Паррвенющината в България

• 27 009
  • 495
  •   1
Отговори
# 135
  • София

Бия , че семейства бяха репресирани , обявени като буржоази , а иде реч за селяни с овце и крави . Майка с 6 деца , дали и да вземе 1 торба багаж и оставени под едно дърво на непознато място . Раздава си всичко на тях си , а ние трябваше да чакаме на опашка за бутилка олио . Това е безкласово общество явно . Такова нещо практически не е имало и няма да има.

newsm78 Нещо хич не включих, ни за торбата багаж под дърво, ни за олиото bowuu сигурно съм хептен затъпяла от четене на форума днес Mr. Green

А пък и не виждам общо с парвенющитата, Thinking

# 136
Там е извора , диви селяни с пари и им гледай сеира. Лекар вземаше в пъти по-малко  пари от работник е завод или докер на пристанището. 

# 137
Ако на някого му е интересно, тук има много интересна и сериозна информация за сформирането на обществата.

Дадох моя принос по темата, лека Simple Smile

# 138
  • Тра-ла-ла
Познавам едни парвенюта с бонус - пишат се кореняк софиянци Mr. Green Имам чувството, че са чели в някакво второразрядно списание какво трябва да правят богаташите, но последните страници са били скъсани  Joy Ще нахвърлям някои щрихи от образите им:

1. Въпросните първенюта карат луксозни возила, но изкараха детето си болно, че нещо да спестят от таксите за детска градина. А то дори не ходеше всеки ден там и реално заемаше мястото на някои нуждаещи се дете и майка.  ooooh!
2. Имат пари за лизинговите вноски на гъзарските автомобили, но пестят от консумативите на фирмата, която ръководят. Ако имаше как и тоалетната хартия да е за многократна употреба  Laughing
3. Маркови дрешки, джиджи-биджи - от онлайн магазини с намаления. Обаче не се пропуска и някоя евтина оферта. Кой ще разбере, че гримчето не е "Еstee Lauder", а е китайско "Цункай Уй"  и че парфюмът е тестер Laughing
4. Те са кореняк софиянци (въпреки, че мятат на диалект), а всички останали са селяни. В последствие се оказа, че не са никакви софиянци, ама бързо са забравили цървулите на бабите и дядовците си. Ако някой паркира на тротоара е селянин, но ако те паркират - моооже, имат рожденно право...нали са кореняк софиянци  Laughing
5. Понеже само те са читави, а всички други са бесни селяни - много рядко почиват из България. Явно им е под нивото или се страхуват някой съселянин да не ги разпознае и разкрие пред обществото Laughing
6. Като не се ходи в БГ, то познайте къде се почива? Гърция и Дубай. Само там, никъде другаде. До там се простират мирогледите и мечтите им. Ако ще и в Дубай да е някой по-евтинджос хотел - важното е, че са били в Дубай  Laughing
7. Коледа и Нова година по чужбина, а работниците бачкат през това време без да имат пари за заплати  ooooh!
8. Събират се със себеподобни, демек парвенюта, че иначе номерата им няма да минат  Grinning

Такива хора са ми пълни смешки. Лошото идва когато човек има досег с тях и му набиват комплексите си по един или друг начин...

# 139
Да, Джулая. Добро описание. Peace

# 140
  • Galaxy 13197853088
Не разбирам негативизма в темата  Thinking.
Гнусите се от гъсеници, но харесвате
пеперудите.

# 141
Не разбирам негативизма в темата  Thinking.

Какъв негативизъм, задавих се с кафето от смях  Joy Отдавна не е имало такива забавни включвания  Joy

"Мазен вестник" вече беше споменат. Записвам се да чакам следващите "ключови думи".

# 142
Аз имам такива познати - стремя се да не ги виждам напоследък, натоварват ме. То не са приказки как имат чистачка, какво точно чисти тя, как и дават бонуси на тримесечие и т.н. После минаваме на поливната им система за ливадката пред къщата, след това се споделя, че моделът на автомобила на сина им бил остарял /на цели две години е  Wink/ и трябвало да му купят нова кола. След това се сподели, че хората от определен бранш /аз работя това/ са пълни нещастници и са умрели от глад ....оставям това без коментар, точно в този момент ми бяха на трапезата. След това пък споделиха как отишли в комплекс на ол инклузив и как си поръчвали алкохола, който не влиза в платената цена и как сервитьори и бармани били изумени и едва ли не плачели при тяхното напускане, толкоз драги им били. Как с лека ръка уволняват служители, как треперели от тях в офиса и прочее простотии, които не ме интересуват грам. И това ми го споделят хора, които в миналото десет години не си позволиха почивка, по техни думи така искали де  Wink и ми обясняваха тогава колко е вкусно да се готви гювеч с кокали или рагу някакво - забравила съм вече. Ми натоварват ме, не ми е интересно с тях и ги избягвам от доста време.

# 143
  • Добрич
няма нищо лошо в това да ядеш, рагу или кокали, да не ходиш на почивка, когато не можеш да си го позволиш. Това, че някога си бил беден, не значи че не може когато вече си заможен да правиш каквото и както си поискаш с парите. Лошото е в парадирането на новите възможности
Но то е защото такива личности сами дълбоко в себе си все още не могат да повярват, че имат възможност да си го позволят.
Истински заможните хора от класа, дори не коментират такива неща, защото това им е ежедневие и това не занимава съзнанието им, камоли да го обсъждат с външни хора.

# 144
няма нищо лошо в това да ядеш, рагу или кокали, да не ходиш на почивка, когато не можеш да си го позволиш. Това, че някога си бил беден, не значи че не може когато вече си заможен да правиш каквото и както си поискаш с парите. Лошото е в парадирането на новите възможности
Но то е защото такива личности сами дълбоко в себе си все още не могат да повярват, че имат възможност да си го позволят.
Истински заможните хора от класа, дори не коментират такива неща, защото това им е ежедневие и това не занимава съзнанието им, камоли да го обсъждат с външни хора.
Разбира се, че няма нищо лошо да живееш така, както ти харесва и както можеш да си го позволиш. Но да натрапваш това в очите на другите, да коментираш финансовият статус на домакина на масата, изтъквайки своя собствен......това е недопустимо.

# 145
Чакайте сега. Уточнете що е то парадиране. Да си носиш новите скъпи дрехи и бижута, да караш скъпо возило и т.н. според мене не е парадиране. Купил си ги, ползваш си ги. Не е нужно да принадлежиш към определена класа, елит, аристокрация и т.н. за да ги купиш, нужни са само пари. Парадиране мисля е да се събереш с приятели и да разказваш за чистачката или като една моя позната например, без да има никаква връзка с разговора да се повтаря по няколко пъти на вечер, че родителите й са милионери (в тухли), че баща й си купил нов джип, а майка й щото е лоша сменила зад гърба му вида на кожения салон в поръчката и т.н. Никой не познава майка й и баща й, но тя си разказва постоянно. Обикновено за разни комплекси става дума в такива случаи, според мене. Онези до вчера яли кокали, днес могат да си позволят чистачка и почивка в Гърция и държат всички да оценят това, другата няма два лева и няма изгледи да ги извади отнякъде, но държи всички да знаят, че един ден ще наследи много и съответно да гледат на нея като на заможен човек и т.н.

# 146
И "истински заможните хора" Tired са хора като всички останали и най - нормалното нещо е да си споделят ЕЖЕДНЕВИЕТО.

Извинявайте, тъпи ли сте, или злобата и стоенето вкъщи ви се отразява зле? (?!)

# 147
  • Добрич

Разбира се, че няма нищо лошо да живееш така, както ти харесва и както можеш да си го позволиш. Но да натрапваш това в очите на другите, да коментираш финансовият статус на домакина на масата, изтъквайки своя собствен......това е недопустимо.

Това е защото не могат сами да повярват, че са постигнали нещо и искат да се изфукат пред домакинята, като вътрешно се надяват тя да потвърди сегашния им статут: " е, да , така е, стар модел е колата, но вие можете да си позволите нова" и т.н. Мучат се да си погалят егото, да ги уверят и околните, че вече са нещо  по-така Wink

# 148
И "истински заможните хора" Tired са хора като всички останали и най - нормалното нещо е да си споделят ЕЖЕДНЕВИЕТО.

Айдеее почна се .Злобни .
Мдаа всички пишещи в темата освен злобни са и тъпи .Ти си най умната от всички. ooooh!

# 149
  • Добрич

Не, не сме тъпи, мила префинена котко. Просто казваме, че споделянето на ежедневието не е основна/единствена/ и постоянна тема на "истинските хора от класа". Те имат други интереси и занимания. Битът и подредбата му са им най-малкия проблем, а обсъждането в голяма компания, на вечеря, на гости не е проява на класа.

Общи условия

Активация на акаунт