Лятото дойде,Януарчето в мама си расте 4

• 24 032
  • 725
  •   1
Отговори
# 675
Магии  ти наистина си герой  Hug Но явно ще трябва сама да се оправяш... щом бабите са все "заети"... ама да ти кажа понякога е по-добре сама, защото знаеш, че всичко е свършено както трябва, но разбира се щом си бременна малко помощ не е излишна.. като не се натоварваш физически, не означава, че трябва да го правиш психически  Peace Щом ти помага, поплачи си, децата ти няма да останат неотгледани ама защо трябва да е така....  Crossing Arms

ПС: сега разбирам какво и е било на моята майка - да отгледа и възпита 5 деца   ooooh!

# 676
Магии,  така са бабите, и на мен ми е много трудно. До някъде ги разбирам, човек му се иска да има спокойни старини...Но пък и никой не е длъжен да гледа на бабите внуците  Laughing така, че просто се налагай, а не се съобразявай. Аз така процедирам, а на майка ми направо се карам   Laughing

# 677
ей сега като помръдна мойто шматароче ми дойде идея за новата тема  Laughing
Януарче взе да шава май, а мама пола вече знай  или нещо такова предлагам, че тепърва на някой има предстой да усетят бебоците и да разберем пола с точност /е попринцип нищо сигурно няма докато не се роди ама  LaughingPeace

# 678
Момичета Hug
Аз не се сърдя на бабите, защото наистина не са длъжни да гледат децата ми, а и не искам. Искам, ей така, когато ми е зле и не мога да се справя сама, да знам, че има на кого да разчитам, че децата ми ще се добре и няма да са лишени от нещо заради мен, но нейсе.. Явно не става.
За 8 години точно два пъти съм ги молила за помощ... Първият път помогнаха, втория ме отрязаха тактично, сега това беше третия път.. и пак ме отрязаха. Ами, няма да има четвърти.
Но ме дразни това, че идват вкъщи, глезят децата и им се радват точно за половин час, а ми дават акъли как трябвало да се възпитават ooooh! А най- криво ми е, че свекърва ми прави абсолютно всичко за племенниците, а моите децата така малко.. ги пренебрегва Confused На мен ми е все тая, но ми е неприятно за децата, щото Калина вече е голяма и го усеща, и пита.. И после свекърва ми има наглостта и да ме пита "Калина що не иска да остане при мен за една вечер?". Ами как да иска, като усеща, че е пренебрегвана.
Та така с моите неволи, оплаках се, натоварих ви. Извинявам се Hug

# 679
Маги дъщеря ти ми е адашка - аз също се казвам Калина  Hug

Не, то не е за сърдене ама иначе много са горди и приказват "моя внук така, моя внук иначе", до някой ден обаче децата няма да ги погледнат, именно заради това делене... Разбирам те напълно защото вкъщи беше същото едно време - баба даваше неща на по-малката ми сестра и все се криеше, ама по-малкия ми брат виждаше понякога и все питаше майка "защо?"   ooooh! е, какво се отговаря на малко дете.... Кофти е, не искат да гледат детето за час-два, а ти дават акъли как да го възпитаваш...  Crossing Arms

Не се притеснявай, затова сме се събрали тук, да си споделяме за нещата от живота  Hug
Прегръдки на всички вкъщи  Heart Eyes

# 680
  • Пловдив
aneliq_999, пожелавам ти съвсем скоро да забравиш всички притеснения и да се радваш на бременността!  Hug Всичко ще е наред и с теб, и с бебето.

Магии, никак не си ни натоварила. Съвсем нормално е да имаш нужда да споделиш. Няма да те успокои, но в много семейства нещата стоят така. За жалост... Излей си всичко, което ти тежи, а след това се усмихни и си помисли за прекрасната среща, която ти предстои след няколко месеца. Знам, че ще подейства на мига! Simple Smile

# 681
Здравейте на всички Heart Eyes И ние очакваме нашата първа радост януари месец baby_neutral Първо термина ми беше за 24-ти януари,после ми казаха 21-ви  Rolling Eyes можело да се променя  Thinking
За мен няма значение,тъй като това бебче сме го чакали няколко години Hug
Пожелавам ви леко бременеене  bouquet  bouquet  bouquet

# 682
Ох това с деленето на децата от баби никога не съм го разбирала и се надявам да не го изпитам,защото със сигурност е кофти Sad

Аз днес бях на консултация при АГ ми по здравна каса (аз ходя на две места).И на мен чак сега ми взе цитонамазка и секрет(16 г.с).Но докато ми ги взимаше и ми проверява шийката на матката и се оказа че имам някакви ранички там,които даже кървят.Първоначално се уплаших и й казвам че до сега не съм кървяла.А тя ми каза,че кървенето е от външната страна и най-вероятно тези ранички са от бялото ми течение.Сега ми е малко притеснено,но ще изчакам началото на август ще ходя при другата АГ,която си ме следи в Шейново и ще видя тя какво ще каже по този въпрос.Така или иначе каза ,че като отида август ще трябва да ми измери шийката на матката,което не знам защо се прави и може би да види пола на бебче  Praynig
А и да ви питам какви са ви кръвните групи?Има ли някой като мен с отрицателен резус фактор? newsm78

# 683
Добре дошли на новите мами   bouquet

Пожелавам на всички с проблеми, скоро всичко да се оправи и да се радват от тук нататък на хубава бременност...

Като ви слушам за семействата, направо не ми се мисли... Това ни е първо дете... Девер ми има две момчета, сестра ми има едно... направо не мога да си представя как някой ще ги дели...

Само да споделя какво каза свекърва ми - когато усетиш за първи път бебето, значи ще родиш точно след 4 месеца и половина  newsm78

# 684

Само да споделя какво каза свекърва ми - когато усетиш за първи път бебето, значи ще родиш точно след 4 месеца и половина  newsm78

Не е вярно, това са бабини дивитини....

# 685
Пустинно цвете добре дошла  Hug леко бременеене  Heart Eyes

Анелия90 аз съм с отрицателен резус фактор, не са ми казвали нищо за това, но знам че при първа бременност няма нищо пристеснително, може да ти изизскат по-често вземане на кръв и изследване на нивото на антителата  Peace
ето една статия за отрицателния резус фактор http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=1&id=4873  Hug

Само да споделя какво каза свекърва ми - когато усетиш за първи път бебето, значи ще родиш точно след 4 месеца и половина  newsm78

и аз това съм го чувала, но съм се убедила от приятелки, че не е вярно  Peace

# 686
  • Пловдив
Anelia90, аз съм с отрицателен резус фактор, а таткото с положителен. Докторът каза да сме спокойни. При първа бременност рядко в организма на майката се изграждали антитела. Докторът ми даде направления за изследвания, които потвърдиха, че всичко е ОК. Предупреди ме обаче, че ще ги следим и по-нататък, за всеки случай. Simple Smile

# 687

И аз така си мисля... защото това означава, че би трябвало да го усетя в края на август... а като ви чета вас и ми става много мъчно, че още нищо не усещам... Почнах дори да си мисля, че съм толкова безчувствена, че дори и контракциите няма да усетя...

Освен едно главоболие (и то заради грешно определени диоптри) друго нищо не съм усетила през бременността...

# 688
Анелия,  не се притеснявай, раничка на шийката е много чест проблем,  в повечето  случаи не пречи на бременността. След раждане се гори. Шийката се мери по това време, за да се установи дали има необходимост от серклаж. Някои жени имат скъсяване и за да се подсигури износване на бебето, шийката се зашива, обикновено при многоплодни бременности Simple Smile

# 689
Здравейте Hug
Аз също съм с резус фактор отрицателен,за първа бременност не се прави нищо,но при втора се слага инжекция задължително(на мене ми я сложиха  веднага след като разбрах че съм бременна)!

Момичета стискайте палци утре трябва да разбера вторите резултати за Даун синдром,дано всичко е наред,че ми е много депресивно Cry

Добре дошли на новите мами  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт