Паррвенющината в България

• 27 040
  • 495
  •   1
Отговори
# 240
И какво лошо има в това, човек който се е замогнал да иска да скъса с корените си  Peace Нали за това има социална стълбица и всеки несъзнателно се мъчи да се изкачи по нея? Също така нормално е да търсим обкръжение, с сходни интереси или пък  социален статус.
На запад има доста хора, които са родени бедни, но са успели да направят много пари, но никой не им казва парвенюта.

# 241
Тиер, думата парвеню не е измислена в България. Нито думата, нито значението и.
А и както се обясняваше 100 пъти в темата, не се отнася само до притежанието на пари.

# 242

По цял свят думата ''парвеню'' е обидна и с право. Нито е нашенско прозводство - щото сме най-бедни, нещастни и завистливи, нито нищо. Не разбирам въртенето и сукането, при положение, че има конкретна формулировка. То не бе завист, то не бе кисело грозде, то не бе чудо!
Ама трябвало ли да има голямо лого на чантата, на шлифера или на шушоните?!

Почвам да се чудя, да не би някои да се разпознават в текстовото определение, че такъв напън и безсмислен зор?

# 243
Едно време в Америка ми се смяха, че не съм си махнала логата от шала и якето. Била съм етикирана.
Аз откъде да знам, че така е модерно, нали съм си махнала цената Simple Smile.

# 244
Евгени Минчев е бил много беден като малък . Типичен пример, за човек с комплекси , който гледа да си ги избие на някой .
Евгени Минчев според мен чудесно печели от комплексите на другите. Струва ми се, че за него целият този маскарад си е чисто и просто бизнес.  bowuu

Няма какво да ти се струва, то си е бизнес .

# 245
То е ясно, че Евгени Минчев прави пари на гърба на хорските комплекси. Самият той не мисля, че страда от такива и никога не е крил, че е бивш ватман.

Няма такъв човек , който да няма комплекси . Да се е приел такъв какъвто е ОК. Бивш ватман не крие , но не обявява официално ,че е сводник на момченца за гей елита  и от там са му и парите и положението . Еужен му беше никнейма в някакъв сайт . Човек да му кажат ,че не му харесват нещо и той да изтъкне колко струва и няма комплекси  Flutter Поне да беше казал на кой дизайнер са тези прословути обувки. Айде да приемем , че е щяло да се приеме за реклама , пак можеше да каже , че са на известен дизайнер примерно .

Все "честни" пари са, предприемачи с кредити ,които не могат да погасяват . Собственици на хотели построени с комунистически пари раздадени с куфарчета след 89 г. все  труд изкарано . Всички бяхме равни и пестяхме от банички , ама едни от повече банички са спестили  Wink И Ванко едно бяха обикновено семейство  Flutter

# 246
Също така нормално е да търсим обкръжение, с сходни интереси или пък  социален статус.

Разбира се, точно това е нормалното. Класовата система е измислена ехе-е-е-ей, преди толкова много века.
За съжаление, у нас наскоро забогателите продължават да се движат в предишното обкръжение и да демонстрират просперитета си, защото много добре осъзнават, че няма с какво да блеснат сред себеподобните си или тези, които са на по-високо ниво. Манталитетът на панелния  милионер от крайния квартал.
Как да се похвалиш с чанта за 1000 лева пред жена с чанта за 2000? Не става. Затова отиваш и се хвалиш пред тази, която няма пари за хляб. И после ревеш колко завистливи станали българите и как не могат да се зарадват на чуждото щастие, простаците му с простаци...

# 247
А и както се обясняваше 100 пъти в темата, не се отнася само до притежанието на пари.

Добре де с какво толкова ви дразни, че някой се изхвърля или там каквото и да било ? Колко от вас имат контакт с такива парвенюта, че чак толкова ви дразнят ?  Mr. Green
Пука че ми дреме, че Евгени носел не знам си кви обувки .... Mr. Green

П/с Как Сийке, прочетох те след като си пуснах поста Wink
То тогава това в Бг не е първенющина, а жива простащина .

# 248

Добре де с какво толкова ви дразни, че някой се изхвърля или там каквото и да било ? Колко от вас имат контакт с такива парвенюта, че чак толкова ви дразнят ?  Mr. Green
Пука че ми дреме, че Евгени носел не знам си кви обувки .... Mr. Green

На никой не му пука , изтъкна го да унижи жена ,която си бори левечета и се чуди как да си храни децата/примерно/ . Типичен пример, за това хората се дразнят.

# 249
Също така нормално е да търсим обкръжение, с сходни интереси или пък  социален статус.

Разбира се, точно това е нормалното. Класовата система е измислена ехе-е-е-ей, преди толкова много века.
За съжаление, у нас наскоро забогателите продължават да се движат в предишното обкръжение и да демонстрират просперитета си, защото много добре осъзнават, че няма с какво да блеснат сред себеподобните си или тези, които са на по-високо ниво. Манталитетът на панелния  милионер от крайния квартал.
Как да се похвалиш с чанта за 1000 лева пред жена с чанта за 2000? Не става. Затова отиваш и се хвалиш пред тази, която няма пари за хляб. И после ревеш колко завистливи станали българите и как не могат да се зарадват на чуждото щастие, простаците му с простаци...
И на мен това винаги ми е било много чудно. Купил си си Порше Кайен, но живееш с майка си в двустайна панелка. Simple Smile

# 250
Колко от вас имат контакт с такива парвенюта, че чак толкова ви дразнят ?  Mr. Green

Честно казано, аз нямам лични контакти с такива. Да, имам познати, които се позамогнаха повече или по-малко, но нямам спомен някой от тях да е дошъл да си изтъква материалните придобивки или да демонстрира просперитет. Просто постепенно, лека-полека, пътищата ни започнаха да се раздалечават. Да, още се поздравяваме при среща, правим си услуги при възможност, но... Дотам. Всяка жаба си знае гьола и драми няма.
Истински парвенюта срещам само във форума - виртуални. Но дали са истински, или само си мечтаят да станат - не мога да знам.
Но от скромния си опит знам, че хората, които наистина имат много пари, не парадират с тях. Просто не им се налага.

# 251

И на мен това винаги ми е било много чудно. Купил си си Порше Кайен, но живееш с майка си в двустайна панелка. Simple Smile

Аз пък се чудя вас какво ви бърка това.

# 252
Колко от вас имат контакт с такива парвенюта, че чак толкова ви дразнят ?  Mr. Green

Но от скромния си опит знам, че хората, които наистина имат много пари, не парадират с тях. Просто не им се налага.

пак + 1 Или ако няма с какво друго да изпъкнат .

# 253

пак + 1 Или ако няма с какво друго да изпъкнат .
Е по добре ли е да "изпъкнат" с бедност ?  Mr. Green

# 254
Е по добре ли е да "изпъкнат" с бедност ?  Mr. Green
[/quote]

Духовната бедност е по-голямата нищета да ти кажа , другата може да се прикрие .  Wink

Общи условия

Активация на акаунт