Паррвенющината в България

• 27 047
  • 495
  •   1
Отговори
# 150
И "истински заможните хора" Tired са хора като всички останали и най - нормалното нещо е да си споделят ЕЖЕДНЕВИЕТО.

Извинявайте, тъпи ли сте, или злобата и стоенето вкъщи ви се отразява зле? (?!)
Ми може да не ми е интересно какво точно им е изчистила чистачката в хола днес - умението да се води разговор на тема, интересна за всички трябва все пак да го притежаваме като се събираме в компания мисля? Или пък споделяме впечатления от една наша екскурзия до екзотична държава и се отговаря със следното - Не, това е нищо. Да видите семейство Х къде пък са били миналия месец....и се започва споделяне на чужди впечатления в за една далечна дестинация. Това, че ние не познаваме семейството няма значение. Важното е, че някой друг е по-по- от нас  Wink Даже ми е смешно като се сетя.
Коментар на последното ти изречение няма да направя от добро възпитание. Засега.

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 10:04 от milittana

# 151
И "истински заможните хора" Tired са хора като всички останали и най - нормалното нещо е да си споделят ЕЖЕДНЕВИЕТО.

Извинявайте, тъпи ли сте, или злобата и стоенето вкъщи ви се отразява зле? (?!)

Нормално е, разбира се, но елементарната съобразителност изисква да се прави със себеподобни, с които могат да си споделят опит и идеи за чистачката, магазините, дестинациите. Иначе е проява на лош вкус. Учудвам се, че човек с толкова класа като теб не прави разликата. Simple Smile

# 152
Аз си мисля, че обсъждането на околните е обратнопропорционално на заетостта на народа. Аз обсъждам хората само, когато сме на почивка, по простата причина, че се чудя какво да правя. В другото време нямам никаква възможност дори да забележа околни Simple Smile.

И не знам защо се дърпате. Аз честно си признавам, че ако аз се чудя как да си нахраня децата и как ще си покрия сметките, а някой ми се фръцка с новата си чантичка  за много пари, не ще се ядосам, ами ... Това е, нормално е, човешко е. Всеки иска да живее добре.

# 153
  • Добрич
Да ви кажа, няма май какво повече да обсъждаме, защото по-добър пример за парвеню, което е решило , че е голяма класа, от демонстрираното в темата, едва ли ще успеем да намерим.
 Егати класната дама, дето ни се случи съфорумка. Припад.....

# 154
Коя е класната дама?  Embarassed Дай жокер Simple Smile

# 155
Аз честно си признавам, че ако аз се чудя как да си нахраня децата и как ще си покрия сметките, а някой ми се фръцка с новата си чантичка  за много пари, не ще се ядосам, ами ... Това е, нормално е, човешко е. Всеки иска да живее добре.

Ще се ядосаш на тази с чантичката, купена с нейни пари или на себе си, че не можеш да осигуриш минимума на децата си даже? Каква е връзката между нейната чантичка и твоите собствени възможности?

# 156
  • Добрич
"Коя е класната дама?  Embarassed Дай жокер Smile"

Тая дето ходи ту вътре, ту вънка и не знае парвеню ли е, дама ли е....? или си е жива кифла

# 157
Check Please, човек, когато не е удовлетворен, всичко може да го ядоса. Не е нужно да е рационално. Огледай се и виж как реагират хората. На теория може много да си говорим, но практиката показва друго.
Ако си в баланс със себе си, нищо не може да те подразни, нито джип, нито полянка. Изключвам случаите на просташки демонстрации.

# 158
Check Please човек, когато не е удовлетворен, всичко може да го ядоса. Не е нужно да е рационално. Огледай се и виж как реагират хората. На теория може много да си говорим, но практиката показва друго.
Опитах се да си преставя ситуацията с чантичката....ами няма да ме е яд на притежателката. Ще се замисля какво да направя, че да мога да нахраня децата си. Светът е шарен. Детето ми беше в първи клас, когато сподели, че има деца с по 100 лева джобни пари за деня. Обясних му, че има хора с такива възможности, има хора, които няма какво да ядат и хора като нас например, които имат средни възможности. Виж, ако богаташът нещо е откраднал, измамил и т.н. да се възмутя, ама ако хората с честни пари са си ги спечелили и си ги харчат - нека са им честити и дай боже всекиму както казват.

# 159

Check Please човек, когато не е удовлетворен, всичко може да го ядоса. Не е нужно да е рационално. Огледай се и виж как реагират хората. На теория може много да си говорим, но практиката показва друго.
Опитах се да си преставя ситуацията с чантичката....ами няма да ме е яд на притежателката. Ще се замисля какво да направя, че да мога да нахраня децата си. Светът е шарен.
Да, бе да. Simple Smile Подчертаното.

# 160
Добре, а как да се отърве човек от един такъв индивид, който непременно желае да разкаже за себе си публично и точно на теб в този същия момент? Аз не се справям  Rolling Eyes Хващат ме за слушател, описали сте с каква цел и защо, а аз не мога да се откопча. Винаги съм казвала, че с простака само просташки можеш да се разбереш, но как да му паднеш на нивото, че да бъдеш разбран?

И аз съм злобна и тъпа и стоенето вкъщи ми се отразява зле.

# 161
Добре, а как да се отърве човек от един такъв индивид, който непременно желае да разкаже за себе си публично и точно на теб в този същия момент? Аз не се справям  Rolling Eyes Хващат ме за слушател, описали сте с каква цел и защо, а аз не мога да се откопча. Винаги съм казвала, че с простака само просташки можеш да се разбереш, но как да му паднеш на нивото, че да бъдеш разбран?

Много е трудно, такива хора имат нужда от вниманието ти. Иначе пред кого ще "блеснат"? Аз гледам да си измислям ангажименти и така разреждам срещите, но съвсем да ги прекъсна не съм успяла.

# 162
Добре, а как да се отърве човек от един такъв индивид, който непременно желае да разкаже за себе си публично и точно на теб в този същия момент?

Един-два пъти го изтърпяваш и щом не ти е приятно не се събираш повече с него. Аз поне нямам проблем с това да прекъсна срещите завинаги. За да правя нещо, включително и да се срещам с някой, трябва да го искам. Като ще се натоварвам вместо да се разтоварвам, изобщо не ми трябва. Който иска да се сърди. Даже още по-добре става като се разсърдят.  Laughing

# 163
Мога ли да уточня нещо - това, че имаш пари не означава, че си парвеню.
Парвенющината е пряко свързана с манталитета и себеоценката, а не със средствата, с които разполагаш.

# 164
Мога ли да уточня нещо - това, че имаш пари не означава, че си парвеню.
Парвенющината е пряко свързана с манталитета и себеоценката, а не със средствата, с които разполагаш.
Да, така е. И мисля, че тук не сме твърдяли такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт