НВ-ВМХ, част 81

• 35 022
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Джия, дано да стане ясно какъв е хормоналният проблем, защото сигурно има някакъв. Hug И съжалявам, че ти се е обострила екземата. Sad

# 646
Pinkito пожелавам ти дъщеричката ти да ти донесе още много радостни и незабравими мигове в живота    bouquet
Джия  Hug

kameloth
Скрит текст:
hahaha Абе за перфектната й фигура може наистина да се спори, но този "минимум месо" с доста захар очевидно й влияе зле на мозьчните функции, щом обмисля пак да се снима за Плейбой.
Това ме разсмя, наистина е така. +1  hahaha

Cioccolata
Скрит текст:
От кафето има доказани ползи, примерно че намалява риска за деменция. Така че аз смятам да продължавам да си пия едната чаша кафе сутрин. Wink А иначе Марк Сисън отдавна го е написал това, че кафето намалява инс. чувствителност, а и сме го обсъждали в темата.
Радвам се на доказаните ползи от кафето, защото няма да мога да го откажа - аз съм кофиманиак - това е нова дума  hahaha  hahaha

Момичета, днес мой много близък има личен празник. Почерпете се за негово здраве   bouquet
Скрит текст:

# 647
atari, да ти е жив и здрав рожденикът! Simple Smile

За кафето ставаше въпрос за следното: за кратко, не за постоянно, то намалява инсулиновата чувствителност. Затова съветът на Марк Сисън е кафето да не се придружава от високовъглехидратни храни (сандвичи, пици, баници, торти и подобни) и също евентуално след него да се пораздвижим малко. Но наистина има ползи от кафето, ето статии:

http://authoritynutrition.com/why-is-coffee-good-for-you/

http://authoritynutrition.com/6-graphs-that-convince-you-to-drink-more-coffee/

http://authoritynutrition.com/8-ways-to-make-your-coffee-super-healthy/

# 648
atari Да е жив и здрав рожденикът !  bouquet
При мен едно и също хапвам яйца,месо,мляко,но разлика никаква ,нито в кг ,нито в мерки  newsm78
Хубава Неделя на всички !

# 649
Относно кафето да припомня експериментът на Андреас
Мери си кетоните, а май и кр.захар също, преди и след голяма чаша кафе и кола с подсладител и при него нямаше промяна в нивата
Според мен е индивидуално

Когато аз се мъчех да сваля кг и см, спрях кафето за месец, без никакъв ефект

Иначе да, обяснението е, че дига инсулиновите нива
Аз тогава си мерих кр.захар и нямах рязко спадане

Даже ми се е случвало да свалям в периоди на леко прекаляване с кафе
Та истината е някъде там
И всеки май си има неговата истина

Аз обичам да казвам, че съм се лишила от доста неща и съвсем съзнателно съм си оставила кафето
Нека не съм ангел и да има нещо, с което понякога да си позволя прекаляване

# 650
Не, не е така, кафето не вдига пряко инсулина, а само намалява временно инсулиновата чувствителност (мисля, че причината беше освобождаване на мастни киселини в кръвта от мастните депа) - така мускулите стават временно нечувствителни към глюкозата и инсулина. Затова ако се консумира високовъглехидратна храна, това неминуемо ще доведе до повишение на инсулина, защото мускулите в момента са резистентни към глюкозата. Ако към кафето се ядат яйца с масло, няма страшно в това отношение. Wink

Една статия за остеопорозата и ролята на протеина: http://blogs.creighton.edu/heaney/2014/07/25/the-paradox-of-oste … rreversibility-2/ Излиза (от данните от проучвания), че колкото по-висок е приемът на протеин, толкова по-добре се усвоява приеманият калций при жени с остеопороза и толкова по-добре се възстановява костната маса. Ако се приема само комбинацията от калций плюс вит. Д, но приемът на протеин е около препоръчвания официално в момента (т.е. 0,8 грама на кг тегло), това не е достатъчно за изграждане на рушащите се кости. Ако обаче приемът на протеин е поне 50% по-висок (т.е. поне 1,2 грама на кг тегло), тогава вече е възможно да започне възстановяване на костната матрица - разбира се, трябва и адекватен прием на калций и вит. Д. Като много добър вариант в това отношение д-р Хийни посочва млечните храни, но спокойно може протеинът да идва от месо или яйца, а калцият да се приема от други източници, вкл. като хранителна добавка, ако е необходимо. Важното обаче е, че препоръчваният в момента прием на протеини (0,8 г/кг) е прекалено недостатъчен за подсигуряване на всички функции в организма, поради което тялото дава приоритет на поддържането на мускулите, а костите остават без необходимия им протеин. За да има достатъчно протеин за всички функции, за които е необходим, вкл. за предотвратяване или лечение на остеопорозата, трябват по-големи количества.

# 651
Не, не е така, кафето не вдига пряко инсулина, а само намалява временно инсулиновата чувствителност (мисля, че причината беше освобождаване на мастни киселини в кръвта от мастните депа) - така мускулите стават временно нечувствителни към глюкозата и инсулина. Затова ако се консумира високовъглехидратна храна, това неминуемо ще доведе до повишение на инсулина, защото мускулите в момента са резистентни към глюкозата. Ако към кафето се ядат яйца с масло, няма страшно в това отношение. Wink
Cioccolata да го разбирам ли в смисъл, че т.нар. "мазно кафе" (суров жълтък, масло, кафе) е без проблем за консумация?

# 652
Шоки, отдавна съм го чела, но обяснението беше, че кофеинът дига кортизола и това от своя страна дига инсулина
Ако помня правилно все пак
Но както и да е
Нямам източника пред себе си в момента

# 653
Ами, проблемът от мазното кафе може да дойде при човек, предразположен към висока стойност на АпоБ - това е един казус, който Камелот е разглеждала вече няколко пъти. Има хора, които от висока консумация на наситени мазнини са склонни да повишават АпоБ, т.е. броя ЛДЛ-частици, което пък за момента се смята за рисков фактор за развитие на сърдечносъдови заболявания. Такива хора, ако се хранят нисковъглехидратно и високомазнинно, иначе имат всички други признаци за намаляване на риска - понижени триглицериди, повишен ХДЛ, понижено тегло/кръвно/кръвна захар/инсулин. Само рисковият фактор брой на ЛДЛ-частиците (или АроБ) им е с повишена стойност. Тази ситуация засега се смята за парадоксална, защото просто няма достатъчно наблюдения и данни точно за този случай. Така че при такива хора една от препоръчваните мерки е да спрат да пият мазно кафе (защото обикновено до момента са го пили) и като цяло да заменят част от наситените мазнини, които консумират, с мононенаситени.

Но иначе мазното кафе не е опасно.

# 654
  • SA
atari, честит рожден ден на твоя човек! Дано е много здрав и щастлив!  bouquet
Шоки, интересна е тази информация за остеопорозата. Тази доза за протеин е за кг общо тегло, нали, не за активно тегло?
Аз отдавна сьм зарьчала на майка ми да яде повече извара ( тя и обича) и може би е удачно това и за остеопорозата й.
За кафето - аз пия по 2-3 чаши на ден. Не мисля, че е вредно, ако не се прекалява с огромни количества. А за това, че временно засилва инсулиновата резистентност на мускулите - на практика и при продьлжително нисковьглехидратни хранене се постига това - мускулите да разчитат предимно на свободни мастни киселини като енергия, а не на глюкоза. Това би било проблем за хора, приемащи кафе сьс захар, кроасани и кифли. Ние няма защо да се тревожим за това.  Simple Smile

# 655
Ако не знаете, да ви кажа... уискито удължава живота  Mr. Green

http://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8 … D1%80%D0%B0%D0%BA

Наздраве!  Drunk

# 656
Ако не знаете, да ви кажа... уискито удължава живота  Mr. Green

http://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8 … D1%80%D0%B0%D0%BA

Наздраве!  Drunk

Ех,наздраве  Drunk   Joy

# 657
  • SA
Цитат
В умерени количества уискито се препоръчва на хора с наднормено тегло. Има ниско калорийно съдържание и не съдържа мазнини.

Joy

# 658
При мен едно и също хапвам яйца,месо,мляко,но разлика никаква ,нито в кг ,нито в мерки  newsm78
Увеличете храната! С калории като за 7-годишно дете няма да стане.

# 659
Увеличете храната! С калории като за 7-годишно дете няма да стане.

Не Ви разбрах  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт