Интериорен стил по аматьорски - 24

• 76 565
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Ех, тъкмо реших, че съм го измислила. Честно казано не виждам смисъл да сложа малка маса и малък диван - демек две неудобни неща, които няма да ми вършат работа. Отделно, че не знам и как да ги разположа. По този повод не бих сложила маса по малка от 120 на 80 в неразгърнато положение. Бюфет и бар-скрин също ми се виждат от задължителните неща - дори и да са малки. И като разположа тези три неща, нямам никаква идея къде да има диван - бил той и малък.

# 511
Титина, честита нова кухня! Чудесна е! А и много ме заинтересува начина на вграждане на абсорбера. Мислех си, че каминните не стават за тази цел, но ето на много добре се е получило. Пожелавам ти с удоволствие да я ползуваш достатъчно дълго време.

# 512
Съпружка, исках да ти покажа тези маси, обаче не ги намирам. Как се казват..... Представлява маса с три нива /не онези с ръчките/. При първото ниво е ниска холна маса. Така ще имате видимост, към телевизора. Второто ниво е на около 20 см. над нивото на дивана, а при третото си е маса за хранене за 6 човека. Разгъването е тип садвич и тогава наистина ще ти трябват и столчета, но побира много хора. В разгънато положение се получава квадрат. Имаме такава на една таванска стая и ако те интересува ще снимам.

# 513
Rali_buba, ако не те затруднява да снимаш, ще ми е интересно да я видя. То ако дивана не е много нисък, може да се съчетае с нормална маса предполгам. Вече съвсем се обърках. 

# 514
Утре ще снимам и ще ти покажа цялата стая. В стаята са разположени голям диван, масата, кухнята, бар масичка скрин и малка маса за телевизор. Не е голяма стаята, но не беше тясно, а и тавана е скосен. А масата ми беше най-удобното нещо. Това ми беше моминското жилище Laughing и оранжевия период, които цвят сега не понасям. Sick

# 515
  • Варна
Най-накрая след н-брой месеци, сме почти готови
 http://titinabg.snimka.bg/properties/kuhnya-hyust-n.830027

Имам да боядисам всичко в бяло, да сложим един перваз.....и 3 дъски

Кухнята ти е прекрасна! Със здраве да си я ползваш!   bouquet
Гърбът е страхотен, много ми харесва! И един тъп въпрос - какво е и за какво служи това нещо, което е на гърба над котлоните?  newsm78

# 516

g-bone, чучур за вода;) Да си напълниш бързо тенджерата, особено голямата, без да я пренасяш.

# 517
  • Отвъд алеята зад шкафа
Титина, честито за кухнята, да си я ползваш с кеф!

Съпружка, ти не ползваше ли интериорен дизайнер или се отказахте? Защо не пробваш с някоя онлайн програма за мебелиране да нанасяш в помещението различни мебели? Можеш ли да пуснеш пак схема на помещението с размери на стените?

# 518
Не ползвам дизайнер, ММ не искаше, после като видя за какво става въпрос стана късно. Аз с програми не се оправям, чертая си на ръка - пробвах вече всичко де кво се сетих, ММ чертае на разни програми, но той е толкова бавен, че може за НГ да начерае нещо - не е необходимо на напомням на всеки 6 месеца.  Grinning

Ето това е една от схемите на проектантката от магазина, от който поръчахме кухнята: http://prikachi.com/images/723/7483723C.jpg

# 519
  • софия
Титина, честита кухня!

За малко помещение аз бих гледала да сложа мебели, които на мен ще са удобни. Например за двама трапезна маса 120/80 би ми била съвсем достатъчна, на нея се събират шест човека. Диван да ми е удобен на мен.
Искам да кажа, че не бих съобразявала мебелите с евентуални гости.
В старото ни жилище холо-трапезарията беше 17.5кв м. Имах толкова голяма маса с четири стола и две двойни канапета сложени под ъгъл, без холна маса. Също малко бюро и дълъг нисък тв шкаф. Имахме предостатъчно свободно място.

# 520
  • софия
Ми не мисля, че тази подредба е ок, то хубаво да искаш да е като по филмите, ама нямаш място. Зад дивана ще остане по малко от метър покрай стената. Мека мебел в средата на стаята на мен ми върви в голямо помещение.

# 521
  • Варна

g-bone, чучур за вода;) Да си напълниш бързо тенджерата, особено голямата, без да я пренасяш.

Embarassed

# 522
То ако дивана не е много нисък, може да се съчетае с нормална маса предполгам.

Какво значи нисък/висок диван newsm78 Явно много съм назад с новостите в обзавеждането Laughing
Като гледам какво редиш, напомня ми на подредбата в руските домове. Рускините така имат диван с трапезна маса във всекидневната. И столове около нея. И пият чай Laughing Може днес да е станало супер модерно и у нас (нали си признах вече, че изоставам с модните тенденции), но все пак бих те посъветвала да наблегнете на удобния диван! Гостите ще седят около масата, а ако са повече, ще се търкалят по пода Simple Smile

За подредбата - бих заложила на изчистено и класическо разпределение. Масата пред прозореца и по-близо до кухнята, диванът - залепен за дългата стена, отстрани 2 малки помощни масички, шкаф/бюфет под телевизора и кресло пред камината.

# 523
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако се ориентирам правилно прозорецът е при трапезарната маса? А за такъв вариант мислила ли си http://www.houzz.com/photos/8548843/Design-by-Carolina-Design-As … ng-room-charlotte , http://www.houzz.com/photos/5789318/What-They-Did-traditional-kitchen-atlanta пейка миндер под прозореца и масата разположена с дългата си страна успоредно на прозореца. Ще имаш повече място, защото с този тип миндери не е необходимо да имаш пространство за избутване на стола назад, когато ставаш от масата. Дори с обикновена пейка, изчистена, която много обичат да ползват в скандинавските интериори, може да се спести място. И ако диванът мине до стената, както предлага птица ми се струва, че ще се получи.

# 524
съпружка, пак ли се върна на тези варианти ...
Преди дни Bunnyslava  даде разумния вариант за помещението и наличните преходи с други стаи. Сега и птица  Peace

http://media.snimka.bg/s1/3713/033669593.jpg?r=0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=789909.msg28667718#msg28667718

Напълно съм в тон с shhhh...   И ние нареждахме така, че на нас да ни е удобно.
Защото всяка вечер ние сме в този дом. Гостите - ще се нагодят за една вечер,
освен ако целта ти не е да каниш прекалено често гости ...

Иначе и аз като теб в началото залитах по - диван в центъра на помещението, камини и какво ли още не. Размествахме, но диван 2.10 и широк 80 см просто не вървеше да гледа към едната стена - падаше се срещу врата (като при теб) и все едно не оставаше въздух. Сега си е до стената Simple Smile)) Та даденостите си казат думата и се съобразяваме с тях. Може да звучи стандартно, но е удобно и не прескачаме мебели.

Ако си щастлив в дома си, си щастлив в живота.

Общи условия

Активация на акаунт