Интериорен стил по аматьорски - 24

• 76 428
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Очевидно фен на кринолина няма как да харесва кубизма и минимализма и обратното.
Това не е минимализъм. Такива интериори google ги изплюва под името "евроремонт" и са смесица от масови мебели без претенции и самоцелен стремеж към 'разчупване', 'акценти', но и 'съчетаване'.
Ето как би могъл да изглежда минималистичен интериор, на 3D и от български автор, за да бъде равностоен отговор: http://rayattodorova.tumblr.com/

Ема, много интересна статия (и текстът!). Отдавна се каня да посетя Торино, ще си сложа в списъка тази къща-музей. Simple Smile Идния месец ще ходя в Париж за първи път в живота си! Ако някой знае за някакво такова характерно и специално място, споделете, ще се радвам. Simple Smile

# 196
  • Пловдив
Pyjamka заповядай  Simple Smile Снимката е линк

# 197
  • Русе, България
Благодаря много!

Да не е съвсем гол пост, ето от мен интериори от ресторанти и кафенета по света. Има интересни идеи, може би някой ще намери и вдъхновение за дома. Simple Smile

# 198
# 199

Да, приятничко, беличко, чистичко, уютничко, допада ми. Явно съм голям постмодернизъм, ама да питам, обяснете ми защо напоследък вместо масичка пред дивана слагат някакви тапицирани, като табуретки? А може би са табуретки, да си вдигнеш краката? newsm78 Гледам на снимката, че върху нея е сложена ваза, като че ли чашки, ами ако това нещо се разлее...........малее, много съм прозаична.... Embarassed

# 200
А защо се търси специално осветление на картина? Ван Гог, Моне или Рембранд излагате в дома си, та трябва да ги осветявате като в музей?

Апартаментът на Ема не ми допада - твърде тъмно, твърде ретро, твърде театрално, харесвам този на Клео Simple Smile

# 201
  • Варна
Barbabeau, в дизайна им може да няма истерия, но в душата ми след преглед на портфолиото им.......... ooooh!
За нещастие, това е една от много харесваните фирми на бг пазар. Понеже наскоро ставаше дума за кича, ето тази фирма мисля утвърждава кича в българското обзавеждане. Да не говорим, че поне от 5 години правят едни и същи неща. Та дори потребителят в БГ се развива по-бързо от тях, да не говорим да диктуват те нещо си. Ми и да имат във фирмата дизайнери са си "продали душата" и толкоз им е дизайнът.
mumbas, ако разгледаш малко теми назад, веднага ще спреш да ги харесваш. А що се отнася до кубчета и кашони, и ето на тези http://www.fimeradesign.com/ нещата им са от ПДЧ, но определено влагат повече творчество, мисъл и добър вкус. И не става дума само за пари.
Разбира се това е мое лично мнение, но смятам, че дизайнерите трябва да възпитават и налагат добрия вкус, а не да се влачат по течението с оправданието, че сме идиоти и пазарът им налага да правят грозотии.
П.П. Ей, едно време в Пловдив и по морето имаше едни картини на коне , залези, кораби в преливащи цветове. Рисуваха ги художници, за да печелят и още са ми в кошмарите.
И аз харесвам Fimera, имаха една идейна врата http://prikachi.com/images.php?images/361/7475361T.jpg

# 202
Лабрекс, това с табуретките е често срещано в скандинавските интериори. В повечето случаи съм го виждала с голям поднос отгоре където се слагат ваза или някаква чинийка. За мен е практично - хем има къде да си опънеш краката, хем с подноса може да си слагаш каквото е нужно. А тя холната маса каква функция има? Аз лично съм харесала една много малка и то по-скоро за лаптопа. А сега като гледам за диван - има и такива, който има тази екстра от едната страна около подлакътника - плот като масичка - също ми харесва като идея.

# 203
  • Отвъд алеята зад шкафа
Тези табуретки не са съвременно откритие, напротив, виждала съм ги в някои дворци, не все пак не съм спецалист.

Съпружка, щом ти харесва този апартамент, да знаеш, че повечето неща пак са от Икеа. Кухнята е от новата им серия, дървените вратички са масив, много красиви. Шкафът в банята е също от Икеа, такъв е и моят, само че с дърво, а шкафът над огледалото също е от там, серията godmorgon, много красив, огледален е и отвътре. Само цената му ме спира да го купя.

Аз сега имам малка драма какво да правя с кухненския гръб - че е с красиви плочки, добре, ама как сега да ги дупча тия плочки и да им слагам закачени черпаци и т.н?

Последна редакция: чт, 17 юли 2014, 15:40 от gadamer

# 204
Тези табуретки не са съвременно откритие, напротив, виждала съм ги в някои дворци, не все пак не съм спецалист.

Да, и аз съм ги виждала, но ме учудва употребата им вместо масичка например. Може би защото си мисля, при едно невнимание и заливане на тая красота, как ще я чистя. Laughing На снимки добре изглежда, иначе и аз не съм специалист. Peace

# 205
  • София
gadamer , моите не ги надупчих. Обаче съм решила да дупча горните шкафове отдолу и там да сложа кукички или прът за закачане.  Ще висвам чаши за кафе, не черпаци, но и за тях ще става.

# 206
Грета Ей ме изпревари, но и моето предложение беше за монтаж на релса или др. механизъм за дъното на горните шкафове.

# 207
gadamer, кухните на Икеа много ми харесват, но не ми вършат работа, а и вече се спряхме на италианските. За шкаф за баня ще гледаме като сложим плочките и се монтират другите работи, но ще го имам предвид - похвалиха ни ги като добро бюджетно решение. 

# 208
  • София

Съпружка, щом ти харесва този апартамент, да знаеш, че повечето неща пак са от Икеа. Кухнята е от новата им серия, дървените вратички са масив, много красиви. Шкафът в банята е също от Икеа, такъв е и моят, само че с дърво, а шкафът над огледалото също е от там, серията godmorgon, много красив, огледален е и отвътре. Само цената му ме спира да го купя.

Аз сега имам малка драма какво да правя с кухненския гръб - че е с красиви плочки, добре, ама как сега да ги дупча тия плочки и да им слагам закачени черпаци и т.н?

Просто не ги дупчи  Simple Smile Това не е кухня в буквалния смисъл, т.е. кухня на ресторант, примерно, където само това се прави и всичко трябва да е леснодостъпно. Прибери ги в чекмедже, в шкаф, в крайна сметка в красив и оригинален съд или нещо подобно. Малко повече движения, но в името на красотата си струва  Grinning

# 209
  • София
Малко цветничко плюс красви сиви стени  Heart Eyes http://www.inmyroom.ru/posts/yarkie-tsveta-dlya-sovremennogo-interiera
Леко като венецианска мазилка, но май не точно? Как се прави всъщност, дали домашен майстор
Скрит текст:
АЗ    Mr. Green
  би се справил newsm78

Общи условия

Активация на акаунт