Паррвенющината в България

• 27 034
  • 495
  •   1
Отговори
# 255
Стига бе,2 бона за чанта? Толко бих дала да си взема нов далак примерно...за тъпа чанта,респ. парцал не.Добре е повече хора да минат страница-две назад и да видят,че парите не се ядат,ко ще и да са на по 100 -тачки.Айде лека ви от мен!Таз вечер Рибозомът е без деца и мисля да се очистим сос сопружието в някой бар или дискотека.Утре ко четете в новините-кифла падна от череша да знаете,че съм аз  Mr. Green

# 256
Колко от вас имат контакт с такива парвенюта, че чак толкова ви дразнят ?  Mr. Green

Но от скромния си опит знам, че хората, които наистина имат много пари, не парадират с тях. Просто не им се налага.

пак + 1 Или ако няма с какво друго да изпъкнат .

Явно е наистина много скромен този опит.  Или то трупате съвсем избирателно.

# 257
Стига бе,2 бона за чанта? Толко бих дала да си взема нов далак примерно...за тъпа чанта,респ. парцал не.Добре е повече хора да минат страница-две назад и да видят,че парите не се ядат,ко ще и да са на по 100 -тачки.Айде лека ви от мен!Таз вечер Рибозомът е без деца и мисля да се очистим сос сопружието в някой бар или дискотека.Утре ко четете в новините-кифла падна от череша да знаете,че съм аз  Mr. Green
Не се ядат, но можеш да си купиш ядене, спокойствие и удобства  Peace
Докато с душевната красота, за която ми говорят някои хора, какво ще си купиш?
За съжаление в днешно време бедността е порок Wink

Чек, хората са различни. Има такива които парадират с парите си, има и такива които никога няма да разбереш, че са от съвсем друга ''класа''.

# 258

И на мен това винаги ми е било много чудно. Купил си си Порше Кайен, но живееш с майка си в двустайна панелка. Simple Smile

Аз пък се чудя вас какво ви бърка това.
Изобщо не ме бърка, ама ми е показателно за това кое им е важно на хората. Simple Smile Не на всички, разбира се, но няколко такива инвестиции виждам.

# 259
  • София
Аз пък знам една максима от един много богат човек, и тя е:  "Парите обичат тишината"
Многото пари.

# 260
От този форум човек остава с впечатление, че дори не е нужно да имаш много пари, за да бъдеш парвеню. Достатъчно е да се сдобиеш с компютър. То и това си е един вид изкачване на социалната стълбичка.

# 261
Чек, хората са различни. Има такива които парадират с парите си, има и такива които никога няма да разбереш, че са от съвсем друга ''класа''.

А, защо? Класата си личи, при това без да има нужда от демонстрации и парадиране. Достатъчни са две думи само, за да усетиш, че човекът отсреща е на съвсем друго, много по-високо ниво. Но там, естествено, не става въпрос само за пари.
Точно това отличава парвенютата, че забелязват само лукса (и се стремят към него, вярвайки, че той ще им осигури класата), но не и това, което се крие под него - обноските, възпитанието, образованието, "Noblesse oblige"...
Как си представяте някой истински богат и преуспял човек да тръгне по веригите за бързо хранене, за да си демонстрира "класата" пред сервитьорките и другите клиенти? Или пред продавачките в мола? Смях!

# 262

А, защо? Класата си личи, при това без да има нужда от демонстрации и парадиране. Достатъчни са две думи само, за да усетиш, че човекът отсреща е на съвсем друго, много по-високо ниво. Но там, естествено, не става въпрос само за пари.
Точно това отличава парвенютата, че забелязват само лукса (и се стремят към него, вярвайки, че той ще им осигури класата), но не и това, което се крие под него - обноските, възпитанието, образованието, "Noblesse oblige"...
Как си представяте някой истински богат и преуспял човек да тръгне по веригите за бързо хранене, за да си демонстрира "класата" пред сервитьорките и другите клиенти? Или пред продавачките в мола? Смях!

"Някои" варненци  мразят всички , които не живеят в центъра на Варна . Нямат приятели от кварталите/няма да споменавам име , той се се сети / , за от провинцията да не говорим. И трещерица нещо много лично ги приема нападките срещу парвенютата, "чудя" се защо ли  Crazy.

Последна редакция: нд, 10 авг 2014, 08:38 от adelinda

# 263
Като каза фейсбук, та се сетих - в метрото масово вадят четци или таблети. Според форумската общност, и това било за да се покажеш.

# 264
Само преди няколко години, преди да се наводни с таблети и четци, я видиш двама-трима-петима в транспорта да четат книжка, я не.
Сега всички книжки четат и не могат да вдигнат очи...
Та явно и това е модно.

# 265
Като каза фейсбук, та се сетих - в метрото масово вадят четци или таблети. Според форумската общност, и това било за да се покажеш.

Да се покажеш ,ама се че е интелигентен , дай боже всеки му . Дори в Бургас имаше акция , за който чете в автобуса ще пътува безплатно .  Laughing Повечето които вадят е да чатят , ама как да е .

# 266
... Дори в Бургас имаше акция , за който чете в автобуса ще пътува безплатно .  ...

Браво!  Party
Все повече и повече Бургас не спира да ме изненадва и ми харесва.

# 267
Парвенюто е душевно груб човек най-вече. Той би бил неприятник и като беден, но като богат е ''Пази, Боже, сляпо да прогледа!'' Демонстрирането на лукс не е проблем, а поведението му. Той е шумен, нагъл, натрапчив, над закона е, над морала е,/всъщност под/, ''всички може да сложи в джоба си''...
Около нас има доста хора ''с пари'', нека така да го кажем, и могат да се разделят на 2 групи-едните са нормални и си живеят, верно с басеин в двора и поддържана морава и тва им е различното. Живеят си добре в материален смисъл, на никого не пречат.
Парвенютата държат да пречат! Тва е проблема с тях. Мисля, че тва поведение им носи радост, по техния си начин, то нема да се промени току така.
Искам само да им обърна внимание като си правят живи плетове, ако може да си помислят малко. Явно са модерни плетове от борчета и кипариси, които се засаждат през 1-2 педи. Не са ли виждали тези хора бор и кипарис в природата? Не знаят ли колко жизнено пространство им требва? А тези засадени на 20 см кипариси, които се подрязват така безмилостно, що са така модерни не знам.
Направете си жив плет от орлови нокти-те са скъпи и правят впечатление. Освен тва ароматът им може да облагородява.   bouquet

# 268
Е незнам дали вадят телефоните заради престиж,ама ми стана много тъпо.Ми излезнал си да пийнеш,да потанцуваш що пак с тоя телефон и Фейс де?Нищо няма да ти стане за 2-3 часа.Аз щото излизам да потанцувам,с две деца дали ми се случва често а  Tired и съм като отвързана на дансинга,почти постоянно танцувам.Ами малко хора бяха танцьорите и то предимно наша възраст(30-35 г.) по малките и леко кифлеещи си правеха сами снимки и муцки  Mr. Green изобщо как успяват да се самоснимат без да се докарат на урод незнам. И от къде за бога си ги купуват тези блузки с надписи? И кой им каза,че са готини-струват 30,40 лв...за тези пари ще си купя 2 стилни ризки поне(от ВУ де) ,не тия китайски ментаци.
А иначе мразя ел.книги традиционалист съм,обичам хартиени ако са и с дебели корици е още по-голям кеф.Книгите си имат една особена миризма, а ако са и от стара библиотека -мирис на хартия и леко на плесен.Обожавам книги.

Бъмбълби,скоро го четох пак разказа на Алеко,всеки път ме разплаква. Изобщо Алеко и Йовков са ми едни от любимите автори и Караславов.

Последна редакция: нд, 10 авг 2014, 10:43 от Рибозом

# 269

Искам само да им обърна внимание като си правят живи плетове, ако може да си помислят малко. Явно са модерни плетове от борчета и кипариси, които се засаждат през 1-2 педи. Не са ли виждали тези хора бор и кипарис в природата? Не знаят ли колко жизнено пространство им требва? А тези засадени на 20 см кипариси, които се подрязват така безмилостно, що са така модерни не знам.
Направете си жив плет от орлови нокти-те са скъпи и правят впечатление. Освен тва ароматът им може да облагородява.   bouquet

Тези, които нямат пари винаги знаят по-добре какво да правят с тях. Все си мисля, че не са си засаждали кипарисите, а са платили на някой многознайко.

Общи условия

Активация на акаунт