Паррвенющината в България

• 26 964
  • 495
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Умилително.

Последна редакция: чт, 07 авг 2014, 19:32 от Приятно ми е - Богиня!

# 121
Скъпите чанти,обувки,дрехи,коли са за средната класа(макар че у нас средна класа не се дефинира правилно). Peace

Аз под скъпи, разбирам дизайнерски, а такива не може да си позволят много хора от средната класа, не само в България, но и извън нея.

# 122

Аз под скъпи, разбирам дизайнерски, а такива не може да си позволят много хора от средната класа, не само в България, но и извън нея.

И аз това разбирам , но не сме много май. За повечето е една рокля надскочила бюджета и , чиято цена  за друг е жълти стотинки и вече се дуе всеки да я забележи , от там идва смешното .

# 123
И сред дизайнерските дрехи има относително евтини, особено тениските с големите надписи. Да не говорим за аутлетите. Наистина скъпите дрехи нямат никакви надписи, но отдалече им личи, че са скъпи. Само не знам това защо трябва да впечатлява околните в негативен аспект. Имал, дал. Голяма работа.

# 124
Скъпите чанти,обувки,дрехи,коли са за средната класа(макар че у нас средна класа не се дефинира правилно). Peace

Може би имаме предвид различни неща под средна класа.Аз под средна класа разбирам частните предприемачи от  малкия и среден бизнес,осигуряващи препитание на 5 и повече души.

# 125
# 126
И сред дизайнерските дрехи има относително евтини, особено тениските с големите надписи. Да не говорим за аутлетите. Наистина скъпите дрехи нямат никакви надписи, но отдалече им личи, че са скъпи. Само не знам това защо трябва да впечатлява околните в негативен аспект. Имал, дал. Голяма работа.

Под дизайнерски аз имам предвид , примерно рокля като за червения килим , не конфекция Фенди за 12 евро тишърта.

# 127
Това е една социална стратификация на САЩ за мен,а не общ критерий за определяне на класите.

# 128
Това е една социална стратификация на САЩ за мен,а не общ критерий за определяне на класите.

А кои за теб са критериите? Нашето общество поколения наред е било безкласово, има ли смисъл да забиваме в тази посока?!

# 129

А кои за теб са критериите? Нашето общество поколения наред е било безкласово, има ли смисъл да забиваме в тази посока?!

Всички бяхме равни , едните бяха "по-равни" от другите. Чак поколениЯ за 45 години  Shocked Изместиха работещата буржоазия , да си наместят комунистическите задници на тяхно място .

Има много класи : висша висша /каро принц Чарлс/, висша средна , и висша нисша , средна висша,средна средна,  средна нисша , и май още бяха забравила съм ги .

Равенство няма в природата, в класите няма как да има . Едно дърво е по -високо от друго и това е .

# 130
Ммм.. От кога Помиярите започнаха да разбират от класа? Grinning
Та те могат само да предвкусват като Хитър Петър със залъчето над парата. Топиш във въздух и се утешаваш, че си хапнал.
Еее, "ядохте" от мен достатъчно, а времето ми е по-ценно от клюкарския ви глад. Взимам ви тенджерката, кученца малки... Хайде, 1,2, 3, 4, 5 в редичка... всички в кошарката.

Силните не се борят със слабите. Златно правило! Simple Smile
(каза аристокотката и помаха с пухкавата си, прекрасно обгрижвана опашчица)
 Mr. Green

Да не би да ни предлагаш нагледен пример, какво не е класа ? Хората с класа обикновено нямат подобно поведение и отношение към хората. Те със сигурност не биха реагирали като ощипани госпожици Peace .

# 131
Баща ми, винаги ме е учил на следното - не се хвали за нищо, защото все някога ще срещнеш човек, който ще има с какво повече от теб да се похвали.
Тъкмо ще се напънеш да кажеш, че имаш пръстен с диамант, то след малко ще се появи някой с цяла огърлица.

# 132

Избиването на аристократите ни е започнало по-рано; това беше част от историята за средните училища още.. Но все пак няма да споря по въпроса с класите ни. Не разбирам въобще накъде биеш, но няма и нужда. Peace

# 133

Избиването на аристократите ни е започнало по-рано; това беше част от историята за средните училища още.. Но все пак няма да споря по въпроса с класите ни. Не разбирам въобще накъде биеш, но няма и нужда. Peace

Бия , че семейства бяха репресирани , обявени като буржоази , а иде реч за селяни с овце и крави . Майка с 6 деца , дали и да вземе 1 торба багаж и оставени под едно дърво на непознато място . Раздава си всичко на тях си , а ние трябваше да чакаме на опашка за бутилка олио . Това е безкласово общество явно . Такова нещо практически не е имало и няма да има.

# 134
Като преди това изгониха всички, които по някаква причина превъзхождаха другите, отнеха им собствеността и създадоха работническата класа. Това беше масата у нас до преди няколко години. Ето защо няма смисъл да спорим на тема български елит, аристократи и висши класи..Но, ако искате, можем да пробваме Simple Smile

Напред вече обобщиха: всички са новобогаташи и парвенюта, самата ни история е такава. Има доста вода да изтече, докато се сформира групичка от тези "стари пари", както им казват навън. Това си е мое мнение, де. Може и да греша, не съм в час с елита ни.

Общи условия

Активация на акаунт