Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 671
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
като дете бях супер болнава, имаше периодни по цяла зима бях на антибиотик (инжекции). все по лекари ме влачиха  #Cussing out
в училище не си спомням да съм боледувала много, на 9г. ми махнаха апедикса.
на 16г. станах веге от раз и рядко се разболявах. сега болестите са ми по 3 дни - разболяване, супер зле, минава.

мъжът ми като дете не е боледувал много. сега хване ли настинка и често преминава в синузит.

детето до сега е било 3-4 пъти болно (висока Т, сополи, кашлица; афти 1 път), ходи на ясла.

съгласна съм, че не само майката играе роля, семейната и социалната среда са важни...

# 616
Здравейте, момичета!
Искам да ви споделя, че детето се разболя и за първи път, откакто е роден, всичко мина за 1 ден! Не направи спазъм.
Запуши му се носа, започна кашлица за малко.
Вдигна температура за около 1 час, удвоихме приема на Фосфор, след което всичко затихна.. Температурата спадна, кашлицата изчезна и хремата отшумя!
Толкова съм щастлива!!Днес детето си е на училище.
Извинявам се за спам-а, но не можах да се въздържа да не го споделя! Това е невероятен напредък за нас! #Crazy

# 617
Юлиана, какъв спам, това си е точно за темата! Много се радвам за вас! Все така и занапред.

Ася, благодаря, че сподели. Аз до пубертета много боледувах. После  вече не. Сега като се разболявам, не вдигам високи т и съответно си влача дълго време симптомите. Таткото е здрав. Пу-пу.. Та предполагам щерката се е метнала на мен Sad

В случая с училището аз бих се водила по детето, ако имам избор. Ако не е много адаптивно, го пускам по половин ден.

# 618
Юлиана, браво.
дано и занапред да е така Hug

Скрит текст:
понеже засегнахме и отношенията в семейството, та искам да споделя. сега чета една книга за възпитанието на тази авторка. дава гледни точки. дава избор и перспектива.
нямам идея дали е преведна на български.
започнала съм да работя по себе си, трудно е Confused , но виждам резултат при детето.
сега е във фазата на тръшкането и има разлика в поведението му при промяна в моето поведение.

# 619
Юлиана, браво.
дано и занапред да е така Hug

Благодаря! Дано! Praynig

# 620
  • Пловдив
Аз като бебе пневмония,после  съм имала чести спастични кашлици и пролет и есен съм пила Перитол.Но това като малка.Като ученичка не съм боледувала много,една по-сериозна гнойна ангина ,лекувана с инжекции.Над 10 години не бях пила АБ ,и почти не съм се разболявала.Но след стреса с операциите на сина ,се скъсах да се разболявам.Колкото пъти той,и аз толкова.Затова и аз започнах с хомеопатия.И след като я почнах спряха честите ми разболявания.
МИналата зима обаче сигурно от повече  притеснение като се разболях,не можа да ми мине,влоших се ,и пих 3 АБ за 2 месеца.
Мъжът ми като малък е имал чести бронхити,и са го водили няколко години на Сандански,стабилизирал се е.Сега боледува рядко,има синузит който му се влошава понякога.

# 621
  • Пловдив
Аз пък бих пробвала със занималнята. Иначе в себе си вече лепвам етикет на детето си: не е адаптивно, няма да се справи...Със сигурност бих го попитала и за мнение - иска ли да отиде, за да види как е...В крайна сметка не можем постоянно да ги предпазваме от всичко, към което не могат или се адаптират трудно. Нали за да се развие адаптивност, трябва да се даде шанс на детето да намери начин да се чувства добре в различни ситуации, които по принцип го тревожат или носят дискомфорт.  Peace

# 622
  • Обетованата земя
Аз като малка съм правила първо ларингити, после съм имала проблеми със сливиците и съм започнала да правя гнойна ангина след гнойна ангина, мама не е искала да ми вадят сливиците, но накрая е нямало как, правила съм по 3-4 ангини на месец и са ми извадили и трите сливици, след което край на боледуванията. И от тогава не помня нещо сериозно и като тийнейджър, АБ почти не съм пила, но миналата година хващах всеки вирус, защото вече бях супер отслабена и изтощена след 5 години кърмене и бременности без почивка, и накрая след стреса по пневмонията на дъщеря ми ми изби "красивия" лишей, който и до днес си вирее върху мен... Сега тази есен ще видим как ще съм с вирусите, но като миналата есен такова чудо не помня. Отделно Т не вдигам, само веднъж помня при кърменето в началото вдигнах 40 градуса и щях да умра... Сестра ми например от съвсем малко бебе боледува често и до днес е така, просто имунитетът й е много слаб и лесно хваща всичко.

За ДГ, и аз се чудя като го пусна сина ми дали да не е до обяд, защото в нашата ДГ спят по 3 часа, което му е много и той също е принуден да мълчи и да чака да станат, отделно не смее да заспи, за да не се напишка. Може вкъщи с месеци да не се е напишквал, но отиде ли там и се напишква, явно него там го избива стреса.

# 623
Аз като дете се скъсвах от боледувания, дори ме спряха от детска градина. Помня как ми извадиха сливиците и от тогава всичко престана. Изкарвах нормално някой вирус веднъж на 1-2 години, но нито съм спирала училище, нито съм пила АБ.
Покрай боледуванията на детето първата година и двамата с мъжа ми изкарвахме всеки неин вирус. Сега вече веднъж годишно- останалите ги прескачаме.

Когато започнахме лечение при последния ни хомеопат, тя сподели, че пациенти, които са минали хомеопатично лечение след това трудно приемат алопатични лекарства. Организмът  се опитва да   им се противопостави. Наблюдавали ли сте нещо подобно?

# 624
за сливиците - сетих се от вашите разкази.
и моите искаха да ги махат. но един възрастен педиатър каза на майка ми: нещо, което природата е създала си има функция. махнеш ли сливиците и болестите ще слизат надолу.
не ми ги махнаха.

за сметка на това имам махнати 2 постоянни зъба заради стеснена челюст.
майка ми ме е хранила до доста късно с шише и пюрирана храна насън (!!!) защото според нея съм отказвала да ям... Rolling Eyes
ето това никога не причинявам на детето си, макар да е с периоди, в които цяла седмица не яде!

Шайн, честно, незнам...
лекарства не съм взимала от 4г. (бременност, кърмене, сега няма за какво).
един път бях с ужасна мигрена и исках накрая да взема хапче, но толкова ми се гадеше, че от самата идея да поема нещо ми ставаше по-зле.
детето никога не е пило алопатични Thinking

# 625
  • Обетованата земя
На мен болестите не са ми слизали надолу след това, но помня, че често си губех гласа от вирус- изпитват ме в училище, аз не мога да говоря.

# 626
Да си кажа и аз.. Confused
И аз бях много болнава, когато бях малка. Бях постоянно с бронхити и гнойни ангини. Много антибиотици съм изпила  Sick.
Спрях да боледувам около 2-ри клас.
Хващат ме вируси, но минавам доста леко разболяванията, без да пия лекарства.

# 627
Нямам представа има ли такава връзка. Детето не беше пило л-ва три години. Тази зима след даването на антибиотика минаха 3 дни, докато температурата започне да спада. Но пък болестта вече беше много напреднала, така че не знам дали има връзка.
Аз също не съм пила алопатия от няколко години вече с изключение на беналгин при много силни атаки на мигрена няколко пъти, в които не успях да издържа на болката.  Беналгинът ми е действал.

Иначе сега не се разболявам често, ловя по някой вирус от детето, но определено не мога да кажа, че всичко минава бързо, "леко и меко". Трябва да имаш доста голям праг на търпимост и болка, за да издържиш симптомите и както често казва мъжа ми, че съм луда. Та, и за детето често съм се замисляла. Като обсъждахме храненето, казахте, че с ограничения човекът щял да се вкара в невроза, защото щяло да му бъде твърде дискомфортно. Съдейки по болките и дискомфорта, който трябва да се изтърпят понякога, не знам дали ограничаване от вредна храна е чак толкоз травмиращо на фона на другото. Само си разсъждавам де  Mr. Green

# 628
  • Бургас
Здравейте всички! За пръв път пиша,но ви чета може да се каже редовно...От година и половина сме на хомеопатия , след ада ,който преживяхме с малкия и постоянните му разболявания...и аз не знам с кое да започна...Първо искам да попитам,нормално ли е потенциите които ни се изписват / на мен и на  сина ми / да са винаги едни и същи ? Говоря за потенция 1 М ,рядко 200 СН

# 629
Не, не е нормално.  1м се ползва обикновено при  остри случаи, 200с е доста особена потенция, която може да е предписана и правилно. Но да се предписват лекарства в една и съща потенция  не е хомеопатия, а шарлатанство. Спесте си парите и нервите.

Общи условия

Активация на акаунт