Лятото дойде,Януарчето в мама си расте 4

• 24 044
  • 725
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте,

днес бяхме на преглед, както и на втори БХС. Видях бебето, не ми казаха пол... от няколко дни имам контракции, но освен тези които усещам като болка и стягане се оказа че и матката ми контрахира...аз лично го усещам като пулсиране и леко стягане и не му отдавах голямо значение, но като ме видя днес док без дори да ме пипа каза че матката ми контрахира видимо и че не добре и ...доста ме наплаши...изписа ми магнезии и нош-па, но ако до седмица не престане каза че ще влизам в болница. Малко съм притеснена въпреки че знам че не нищо чак толкова опасно, но единия док при който ще раждам(и раждах 1-то) ме гледа на ехограф каза че всичко е ОК и да не се притеснявам, този при който съм на ЖК обаче ме понаплаши малко . Т.като познавам и двамата док добре и им имам доверие съм объркана от различните мнения и честно казано бих искала да получа още едно мнение, така че сигурно ще си запазя час при 3-ти док за да видя и той какво ще каже... За кг и подуването на крайниците питах - за кг казаха и двамата че при мен, т.като съм била с поднормено тегло преди бременността е нормално сега да кача малко повече и че заради подуването също съм сложила 1-2 кг,за подуването каза че е не е редно да се получава толкова рано и то толкова много и ще следим какво става.

На всички пожелавам само + емоции и хубав следобед!  Hug

# 661
  • Велико Търново
Здравейте момичета, понеже лежа целодневно и имам доста време за размисъл се сетих, че последният път когато бях при моята АГ - в 12 г.с. ми назначи изследвания на кръв и урина, премери ми теглото и понеже скоро преди да забременея бях правила цитонамазка, се разбрахме сега да не правим. Но не трябваше ли да ми вземе секрет от влагалището за изследване??  По това, което чета в нета пише, че се прави веднъж до 12 г.с. и веднъж месец преди термин. На консултация съм в началото на август ако се оправя ( в болница съм от 17 дни с отлепване на плацентата и кървене) и тогава ще питам.

# 662
  • София
Здравейте момичета, понеже лежа целодневно и имам доста време за размисъл се сетих, че последният път когато бях при моята АГ - в 12 г.с. ми назначи изследвания на кръв и урина, премери ми теглото и понеже скоро преди да забременея бях правила цитонамазка, се разбрахме сега да не правим. Но не трябваше ли да ми вземе секрет от влагалището за изследване??  По това, което чета в нета пише, че се прави веднъж до 12 г.с. и веднъж месец преди термин. На консултация съм в началото на август ако се оправя ( в болница съм от 17 дни с отлепване на плацентата и кървене) и тогава ще питам.

Пожелавам ти да се възстановиш бързо и всичко да е наред с теб и бебето. На мен ми взеха влагалищен секрет в 10 г.с, така че мисля че е било редно да ти вземат.

Поздрави  Hug

# 663
aneliq_999 , стискам палци да овладеете положението!
Какво казаха лекарите - защо се отлепва плацентата? Доколко е опасно?
За влагалищния секрет - аз като постъпих в болница по същата причина, ми взеха там, наред с другите изследвания. Иначе да, полага ти се на жк.

# 664
За влагалищния секрет - аз като постъпих в болница по същата причина, ми взеха там, наред с другите изследвания. Иначе да, полага ти се на жк.

В болницата кръв, урина и влагалищен секрет се взимат  на всички новопостъпили. Но много докторипропускат влагалищния секрет през ЖК, независимо, че ни се полага. Това не значи, разбира се, че не може да си го поискаме.

За магнерича,магнерот,нутри маг и т.н всичките са магнезий, който се предписва срещу контракциите. Има много инфо в мрежата.

# 665
Привет и от мен! Пожелавам на всички, които  сте в болница бързо стабилизиране и вече само хубави новини  Wink.Аз предната седмица си получих резултатите от БХС - нисък риск и се поуспокоих, остана ми само още една инжекция Прегнил. Дори вече не ми е така лошо, не ми се гади. Коремчето вече си ми личи, ама съм от по-пухкавите, чак ме е срам да кача снимка във ФБ  Embarassed, то там всички сте като манекенки. Момичета от къде си поръчахте възглавниците за бременни, и на мен ми се иска такава, но и не ми се дават 90-100лв.

# 666
и. Момичета от къде си поръчахте възглавниците за бременни, и на мен ми се иска такава, но и не ми се дават 90-100лв.

Да и аЗ искам да разбера за възглавницата ?  
Тръст - благодаря за разяснението ...   bouquet

# 667

В болницата кръв, урина и влагалищен секрет се взимат  на всички новопостъпили. Но много докторипропускат влагалищния секрет през ЖК, независимо, че ни се полага. Това не значи, разбира се, че не може да си го поискаме.

За магнерича,магнерот,нутри маг и т.н всичките са магнезий, който се предписва срещу контракциите. Има много инфо в мрежата.

Здравейте момичета!
а мен урина не са ми взимали изобщо, но за влагалищния секрет док ме попита "да ти взема ли?"
И аз от къде да знам, му викам, ако трябва вземи, а той каза, че някои бременни не давали да им се взима, защото се притеснявали  Rolling Eyes не ми стана ясно от какво Rolling Eyes

# 668
BoDill Магнерот-а е магнезий, но бил по-добър от Магнерич-а - изписват ги за контракции, за да няма рязко отпускане и свиване на матката, което може да причини аборт или отлепване  Peace Peace

анелия_999 оправяйс е бързо миличка и да си се прибираш вкъщи, че знам как не е причтно в тея болници, аз 4 дни едвам издържах  Hug

Момичета, на мен защо не са ми взимали влагалищен секрет? Аз съм в 15.г.с и на 01.08 съм на преглед и док каза, че ще ми направи вагинален преглед, но както разбрах от форума се прави в 12 г.с, /няма да е при тая дето ми води ЖК/? Да питам ли според вас АГ за вземането на секрета?

# 669

Здравейте момичета!
а мен урина не са ми взимали изобщо, но за влагалищния секрет док ме попита "да ти взема ли?"
И аз от къде да знам, му викам, ако трябва вземи, а той каза, че някои бременни не давали да им се взима, защото се притеснявали  Rolling Eyes не ми стана ясно от какво Rolling Eyes

Laughing как ме разсмя с твоя док.

Вероятно от мануалния преглед. Но една инфекция е далеч по-голям риск, разбира се. Grinning
Хора всякакви...

# 670
  • Велико Търново

Първо имах 2 по малки отлепвания вероятно от по дълго пътуване с кола, но 2 дни по късно стана голямо с кръвоизлив, така и  не разбрах причината. Сега ставам само до WC и то със страх. Лекарите не дават гаранция нито за добър, нито за лош край. Казват само лежане и пак лежане. Думите "каквото е писано ще стане, ние правим каквото можем" ще помня дълго.... Моля се с бебчо да издържим
Иначе при постъпването в болницата ми взеха кръв, не знам никакви резултати и урина за албумин.

# 671
анелия_999 миличка, стискай зъби, бъди спокойна!  Hug Ще се оправиш скоро, ще се пазиш и ще имаш едно хубаво бебче накрая. Те докторите са толкова несъобразителни понякога, че и мен ме плашат. Бива ли така да кажат на бременна жена...  Crossing Arms Скорошно оздравяване  Heart Eyes

# 672
На мен също още не са ми взимали сигурно други ден като ида, но когато ходих на ФМ ме гледаха и с вагинален видеозон и лекарката преди това ме пита дали може.

# 673
Здравейте Simple Smile Мен яко ме тресат вече хормоните. Днес всичко ми дойде в повече, направо не знам на кой свят се намирам. Ще се оплача, щото няма на кой друг, пък току виж ми олекне Blush
Скрит текст:
Аз по принцип сама се оправям с децата, но откакто забременях вече ми е доста сложно да се справям с всички задачи. Досега не съм търсила помощ от никого, винаги съм се стараела сама да си решавам проблемите. Но дъщеря ми ходи на сто вида уроци (пиано, балет, отделно някой трябва да я води и при музикалната й педагожка, която е в друг град) и познайте кой трябва да тича всеки ден на сто места. Както и да е, по принцип не ми пречи, изградила съм си режим и се справям. Но днес ми беше много зле от сутринта - гадене, главоболие, вие ми се свят и т.н. Дъщеря ми е на урок по пиано сутринта, синът ми на рожден ден, отделно после тя трябва да бъде в съседния град за урок с педагожката.. На мен силите ми са пред свършване. Решавам, че ще търся някоя баба да отиде поне да гледа синът ми, докато съм в съседния град за урока на щерката, че да не го мъкна и него в жегите - е, не.. Всеки зает, никой не може. Аз разбирам да ходят на работа, ами те са пенсионерки, стоят вкъщи по цял ден, най- много на пейката да слязат да обсъдят клюките.. Ама нали и сериалите трябва да си гледат. Crossing Arms Накрая се ядосах, в повече ми дойде всичко, закарах децата и се наревах едно хубаво - е, не ми мина, но поне малко ми олекна.Та така... днес цял ден ми е криво, смотано, всичко ме дразни и ми идва да си хвана багажа и да отида някъде да релаксирам поне една седмица..

И аз не усещам още бебока, ама на мен ми е и рано. С първата бременност дъщеря я усетих някъде към 18 г.с., малкия го усетих към 16 г.с. Казват, че с всяка бременност все по- рано се усеща, на ще видим. Аз ще очаквам включване към 15 г.с., по- рано не ми се вярва да го усетя.
Павличенка, вземи си за гаденето Вомитусхил или Емил. И двете много помагат. Аз само така се спасявах от гаденето с втората бременност. Peace
eucalyptus , много съжалявам за преживяното, но се радвам, че всичко се е оправило и че сте добре. Hug Дано повече да нямаш такива проблеми.

# 674

puffy2307
- Благодаря !!!   bouquet

Магии - Ти си герой мила !!! Аз отдавна си мисля че майките в България с повече от едно дете са за златен медал ... Имам две познати и една колежка с по три деца , героини просто ...
 Ти го доказваш , свалям ти шапка   bouquet newsm20   ( ако ти помага да си поплачеш , плачи  hug)
   Hug Hug Hug

Последна редакция: чт, 24 юли 2014, 20:50 от BoDill

Общи условия

Активация на акаунт