?

Общи условия

Активация на акаунт