НВ-ВМХ, част 81

• 35 022
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Панирана риба не си ли яла? Панировката едва ли е била само с брашно. Wink Помислете бе, хора.

А за протеиновото натравяне са необходими други условия, например по дюкански маниер да се яде цял ден неограничено бяло пилешко месо с по някое парченце краставица само към него - тогава вече може да стане много протеинът и да се получат симптоми на натравяне. Когато протеинът съставлява над 35-40% от дневните калории, тогава има опасност от натравяне.

Последна редакция: вт, 22 юли 2014, 13:05 от Cioccolata

# 451
Тези дни съм в отпуск. Вече направих към 40 дни на този режим, но при мен с повече зеленчуци и кореноплодни, грах, случвало се е да се поотпусна с плодове и шоколад с висок процент. Зърнените храни като че ли ги забравих и въобще не ми липсват.
Продължавам да задържам теглото, а се храня много обилно. Не можах да махна млечните, ям доста масло, мазни сирена и кашкавали, кокосово масло, освен мазни меса, от типа пилешко бутче с кожа, телешки кюфтета с кокосово масло. Не знам дали имам някакви промени в обиколките, но телесното ми усещане е, че режимът ми се отразява добре. Научих се да ям мазно без страх, като съзнателно наблягам на наситените мазнини.
Тук има няколко разговора за диабета, като последният говорител е авторът на книгата за Житения мозък. Той препоръчва ВМ НВХ. Най-после научих за гликираните протеини, досега не бях наясно. Също наскоро научих, че захарта се отделя по капилярите, когато има инсулинова резистентност, защото остава в кръвта и оттам се получават проблемите с кръвообращението и нервните окончания по крайниците при диабетиците.
http://thediabetessummit.com/6pack/
Приключих с билките за ЩЗ, сега взех едни за кръвообращението в краката, едно от показанията е при диабет. Мисля си, че моите проблеми освен от седенето, вероятно са свързани и с предишното ми въглехидратно хранене.

# 452

Панирана риба не си ли яла? Панировката едва ли е била само с брашно. Wink Помислете бе, хора.

А за протеиновото натравяне са необходими други условия, например по дюкански маниер да се яде цял ден неограничено бяло пилешко месо с по някое парченце краставица само към него - тогава вече може да стане много протеинът и да се получат симптоми на натравяне. Когато протеинът съставлява над 35-40% от дневните калории, тогава има опасност от натравяне.

Мислим ние, но решихме и да питаме...

Пък и в тая жега не ми се мисли много ...

Благодаря за отговорите... Peace

# 453
По повод на диабета, тази сутрин чух по телевизията реклама на витамини за диабетици. Не знам дали диабетиците няма да си набавят достатъчно витамини, ако просто си променят храненето, ама нейсе...

# 454
Говорейки за диабета, наскоро споделих тук, че на една жена ѝ ампутираха крак заради диабет. Тези дни научих, че е починала (не знам дали има два месеца от операцията). Това само говори колко сериозни са проблемите със захарта. Тя не беше образована, не е знаела как да си помогне. Предполагам, че си е взимала лекарствата и е слушала препоръките за хранене на лекарите, а захарта е продължавала да се отлага по капилярите ѝ и да подклажда възпалението в крайниците.

David Perlmutter казва, че всички болести реално се дължат на едни и същи причини, пряко свързани с начина на хранене.

# 455
  • Пловдив
Момичета,много интересни неща сте писали.И аз съм от тези с проблеми с целулита,макар че напоследък ми се вижда позагладен.За съжаление и майка ми има много тежък целулит,така че съм си генетично предразположена.Между другото подложих майка ми на нашия режим от началото на годината и до момента е свалила вече 10кг,макар че не е супер стриктна.По празници или някакви поводи си е позволявала да си хапва сладки неща и др.такива.

# 456
Много страшно звучи това за жената. Sad Аз се бях сетила за един случай тези дни, но не на диабет, а "само" инсулинова резистентност, но не класическата - с наднормено тегло, защото момичето тежи 49 кг. Беше ми казала, че лекарите са й казали, че може да си яде всичко, щом няма проблеми с килограмите, но да внимава да не напълнее. И пиеше лекарства (сигурно метформин), но се вайкаше, че въпреки лекарствата нямала подобрение - инсулиновата й резистентност била много упорита (плюс поликистозата, защото имаше и СПКЯ). ooooh! Тези лекари явно не са чували, че ИР не се причинява от напълняването, а всъщност е обратното - ИР води до напълняване. Има и процент хора (може би към 1/4 от всички), които са с нормално тегло, но въпреки това с ИР - това са хората, при които вече са резистентни дори мастните клетки, затова те не напълняват. Но щом мастните клетки са станали резистентни, това е доста краен етап на ИР, след който следва вече диабет, ако не се лъжа. ooooh! Така че е задължително да се промени храненето, нищо, че няма проблем с теглото. Но ето така ги съветват.

Жижи, браво на майка ти! Simple Smile

# 457
Говорейки за диабета, наскоро споделих тук, че на една жена ѝ ампутираха крак заради диабет. Тези дни научих, че е починала (не знам дали има два месеца от операцията). Това само говори колко сериозни са проблемите със захарта. Тя не беше образована, не е знаела как да си помогне. Предполагам, че си е взимала лекарствата и е слушала препоръките за хранене на лекарите, а захарта е продължавала да се отлага по капилярите ѝ и да подклажда възпалението в крайниците.

David Perlmutter казва, че всички болести реално се дължат на едни и същи причини, пряко свързани с начина на хранене.

Това е ужасно,горката жена  Embarassed
Жижи страхотно-за майка ти   bouquet

# 458
  • София
hjkl, стана ми интересно това за билките за кръвообращението в долните крайници.
Би ли ми казала кои са билките и откъде си ги купуваш?
Презварително благодаря  Hug
И много се радвам, че се чувстваш добре с този режим   bouquet

# 459
  • SA
hjkl, много се радвам, че се чувстваш добре с това хранене!
При диабета наистина сьдовите и неврологичните усложнения са най-страшни и неизбежно настьпват при не добре контролирано заболяване - било по-рано, или по-кьсно. Бях чела , че в някои малки тихоокеански островни дьржави, които заемат едно от пьрвите места по честота на диабет на глава от населението, почти половината от хирургичните интервенции, които се извьршват са за да се ампутират крайници на диабетици. Отделно - инфаркти, инсулти, слепота - сьщо се дьлжат на увреждания с времето на различни по големина крьвоносни сьдове в различни области на тялото.
За уврежданията на периферните нервни окончания ( диабетна полиневропатия) - моя близка буквално за месеци почина от неглижирана и нелекувана такава с почти пьлно обездвижване накрая, до невьзможност да диша.
Доста диабетици скачат като ужилени, ако им кажеш, че е хубаво значително да ограничат всякакви вьглехидрати и изтькват, че лекарят им казал, че няма лошо да си хапват от тях, стига да не ядат захар и купешки сладкиши. Да, но след години, когато на теб ти режат крака, всичкото страдание и болка ще са си твои. А лекарят вероятно ще пие коктейл на някоя конференция на Ново Нордикс, кьдето ще му обясняват как диабетиците може да ядат всичко, стига да си правят достатьчно инсулин.
С това искам да кажа, че когато човек страда от толкова сериозно заболяване е добре и сам да се информира, наблюдава , а не да се остави по течението и да си казва - "ами то всичко е божа работа".
teta75 , аз всякакви протеини смесвам от години на едно хранене понякога и абсолютно никакви вреди не сьм усетила. И аз мисля, че са митове това.
Whole.Lotta.Love, много ми хареса това, което си написала за спорта и храненето!   bouquet

# 460
в дюкянската тема не ядат сушената риба с мляко, само така се поучавало отровно
но съм го чела отдавна и не помня подробностите

# 461
  • София
Шоки, аз съм така. С ИР и без излишни килограми, но с корем и паласки. Sick 58кг/170см. Личния лекар ме мислеше за луда, като му казах че ще се изследвам и ме подкукоросваше да пропусна инсулина на 60мин. Добре, че не го слушам...и не само него за съжаление, няма да се отплесвам. ooooh!
И на мен много ми хареса на Лота мнението за спорта.
Тъжен живот живеят диабетиците, а старческият диабет в какво се изразява? Защото масово старите хора не ядат захар, но хляб, тестено и сладкиши за диабетици бол.

# 462
  • SA
Ани, в миналото на диабет 2 тип са му казвали старчески, защото се е срещал предимно при хора на вьзраст. В наши дни обаче има и тийнеджьри с такьв, така че това понятие вече не е много уместно.

# 463
  • София
Не съм знаела, затова и попитах. Ужас.
То и пердетата на очите са старчески, пък аз ги махах моите на Христова възраст. ooooh!
Направо се плаша, сега като гледам с други очи на храненето.

# 464
Ох, не мога да наваксам с четенето Simple Smile
Много интересности сте писали, прочетох диагонално, ама искам и по-задълбочено.

Общи условия

Активация на акаунт