Интериорен стил по аматьорски - 24

• 76 553
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
И като спомена Ivy4ka за падащ плот се сетих, че кума сега прави падаща трапезарийна маса. За 8 стола е доколкото знам и се затваря на стената в нещо като рамка. Не е готова още, но съвсем скоро ще е и като я видим, ще помоля да я снимам и ще ви я покажа.

# 271
  • В сърцето на любимия човек
Защо пък ще го затварят Орнамента?

Явно не им излиза сметката, защото попитах къде ще се местят, а жената ми каза, че няма да се местят, а го затварят.
Наистина има много интересни и различни неща там  Peace

# 272
  • Отвъд алеята зад шкафа
Една идея за самостоятелна кухня, която много ми харесва - http://www.houzz.com/photos/1646731/Dnipropetrovsk-4-contemporary-kitchen

Ако бях запазила старото разположение в апартамента, щях да направя такава кухня.

И идея за малка дневни, само не знам защо са решили, че показаните помещения са малки, по бг стандарт са си направо големи  Mr. Green - http://www.houzz.com/ideabooks/29346160?utm_source=Houzz&utm … _content=gallery3

# 273
  • София
    И аз най - после попаднах на интериори в които се влюбих  Laughing
http://www.houzz.com/ideabooks/28628870/list/28-Great-Homes-Smal … 1-000-Square-Feet

# 274
Ема, чакам да видя с нетърпение и после чакам да ми гостуваш отново виртуално!  Simple Smile

# 275
И идея за малка дневни, само не знам защо са решили, че показаните помещения са малки, по бг стандарт са си направо големи  Mr. Green - http://www.houzz.com/ideabooks/29346160?utm_source=Houzz&utm … _content=gallery3
Диванчето на първата снимка е прекрасно.

съпружка, отдавна се каня да пиша по твойта дилема. Гласът ми е категорично за по-голяма трапезарна маса и по-малък диван двойка + 1 кресло (фотьойл).
И веднага се обосновавам с личен пример. Докато не се беше родило детето, рядко канехме гости вкъщи. С приятелите си се виждахме предимно по кръчми, ресторанти и барове  Mr. Green Ех  Whistling
Сега обаче всичко се завъртя около хлапето и нейния график, вкл. социалният ни живот. Когато се роди преди година и малко, и се нанесохме в сегашния апартамент, голямата трапезарна маса се оказа най-необходимата ни мебел, защото събиранията с приятели вкъщи зачестиха многократно - от няколко пъти годишно до няколко пъти месечно, дори седмично.

За вашето помещение си представям нещо такова:
Скрит текст:

1/ Трапезарната маса до прозореца (в представите ми трапезарията задължително трябва да е до прозорец, да е в светлата част на стаята Peace)- по-дълга, но не и много широка; поне 160/180 см на 75/80 см, с достатъчно пространство за поне шест стола.
2/ Малка помощна масичка или бюфет до основната маса. Незаменима, дори задължетелна, когато  масата е в отделно от кухнята помещение.
3/ Имате камина (на проекта изглежда доста голяма спрямо помещението, не знам дали действително е така), което е рядко за апартамент. Според мене кътчето за отдих и релакс трябва да е около нея. Тя все пак е фокусът на стаята и мисля, че не трябва да е като изолиран обект.
4) Меката мебел е 2+1 места. Компактни и удобни. Без излишно обемни мебели с прекалено издължени седалки, твърде широки облегалки или подлакътници. Диванът двойка е за гледане на ТВ полегнал  Laughing, а пред креслото задължително една табуретка или табуретомасичка (все пак всеки има изконното право да греда ТВ с вдигнати нозе  Wink )

# 276
Включвам се да покажа как се получи, като преместихме дивана към средата на стената. Допадна ми идеята на Барбабо за някаква библиотека на стената и сега да попитам-колко според вас трябва да е дълга тя- цялата стена ли да обхваща? Ако сложа подобна на показаната долу масичка/копирах си я от линковете на Барб/, тя в цвета на ТВ шкафа ли да бъде , а също и библиотеката какъв цвят да е според вас - като ТВ шкафа ли?
Слагам и снимки на фотьойли, как ви се струват като варианти?
http://prikachi.com/images/392/7486392q.jpg
http://prikachi.com/images/393/7486393p.jpg
http://prikachi.com/images/404/7486404H.jpg
http://prikachi.com/images/436/7486436a.png
http://prikachi.com/images/411/7486411F.jpg
И... тази картина според вас има ли място някъде в хола,че си остана на тази стена,понеже там преди 2 години имаше друг диван от старите собственици,който беше пред прозореца и я бях закачила над него, и така си остана и след като го махнахме. Мисля да й сменя рамката, но не мога да преценя дали да остане в тази стая newsm78
Благодаря ви за съветите и идеите,които ми давате  bouquet

# 277

http://prikachi.com/images/393/7486393p.jpg

И... тази картина според вас има ли място някъде в хола,че си остана на тази стена,понеже там преди 2 години имаше друг диван от старите собственици,който беше пред прозореца и я бях закачила над него, и така си остана и след като го махнахме. Мисля да й сменя рамката, но не мога да преценя дали да остане в тази стая newsm78
Благодаря ви за съветите и идеите,които ми давате  bouquet
Според мен картината е неподходяща за хола.

# 278
Енигма, следвай съветите на Барба и ще постигнеш чудеса. Картината може да я преместиш на по-малка стена или да я комбинираш с други рамки, огледала или да я комбинираш с етажерки с книги. Така стои самотна и изгубена на голямата стена.

Малко предистория за моята лятна/селска кухня (със сигурност ще стане дълго, но не мога с две думи Simple Smile).
Досега ремонтирах, тук случаят е друг - довършвах. Тази постройка я направихме през 2000 г., на мястото на селскостопанската. Отвън изцяло завършена, отвътре на мазилка и теракот, изводите за вода/канал/ток, плочките в кухненската част, дограмата, плюс банята с wc-то направихме още тогава, беше купена мивката за вграждане, смесителят, бойлерът......и дотам. Настъпиха известни промени в живота ми и всичко остана на изчакване.....цели 14 години!
 Идеята на тази къщичка беше да служи за шумни и напоителни купони, каквито се случваха тогава. Сега вече купони няма, но все пак щеше да е жалко вечно да си държа там градинската техника и паяците да си живеят вътре необезпокоявани.
Та така, вдъхновена от вас, дойде ред и на това помещение.
Както вече писах, теракота съм го избирала преди 14 години. Сега не бих сложила точно такъв, но благодарение на вас, започнах отново да го харесвам. Виж, за мивката не мога да кажа същото. Малка ми е, и ми е прекалено кръгла Simple Smile Сега бих избрала по-голяма и правоъгълна, иначе щеше пак да е алпака. Сегашната е ето тази.
Какво свърших в последните два месеца и половина (уикендите):
Тук отново останах вярна на бялото. Помещението е с източно изложение и нисък таван (едва 2,40), с бялото компенсирах тези недостатъци и стаята грейна. Трудно ми беше със снимките, защото или светлината ми беше в повече, или недостъчна Laughing но предвид непрофесиoнализма ми, мисля, че се справих сравнително добре.
Оплаках се преди няколко седмици, че след 4 ръце вар стените все си сивееха. Сигурно защото мазилката е доста груба (което на мен ми харесва),  a варовият разтвор е прекалено рядък и на изпъкналите песъчиники не се задържаше. В крайна сметка върху варта минах една ръка латекс (в магазина ме убедиха, че с въпросния латекс това е възможно) и стените белнаха. Ще видим как ще се държи тази компилация във времето.
Единствените нови неща купени сега са долните кухненски шкафове + плота от Икеа (които сглобихме и монтирахме с брат ми), абсорбатора и осветителните тела. Печката ми е старата, от другата кухня (зимната, която ми предстои да ремонтирам). Горните кухненски шкафчета също, тях боядисах в бяло. Диванът и масата за хранене са късен мид-сенчъри Simple Smile. Диванът преправих, свалихме дебелия лак, омаслих с бяло Осмо, но след нанасяне на маслото, избърсвах хубаво с парцал остатъка и едновременно втривах в порите, получи се нещо като избелен дъб. Претапицирах. Дамаската трябваше да е светло синя, но в магазина (в който открих приемливи дамаски за 10 лева метъра) като ми свалиха топа, се оказа, че първият един метър е много мръсен. И тъй като не пожелаха да ми го изрежат, а аз не пожелах да си купя нова, вече изцапана дамаска, си купих едно сивкаво, което взех със свито сърце, но сега ми се струва, че много добре пасна на цялостната визия и изобщо не съжалявам вече за синьото. Масата не съм я пипала. Само ми се ще върху нея да сложа стъкло, но още не знам какво трябва да бъде то - дебелина, закалено ли, затова ако някой има опит в това отношение, да пише. Четирите тонета, които купих за сумата от 20 лева (вече писах за тях), само изшкурих и омаслих с безцветно масло Осмо. Ратановото шкафче омаслих с бяло Осмо, две ръце, ама плътно. 
Тъй като споменах, че всичко ставаше изключително трудно, може би трябва да разкажа и за лампите на тавана. Някога бях планирала масата за хранене да бъде зад вратата, но сега ми се стори неудобно и я изместих на срещуположната страна. Да, ама навремето не знам защо съм оставила извод само над тогавашното място на масата, което за цялото помещение е крайно недостатъчно като осветление. Затова сега реших, че освен че ще запазя стария извод, на който ще сложа някаква плафониера, трябва да имам висяща лампа и над новото разположение на масата. Първоначално реших, че най-безобидно е да висна един кабел между двете лампи (така като сме го гледали по блоговете). Но при таван 2,40 искам да ви кажа, че изгледаше направо смешно. Другият вариант беше да се разкопае канал в мазилката на тавана, да се вкара новият кабел и да се замаже. Но кръпката щеше винаги да личи, при положение, че нямам и не искамда имам шпакловка. В крайна сметка какво направихме - пробихме дупка в плочата, провряхме кабел на тавана, пробихме още една дупка в плочата над настоящото място на масата и пуснахме новия кабел. Звучи може би лесно, но не беше, никак даже, още повече че на тавана (подпокривното пространство) трябваше да разместим 5 кубика дървен материал, за да имаме достъп за действие. Та такива ми ти работи....а ако разкажа как след свързването на водата, се оказа, че вода няма...... ще трябва цяла книга да напиша. Затова започвам със снимките.

Скрит текст:

Горните шкафове изглеждаха така:

Тук намериха място и пейзажите на Анатолий Станкулов. Обръщам им специално внимание най-вече заради Пина Simple Smile

През нивите.

Любима снимка, началото на 70-те с брат ми, майка ми и леля ми във Велинград:

Снимка от интернет на същото място днес, не се е променило особено Simple Smile

Саксията я боядисвах миналото, или по-миналото лято:

Зад ниската стеничка разделяща кухнята от останото помещение, бяхме замислили едно време да има вграден нисък хладилник, но сега ми се струва необосновано да имам два работещи хладилника цяло лято, в двете кухни и затова смятам там да има някакви рафтове, които все още нямам. Засега разположих един виенски стол, да присядам докато готвя:

Диванът преди:

Диванът сега:

Картата не е някаква ценност, но е интересна. От преди 10 ноември е и може да се видят градове като Михайловград  Laughing, а и е изключително подробна:

Тук намериха място разни дреболии, които си купувах през изминалата година.

Книгата на дивана е Под игото, издание от 1890 г. Не се хваля, горда съм, че имам и съхранявам за бъдещите поколения подобни ценности.

Бялото килимче пред дивана едва ли ще се задържи дълго, предвид шумата и клечките които мъкнем от двора, но засега го сложих, да му се порадвам. Миналото лято си го ших от някакво сукно, което имам от не знам си кога:

Ратановото шкафче сега, а какво жълто беше Laughing

Масата, с любимите тонети:

Анатолий Станкулов отново.

Край Мелник.

Самотен плаж.

Плюшените пердета, на които така и не можах да уловя цвета:

Зад вратата нещо ми стоеше празно, затова набързо спретнах една стара закачалка, на която ще окачвам сламената си шапка, кагато я купя Simple Smile

И бърз поглед към банята, правена преди 14 години, с която сега не съм се занимавала. Трябва да я понаредя, не обичам да ми е празно:

# 279
Еха Ема! Направо ме остави без дъх! Толкова е приятно!

# 280
Толкова усилия, но си е заслужавало.

# 281

Аз даже не знам какво да напиша...........Ема, прекрасно е! Всичко!  bouquet

# 282
Браво Ема, справила си се страхотно.

Само един въпрос, как се справяш с охраната на това место ( все още не съм се отказала от къщата, личи ли ми  Mr. Green)

# 283
  • ту тук, ту там
Ема, прекрасно е, но не сме и очаквали да е друго!  Heart Eyes
Но и на мен ми мина през ума същият въпрос като на Титина...  newsm78
Освен това, като човек познаващ живота на село, се питам и как поддържаш тази чистота и белота...

Последна редакция: вт, 22 юли 2014, 18:51 от elleni

# 284
Поздравления, Ема! Умееш Heart Eyes

само да питам -
Цитат
В крайна сметка върху варта минах една ръка латекс (в магазина ме убедиха, че с въпросния латекс това е възможно) и стените белнаха. Ще видим как ще се държи тази компилация във времето.
- какъв е латекса и наистина пиши след време като как е, живо ме интересува.

Общи условия

Активация на акаунт