Интериорен стил по аматьорски - 24

• 76 492
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Аз добавих по 30см.там където позволява стената. Моите са максимално близко до края на корниза и се влачат по земята. Така става, когато нямаш високи тавани Sad

# 661
  • София
Аз имам няколко завеси Black out. Поръчвала съм ги готови от сайт и не мога да кажа ако се купи плат и се шият дали ще са скъпи, просто трябва да се провери. Не съм спазвала пропорции - на мен ми харесва с повече  набор и влачещи се по пода. Иначе от затъмнителния ефект съм доволна, най-интересно изглежда сутрин на зазоряване - леееко се процежда светлината.

# 662
  • Варна
Много ви благодаря за отговорите. Ориентирах се, мисля. Само да уточним за тези "правила" - еднакво ли важат за тънките и дебелите пердета?

Богиня, запомнила съм, че и ти имаш овален прозорец - какъв корниз сложи и от къде във Варна го взе?  newsm78

# 663
  • Варна
Лейди, сложих месингов. Направиха ми го по поръчка. Ако не си падаш юо лъскавото като мен Simple Smile, може и иноксов. Като се прибера , мога да пусна снимка и координати.

# 664
Оказа се много трудно да избера ламината така, че да се връзва с масивния плот дъб от Икеа и толкова съм се отчаяла, че май ще сменявам избора на плота Sad

Ами ламинат ДЪБ. На мен ми харесват много Wink

# 665
  • Отвъд алеята зад шкафа
Някъде бях попаднала на правила при ушиване на пердета, с всичкото му мерене от корниза до пода, от горната част на корниза, от долната, до края на прозореца, настрани...обаче не мога да се сетя къде. Аз харесах едни плътни завеси в Икеа, готови, но са 3 м дълги, ще трябва да се преправят, магазинът предлага тази услуга. Харесах и и прозрачни в Домко, обаче цените са направо космически. Като ми сложат е цената са ушиване, направо златни. Може първоначално да сложа само плътните, една завеса е 45 лв, на мен ще ми трябват 6!!! а пък по-нататък прозрачните, ако реша, че все още ги искам. За детската стая още нямам идеи, ще избирам завеси след като стане окончателно готова.

# 666
  • Варна
Лейди, сложих месингов. Направиха ми го по поръчка. Ако не си падаш юо лъскавото като мен Simple Smile, може и иноксов. Като се прибера , мога да пусна снимка и координати.

Ще ти бъда много благодарна и за снимки, и за координати.  Hug

Иначе, размишлявам между иноксов и черен метален, че искам вече и малко черно да вкарвам в интериора. Засега мисля черни да са корнизите, лампите и трапезните столове. Всичко останало е сиво, дъб и бяло.

# 667
# 668
  • Майничка
За завесите, понеже през година-две ми се налага да шия такива Mr. Green, но само за релсови корнизи на тавана, принципът ми е 2,5-3:1 за тънки пердета с перделък и 2:1 за по-плътни и тежки завеси. 1,5:1 оставям само за завеси на терасите, там не се нуждаят от дипли, само колкото да оберат вятъра.
Обичам дългите пердета, но винаги ги оставям на ок.3 см от первазите на паркета, за да не го играят метли (държим много отворено и влиза прах на поразия).
Ако някой ще шие и набира за първи път перде с перделък, не е лошо да потренира първо на сходно по дебелина парче плат, така най-добре се вижда какво трябва да е съотношението за желаните гънки. Ако ще го шият от магазина - най-добре да се консултира с продавача или направо с шивачите, като каже, каква форма иска отгоре.

И последно, но много важно - предвидете как планирате прането на пердетата и завесите. Ако е в пералнята у дома и не сте по гладенето, особено ако пердето е дълго - по-добре да се раздели на 2 или 3 парчета за един прозорец (ако е голям), иначе много се мачка. Това пък съответно налага да се предвиди резерва за страничните шевове.

# 669
  • Варна
Лейди, това е прозорецът с корниза. На лични ти пращам координати. Ако открия къде се намира прозорчето за ЛС. #Cussing out
Скрит текст:

# 670
  • Варна
Моля за мнение : имам две стаи ( дневна и хол),  свързани до скоро с портална врата. Чуденката ми е за пода- различен цвят ли да е паркета в двете стаи ( ще циклим и омасляваме) или еднакъв?

# 671
  • Варна
Богиня, благодаря много.

Аз съм за еднакъв цвят на паркета.

# 672
http://www.stumbleupon.com/su/2GOJx1/wPgaZG@S:9Z3lN3yB/www.color … ome-look-awesome/
Не бих си сложила, но на снимка са красиви.

# 673
Привет!Моля ви за съвет защото нещо ми е трудно да преценя за фугите в банята,а пък и вие сте доста добри в дизайна Hug
В банята са общо 6 стени(има чупка и затова) 2 две по две съседни са в бяло към много леко кремаво,тъмно кафяво и тюркоазено,плочките са малки 10 на 30,та чуденето ми е каква да е фугата?Бяла навсякъде или с цвета(близка до цвета) какъвто е на плочките за всяка стена,т.е.и трите цвята?

PS и нещо не по темата,но тези,които са от София и са мислили да правят ремонти уикенда да имат в предвид,че в много квартали няма да има топла вода,ние сме до Южен парк и се бяхме приготвили да свършим много неща,но ще си почиваме благодарение на Топлофикация Simple Smile

# 674
lili_lili, не разбрах за каква фигура става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт