НВ-ВМХ, част 81

• 35 022
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте дами  Heart Eyes,
отдавна не съм писала, но ви следя.  Flutter
Обривът ми наистина се оказа стафилококова инфекция, но мина и замина. Проблемът е, че откакто пих антибиотиците имам страшен запек  Embarassed . Пих пробиотици, киснах ленено семе, сена, ленено масло на гладно пих - нищо не помага.  Shocked
Кофти беше също, че не трябваше да ходя на фитнес, да не се потя и изобщо да не излизам на слънце. Мускулите ми съвсем атрофираха, много грозна гледка за момиче на моята възраст да изкачи стъпалата до третия етаж и вече да се е изморило.  ooooh! Менюто си няма да го коментирам - като стоя вкъщи само за храна мисля, макар и режимна - в огромни количества.
Много ме е яд на себе си, защото знам, че само лятната ваканция мога да се вкарам в правия път... Почне ли годината ще има да се оправдавам с липсата на време, стрес и т.н.  Tired

# 691
# 692
Да дам отчета за вчера Simple Smile : з : кисело мляко с по 1 лъжица овесени трици и ленено семе ( помогнаха ми за ВЦ),обяд 3 яйца с малко кисело мляко и чесън,вечерята беше пилешко месце,за днес същата закуска,о и в по-късно ще докладвам Simple Smile
Хубав ден   bouquet

Vilqna32, логваш ли си менюто някъде? Не съм сигурна че го докарваш ВМ-НВХ с това меню, отделно че пак ми се струва малко храната.

Замени пилешкото с по-мазно месо, свинско или агнешко, мазни риби... Пилешкото е "слаба ракия", първо че е сухо и има нужда от повечко мазнина, второ че не съдържа нищо особено ценно в днешно време, та тия бройлери дето ни ги продават са живели 3 седмици и са хранени с Бог знае какви измислени смеси.

# 693
  • SA
Ох,наскоро и аз ядох в ресторант един такьв печен джолан с хрупкава коричка. Май ще ми стане и той любимо ядене след ребрата.  Embarassed
А това за леките храни - да, психо- обработката има голямо значение. Думата "мазнина" за много хора вече има смисьл на отрова след толкова повтаряне за вредността на мазнините.
Ето, в онази статия за уискито , дето Мер постна, даже се изтькваше, че нямало мазнини. Един вид - пийте, няма страшно.  hahaha

# 694
Здравейте мацки!
Отдавна не съм писала, но не съм ви забравила  Heart Eyes
Как сте? Прелистих набързо страничките Simple Smile
Аз за сега съм добре, свикнах с режима, не ми е проблем. Не мисля за сладко/хляб/безалкохолно и бля бля Simple Smile Чувствам се много жива, харесва ми всичко. Разбира се все още се образовам за този режим, но мисля, че вече спазвам нещата по-стриктно. Само веднъж за 21 дни ми се случи да прегреша, но определено волята ми се оказа много силна, чак се чудя на себе си Simple Smile
Разбира се и минусите не закъсняват-слабея и се чувствам някак по-лека. Спорта ми стана приятел, всеки ден отделям поне час за бягане или изкачване на стълби (във входа ми), правя и упражнения в домашни условия. Възползвам се от хубавото време и от ваканцията и за сега си бягам навън, но септември ще започна да ходя на фитнес, защото когато дойде декември някак си не се виждам бягаща, по-скоро падаща и натрошена по леда, хихи Simple Smile
За сега това е от мен Simple Smile

# 695
  • София
Ех, беше ми много приятно да ви изчета с кафето, в понеделник сутрин  Heart Eyes

Шоки, благодаря за инфото за остеопорозата  Hug

Тили, стана ми много приятно да те видя тук  Hug Hug Hug

Джолана е моя много любима храна. Обичам и преден, и заден джолан  Crazy Убийствени са!
Малките обикновено ги варя на бавен огън и или ги правя на супа, или си ги хапвам ей така, със сол и свежа салата   Heart Eyes  
Голям джолан пека във фурната, само със сол и черен пипер, вода в тавичката и покрит с фолио (или в глинен гювеч). Феноменално става, запазва си вкуса. Разбира се става за готвене, може да се добави отстрани всякакъв зеленчук по избор, както и да се обезкости след като се свари и с месото да се направи някаква манджичка. Джолана е изключително вкусно месо.

# 696
  • SA
Гери* , браво!   bouquet Много се радвам, че се чувстваш добре и вече свикваш с това хранене.

# 697
  • UK
  Момичета, не мога да ви смогна, разписвам се накрая на темата  Heart Eyes
Запасих се със свински уши, езици и телешко шкембе  Laughing най-накрая излязох от моята емоционална дупка, обичам и съм обичана отново  Laughing
 За джолана....не знам в БГ колко са популярни тези уреди : https://andrewjamesworldwide.com/UserControls/productIndividual. … L-Y0bcaAi4H8P8HAQ
Тук се казва slow cooker, става перфецтно всичко вътре, на бавен огън, за 5-6 часа. Докато съм на работа  Joy Тази тенджерка и миялната са ми двете наи-близки приятелки  Joy

# 698
  • София
Свидничка, искрено се радвам, че лошият период е вече в миналото  Hug Hug Hug
Пожелавам ти щастие  Hug

Относно тези слоу кукър уреди, аз много искам да си взема, отдавна си го мисля, но все отлагам, защото в тясната ми кухня само това липсва. Но съм чувала от приятели, които имат, че храната става божествена.  Heart Eyes

# 699
  • Пловдив
Здравейте,момичета!Не знам днес дали сте гледали днес Гала,гостуваше и едно момиче,което разказваше как е отслабнало със соколечение.Една седмица само на прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове,после 2 седмици захранване и свалила 8кг.Сега доколкото разбрах и тренира и наистина разликата преди и сега беше огромна.Каза,че в момента се храни основно с пресни плодове и зеленчуци и зърнени и то доста(зърнени).Та мисълта ми е,че ето заради такива примери,масово хората се подвеждат,че не трябва да се яде месо и мазнина.Момичето даже обясняваше,че когато плодовете са във вид на сок,те хранят организма на клетъчно ниво,разбирай достигат до всяка клетка.Нито дума за инсулин и т.н.

# 700
  • SA
Цитат
когато плодовете са във вид на сок,те хранят организма на клетъчно ниво,разбирай достигат до всяка клетка.

Да, понеже при друг вид хранене, организмьт не се храни на "клетьчно ниво".  hahaha
Но на някои хора това много внушително предполагам из звучи. Сигурно си представят, че само соковете могат да достигнат до клетките.

СвидничкаHug

# 701
Жижи, това момиче на практика е гладувало..  Естествено, че ще свали килограми..

Да видим обаче колко време ще изкара на плодове и зеленчуци ooooh!

Не че ще видим де.. Stop

Ох, запалихте ме с този джолан.. Laughing Ще вървя да търся аз и да го мятам в гювеча...

За пилешкото месо да си кажа и аз - около три години пилешко не съм купувала и яла вкъщи, заради алергията на малкото, което кърмих доста дълго и съответно и аз не трябваше да хапвам пилешко...Та бях основно на свинско-не че се оплаквам...

От около половин година почнах да ям пилешко, съответно вземам, макар и рядко, и пилешки истории..

Незнам колко е вредно, гледам да не мисля много по този въпрос, но е вариант за разнообразяване на менюто.

Всеки ден по свинска вратна пържола - на мен лично ме удря доста по джоба... Нали на всяко ядене е хубаво да има протеин, а аз имам поне две хранения дневно, та и на двете да ям яйца - не ми се вижда удачно...

Та не виждам нищо лошо пилешкото да присъства в менюто-с кожа, по-мазно, като крилцата например и т.н.

# 702
И аз я гледах мацката при Гала. За парите, които е дала за тая специална сокоизтисквачка колко пържоли можеше да си вземе..  Mr. Green

# 703
Нито дума за инсулин и т.н.

И нито дума за това колко мазнини е свалила всъщност, и колко от активното си тегло.

Аман от "свалих 10 кила". Хубаво, ама кажи колко % мазнини си свалила, това е важното и интересното.

# 704
  • Пловдив
Ами честно казано изглеждаше добре момичето,а повечето хора ги интересува точно това.

Общи условия

Активация на акаунт