Паррвенющината в България

• 27 010
  • 495
  •   1
Отговори
# 270
Разбира се, че са си платили, но биха могли да дадат ''основни насоки''. Simple Smile
Има богати дами, които са си направили чудни градини-сами или несами, ммм Heart Eyes, радват очите и душата понекога, но тук не пишем за тях, а за парвенютата.

# 271
Много хора не знаят как да отглеждат дървета и храсти Бъмбълби.Или не обичат.Ето на мен примерно ми се подиграват,че си садя градинка.В началото бях пълен лаик,добре че мъжа ми знаеше,той е стар земеделец Mr. Green докато не открих колко ме кефят доматите! Ей страхотно е да си ги връзваш,чупиш им израстъците,поливаш,много обичам да ръчкам из градината,успокоява страхотно.Засаждам си билки,имам и медицинска ружа вече-тази година ще става за вадене корена. Ако на някой му трябва за лек-да свирка аз съм човека  Grinning или си правят градини,защото е модерно,престиж или оня пък надут пуяк съседа имал.Та мисълта ми е,че не виджам смисъл да правиш нещо което не ти доставя удоволствие само и само да си по модата.

# 272
Скрит текст:
Много хора не знаят как да отглеждат дървета и храсти Бъмбълби.Или не обичат.Ето на мен примерно ми се подиграват,че си садя градинка.
В началото бях пълен лаик,добре че мъжа ми знаеше,той е стар земеделец Mr. Green докато не открих колко ме кефят доматите! Ей страхотно е да си ги връзваш,чупиш им израстъците,поливаш,
Скрит текст:
много обичам да ръчкам из градината,успокоява страхотно.Засаждам си билки,имам и медицинска ружа вече-тази година ще става за вадене корена. Ако на някой му трябва за лек-да свирка аз съм човека  Grinning или си правят градини,защото е модерно,престиж или оня пък надут пуяк съседа имал.Та мисълта ми е,че не виджам смисъл да правиш нещо което не ти доставя удоволствие само и само да си по модата.

Ти пък, да не видиш нещо от Катето Евро. Laughing

# 273
Чек, хората са различни. Има такива които парадират с парите си, има и такива които никога няма да разбереш, че са от съвсем друга ''класа''.

А, защо? Класата си личи, при това без да има нужда от демонстрации и парадиране. Достатъчни са две думи само, за да усетиш, че човекът отсреща е на съвсем друго, много по-високо ниво. Но там, естествено, не става въпрос само за пари.
Точно това отличава парвенютата, че забелязват само лукса (и се стремят към него, вярвайки, че той ще им осигури класата), но не и това, което се крие под него - обноските, възпитанието, образованието, "Noblesse oblige"...

Как си представяте някой истински богат и преуспял човек да тръгне по веригите за бързо хранене, за да си демонстрира "класата" пред сервитьорките и другите клиенти? Или пред продавачките в мола? Смях!

Peace

# 274
Kaтето Евро ми беше станала крайно антипатична , във Вип Брадър като повтаряше постоянно каква била велика и си избиваше комплексите на жената на Здравко , която била никаквица по нейни думи . А сега Катето парвеню ли е ?

Па от богатите по стиснати няма , те за това са богати . Не си мислете , че са си платили задължително за озеленяване на професионалисти ,ама нали трещерица всичко знае . По-скоро купили 2 бора и на "Иван " го дали да го засади за 20 лв. и воала. Това го казвам , защото имам позната ,която това е учила и работила  и подобен я е извикал да му каже защо му мрат растенията.
Професионалист подобна глупост не може да свърши .

Работех  в магазин а цветя и беше дошла една особа  да ми каже , че е от Марково /бевърлито майна / и дали сме предлагали услуга , някой да ходел да и скубел тревичките , че нашите цветя много красиви били .Като казах , че нямаме , тя казва : "А трябва ". Ей сега ще отиде някой да и скубе тревичките  hahaha ама няколко пъти повтори , че е от Марково , не къде да е , не че я питам , еле ме интересува.

Последна редакция: нд, 10 авг 2014, 11:56 от adelinda

# 275
А сега Катето парвеню ли е ?

Не знам, ти кажи.
Тя имаше голяма страст към доматите си, затова я споменах.

# 276
Рибозом, искрено ти завиждам за градинката!  Peace

Катето Евро на мен ми стана противна в момента, в който я видях в някакво предаване да се чепоти с една къса пола и да се лигави с Азис като 20 годишна пикла. Грозна картинка...  Sick

# 277
Работех  в магазин а цветя и беше дошла една особа  да ми каже , че е от Марково /бевърлито майна / и дали сме предлагали услуга , някой да ходел да и скубел тревичките , че нашите цветя много красиви били .Като казах , че нямаме , тя казва : "А трябва ". Ей сега ще отиде някой да и скубе тревичките  hahaha ама няколко пъти повтори , че е от Марково , не къде да е , не че я питам , еле ме интересува.

На мен Марково нищо не ми говори и не бих се впечатлила.

# 278
Марково е пловдивската Бояна..

Относно случката - жената ти е дала идея за нов бизнес..Wink)
А  колкото до това къде е - има значение за цената по транспортните ти разходи..)))

# 279

А  колкото до това къде е - има значение за цената по транспортните ти разходи..)))

Грешиш. Аделинда е над нещата и не се интересува от нов бизнес, тя само е работела в магазина.

# 280

А  колкото до това къде е - има значение за цената по транспортните ти разходи..)))

Има си озеленители и фирми за поддържане на градини , никаква идея не ми е дала . Нито съм черноработик , нито имам аграрно образование .

Марково е село на селяни с големи претенции , с луксозни вили  в покрайнините , строени от богати пловдивчани . Марково си е село като село , никой не би се впечатлил ако не му знае славата , но ако кажеш на някой местен  ,че живееш там , веднага му се променя погледа  hahaha Въпросната искаше да ме впечатли явно , ама сбърка , не съм местна .  hahaha

# 281
Ако е над нещата, нямаше да се впечатли изобщо от казаното, а щеше да отчете новата възможност и да си прецени интересува ли я или не..))

П.С - Аделинда, това е просто нов поглед на ситуацията.
Не познавам нито теб, нито описаната жена..но усетих раздразнение  в теб, което говори, че ти не си била ок в тази ситуация.
Другата гледна точка много помага точно в такива моменти..))
  bouquet

# 282
Като споменахте Варна...много , ама много се смях hahaha на тенденцията тук ...джип Порше Кайен...с (внимание !!) газово.... Joy Joy Joy....

Просто нямам думи...и то това тук било масова практика...е, може ли такова нещо бе хора...направо ги съжалявам, честно ви казвам...жалка работа Tired

# 283
...джип Порше Кайен...с (внимание !!) газово....
rotfImao

# 284
Сега го прочетох на мъжа ми и той каза, че това е извратено.

Общи условия

Активация на акаунт