НВ-ВМХ, част 81

• 35 023
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Вивче,мерси!
Лидияник,измери си обиколките,може от там да си започнала да сваляш,макар че като за начало би трябвало доста вода да поизточиш и това да се отрази на кантара.Но при всеки е различно,не се отчайвай,а продължавай.Дано и другите се изкажат с предположения.

# 211
Цяла тема съм изпуснала. Добре че някой писа в старата, че да се усетя.  Laughing
Нищо нямам за отчитане аз. Все още не съм започнала пак сиофор-а (стана месец и половина). Мисля да пусна един профил пък после ще му мисля. Тоя път няма да кажа на доктора, че не съм започнала хапчетата отново, ще му го спестя. Веднъж да взема сама решение да не започвам лекарства.  Mr. Green

# 212
Дааа, Шоки и Кам липсват !  Дано си изкарват хубаво лятото !  Аз още пъшкам по моята ваканция, ех , спомени .... Изминалата седмица наблегнах на кисело мляко и повечко плодове. Оказа се грешка, а не предполагах !  Чувствам се подута ,когато ги ям, а бях спряла да ям плодове и мляко ! Сега пак ги махам....по 1 плод на ден си оставям , и то да не е черешки, че от тях се надувам. Минавам си пак на по протеиновите храни, по-добре се чувствах.

# 213
  • София
Мер, виж на предната страница едно момиче пита за Хашимото и те чакаме да е появиш  Embarassed
А ти дойде като по поръчка  Heart Eyes

# 214
Вив  Hug

lidianik, ТСХ е много високо и вероятно затова е трудно понижаването на теглото.
Правила ли си обременяване с глюкоза за трикратно изследване на кръвна захар и инсулин? Правила ли си кръвно-захарен профил? Ако не си - време е! Задължително, особено при автоимунно заболяване на щитовидната жлеза проследи и кръвната захар, и инсулина. Тук може да се крие ключът и за начало не всичко ще става толкова лесно само с промяна в режима на хранене. Пак ще се получат нещата рано или късно, ако се храниш както трябва, но е добре да се видят тези показатели, да знаеш откъде започваш, да знаеш дали нещата са сериозни или може само с диета да се оправят.

Някой доктор споменал ли е да смени примерно елтироксина с еутирокс или обратното - не си казала с кое лекарство се лекуваш? Вярно, с еднакво действие са, но щом първото не понижава ТСХ под 10 е редно да се потърси алтернатива. Нещата не са толкова прости, колкото ги опростяват някои доктори с думите: "Спазвай диета"; "Ограничавай тези и тези храни".
Изследвали ли са ти хипофизни хормони? Ако Т4 и Т3 хормони на щитовидната жлеза са ок, то може хипофизния ТСХ да е висок поради други причини и затова да не се понижава от тироксин.

Аз съм с хиперфункция и съм от 5-те % хора, които пълнеят при хиперфункция. С основното лекарство за потискане на хиперфункцията се покачват килограми (не покачих, но и не отслабнах). Едва след като се откриха проблеми с кръвната захар и започнах паралелно на същия ден режима (ВМ-НВХ), чак тогава свалих килограмите без спорт и усилия в тази насока, НО... килограмите при автоимунни заболявания на щитовидната жлеза спадат бавно. Сваляла съм не повече от 2 кг месечно, като килцата спадат изведнъж. Не утре 200 грама, вдругиден 100, а просто се събуждаш един ден и си по-лека с 2-3 кг. Хубавото е, че се задържа сваленото тегло и не се качва отново, ако се храниш както трябва (с малки изкушения  Mr. Green)
Не се иска търпение, а просто да забравиш като цел свалянето на килограми - изобщо. Целта ти е промяна в начина на хранене с цел подобряване на здравето, оттам-нататък всичко ще се подобри постепенно - и метаболизма, и килцата ще спаднат, и като цяло ще се чувстваш много по-добре, с повече самочувствие и желание за все по-големи промени във всякакъв план. Говоря вече от личен опит.  Simple Smile
Пожелавам ти успех и скоро да усетиш резултат не само като чувство на подобрено здравословно състояние, но и визуално да видиш на кантара, и видимо по телосложението,  свалените килца.  Simple Smile

# 215
  • SA
Колко много ми липсва любимата тема!
При нас е зимна ваканция ( май само аз в темата сьм в момента в южното полукьлбо)  Simple Smile. Но тук покрай океана няма типични зими. На гости са ни едни приятели от отдалечените части на страната. И са поредните, които след 2-3 дневен престой тук започват да си мечтаят как ще се преместят да живеят в сьседство.  Simple Smile
Малко се позапуснах аз покрай разни мачове, бири... но след седмица се вземам в рьце и право в темата за домашни тренировки. Вивче  и Вики Heart Eyes , имам нужда от строг контрол аз.
lidianik, не разбрах от колко време си на режима, но подобренията в здравословното ти сьстояние, които описваш са страхотни! Имай предвид, че както и Мереленда ти е казала - ТСХ- 10 е = хипотиреоидизьм. А при хипотиреоидизьм килограми много трудно се свалят и обмяната на веществата е доста забавена. От друга страна - наистина е добре да си направиш изследвания за инсулинова резистентност, защото по мои наблюдения Хашимото и метаболитен синдром вьрвят рька за рька.
При всички положения обаче нашият режим ще ти е от полза. Само не гладувай!
Щом вече имаш подобрения в здравословното сьстояние, продьлжавай така, а килограмите/ сантиметрите ще паднат, изобщо не се тревожи за тях.
Мер, как си ти?  Heart Eyes

# 216
kameloth  то и при нас лятото, като че ли забрави да дойде, с тези непрекъснати дъждове  Laughing

Да отчета храната за днес:

з. кафе + 1 жълтък и 10 гр. масло; две твърдо сварени щастливи яйца - общо 273 ккал.

о. белтъци + кисело мляко + извара (направих ги на омлет) - общо 523 ккал.

в. мерлуза на скара - общо 344 ккал.

# 217
Атари, ти до 1200 кал. на ден ли хапваш?  Нали нямаш да сшаляш или аз бъркам ?  Много си стриктна, каквито и цели да имаш !  какви проценти гониш по принцип М/В /Б? 

# 218
само ако смъкна 15кг  Mr. Green

на мен не ми пука и си разхождам кебапчетата с излишните кг

дъждовни морски гръцки поздрави

# 219
Атари, ти до 1200 кал. на ден ли хапваш?  Нали нямаш да сшаляш или аз бъркам ?  Много си стриктна, каквито и цели да имаш !  какви проценти гониш по принцип М/В /Б?  

Да, Pinkito, стремя се до 1200 кал на ден, защото се опитвам да изчистя едни мазнини около корема, които са най-най-упорити и последни падат  Grinning Не целя бързо сваляне на килограми/сантиметри, защото предпочитам да загубя мазнини, а не мускули.
За изчисляването на базовия метаболизъм (BMR) използвах тази формула на Harrys–Benedict при жени: 655 + (9.6 X тегло в кг) + (1.8 X височина в см) - (4.7 X възраст в години) =? (BMR - basic metabolic rate в ккал.)

Това са калориите, които тялото гори в покой, т.е. за основните си нужди. При мен те са 1425, от които извадих 15%.
След като получите резултата BMR и в зависимост от двигателната активност се добавя коефициент: за заседнал живот - 1,2; умерено активен (спорт 1-3 пъти седмично) - 1,375; активен (спорт 3-5 пъти седмично) - 1,55; усилено активен (спорт 6-7 пъти седмично) - 1,725

Аз съм си изчислила по следния начин приема на храна, като ползвах myfitnesspal
При прием от 1200 ккал на ден
Въглехидрати - 10 % 30 гр.; Протеини -  30 % 90 гр.; Мазнини -  60 % 80 гр.

# 220
  • София
Атари, направо ме сбърка   newsm10
На това му се казва "бизнес план"  Mr. Green

Възхищавам ви се, че можете така, то затова и от някои дървета стават свирки  Laughing
Аз не мога  Embarassed

Камче, с нетърпение те чакаме в тренировките   newsm19 Голяма компания сме там от нашата тема  Heart Eyes

Уаспи, вали при вас явно ... дано времето ви се оправи  Praynig

# 221
Ха-ха  Grinning Вивиан то написано звучи по-сложно, отколкото е в действителност. И на мен ми е трудно при изчисляването на сметки, но с този режим си трябва следене на калориите, защото бързо си се натрупват, особено от по-мазните (и вкусни  Blush) неща.

А между другото за поддържането на форма много ми помагат тренировките
Скрит текст:
особено батко Шон  Grinning

# 222
  • София
Мен не сметките ме плашат, а изпълнението им  Laughing
Там никаква ме няма  Blush

# 223
Защо има толкова противоречива информация за ВМ-НВХ и калориите? Аз вече съвсем се обърках и не знам на кого да вярвам. Едни казват, че намаленият калориен прием забавя метаболизма и спираме да сваляме килограми, така че трябва да си ядем нормално. Други казват, че калориите нямат значение, но да ядем колкото искаме, стига да сме гладни, а не от скука. Трети казват, че калориите нямат никакво значение.  newsm78

Аз се опитвам да ям, когато съм наистина гладна. Това всъщност ми е най-големия проблем, че хапвам от скука. Ако много приритам да дъвча нещо гледам да е зеленчук - я домат с малко сирене, я краставица.

Купих си глюкомер. Бяхме на гости за два дни при една приятелка, която е вегетарианка. Решихме да се съобразим с нейното на нейното семейство, като за две хранения си взехме "меса" за нас от ресторант. И така - сутрин пържени филийки или милинки, обяд манджа с хляб, вечеря ориз и яйца. Когато се прибрахме в София, сутринта на гладно си измерих кръвната захар. Беше 6.3! Четох, че от 6.1 до 6.9 се води преддиабет. Последва абсолютно стриктен НВХ ден и на другата сутрин захарта вече беше 5.8.  

Вчера вечерта ядох диня. Може би 3-400 грама. Тази сутрин, кръвната ми захар е 6.5.  Confused

При всички случаи мисля, че въглехидратите при мен, под каквато и да е форма трябва да са минимални.

Че така...

Направих си блог за вм-нвх рецепти.  Simple Smile Още не съм решила дали да го ползвам като дневник или просто така. Намира се тук: http://ireysgonelchf.blogspot.com/

# 224

Да, Pinkito, стремя се до 1200 кал на ден, защото се опитвам да изчистя едни мазнини около корема, които са най-най-упорити и последни падат  Grinning Не целя бързо сваляне на килограми/сантиметри, защото предпочитам да загубя мазнини, а не мускули.
За изчисляването на базовия метаболизъм (BMR) използвах тази формула на Harrys–Benedict при жени: 655 + (9.6 X тегло в кг) + (1.8 X височина в см) - (4.7 X възраст в години) =? (BMR - basic metabolic rate в ккал.)

Това са калориите, които тялото гори в покой, т.е. за основните си нужди. При мен те са 1425, от които извадих 15%.
След като получите резултата BMR и в зависимост от двигателната активност се добавя коефициент: за заседнал живот - 1,2; умерено активен (спорт 1-3 пъти седмично) - 1,375; активен (спорт 3-5 пъти седмично) - 1,55; усилено активен (спорт 6-7 пъти седмично) - 1,725

Аз съм си изчислила по следния начин приема на храна, като ползвах myfitnesspal
При прием от 1200 ккал на ден
Въглехидрати - 10 % 30 гр.; Протеини -  30 % 90 гр.; Мазнини -  60 % 80 гр.

Помогнете и на мен!  Praynig в покой горя 1482,3ккал -15% = 1260ккал*1,55/тренирам 4-5 пъти/ затова по този коефициент умножавам = 1953ккал
    Сега и от тук ли да вадя още или как? ooooh! Joy вече съм махнала 15% веднъж.

Ygritte
, и аз се побърках с това изчисляване. В новия форум на спайдърите Милко твърди че тази формула е невярна.
  Браво за блога! Прекрасно е! Запаметявам си го  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт