Интериорен стил по аматьорски - 24

• 76 508
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • Отвъд алеята зад шкафа
mumbas не ми е досадно, моля ти се Simple Smile

Вратите са от Карабулев, бели, МДФ, боя, много са хубави на живо, доволна съм много. Избрах немски дръжки, по-скъпи са, но са много качествени също. Имаш късмет, че имам стари снимки, понеже в момента съм извън града и нямаше как да ги снимам.

Ето снимки:

Скрит текст:

Външната врата на апартамента отвътре е със същия вид, бяла, МДФ, с фрезовка, отвън е натурален дъб.

# 646
Гадамер, наистина са красиви вратите ти. Те са МДФ с фурнир, боядисани нали?

# 647
  • Варна
Гадамер, хубави врати.

# 648
А с каква боя са боядисани тези врати? И как след време ще се освежават? Знае ли някой?

# 649
  • Варна
Моите са с акрилна. Прахово. Предполагам, че след време ще мога да си пребоядисам с валяче. Ако не успея, ще ги пратя обратно при производителите, за да го направят те.

# 650
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моите врати мисля, че са с полиуретанова боя, такава, с която се боядисва МДФ и за кухненски вратички. Как точно става боядисването не знам, но мисля, че може да се боядисват повторно. Боята в зависимост от това с каква степен на отразяване е, дава мат или гланц. Лъскавите гланцови МДФ врати и мебели са със същата боя, но с най-високата степен на отразяване, моите врати са мат

И нещо, което много ми харесва:

Много се точа на подобна мебел, обаче нямам място вкъщи за подобен кът ...

Последна редакция: ср, 13 авг 2014, 18:23 от gadamer

# 651
Защото се чудя на едни вкъщи, дето не ги знам нито какви са, нито с какво са боядисвани  newsm78

# 652
Lady April, честита кухня и баня! Много ми харесват, особено кухнята! Много "моя" Heart Eyes

Относно дивана, аз бих го сложила задължително насред стаята, да си гледам навън...

Gadamer, харесва ми цвета на стените и съм убедена, че ще съумееш да създадеш неповторима атмосфера у вас.

Емa, на една от снимките има черна ваза, поставена върху шкаф до огледалото, ти ли си я оцветила така и ако да, с какво? newsm78 

Да, аз я боядисах вазата. Това всъщност е глинено гърне за боб, от онези лачените Mr. Green
Боядисах с черна тонираща боя на Леко и отгоре запечатих с безцветен лак на водна основа. Предполагам, че щеше да стане с всякаква боя, но аз използвах каквото имах налично. Не съм шкурила или полагала контактен грунд преди това.
Между другото, и свещта боядисах, беше зелена Laughing

# 653
  • При елфите ...
Емa, на една от снимките има черна ваза, поставена върху шкаф до огледалото, ти ли си я оцветила така и ако да, с какво? newsm78 

Да, аз я боядисах вазата. Това всъщност е глинено гърне за боб, от онези лачените Mr. Green
Боядисах с черна тонираща боя на Леко и отгоре запечатих с безцветен лак на водна основа. Предполагам, че щеше да стане с всякаква боя, но аз използвах каквото имах налично. Не съм шкурила или полагала контактен грунд преди това.
Между другото, и свещта боядисах, беше зелена Laughing

Много ти благодаря, мила!   bouquet

# 654
  • Варна
Ема, Ема  Heart Eyes

# 655
И едно разположение на малка дневна с трапезария и вход към кухня - видях го точно като за Съпружка.... имам предвид разположението де... стила тя ще си избере Simple Smile
http://www.dibla.com/resource-service?type=3&id=164&sync … 14%2000:39:12.947

# 656
  • Майничка
...Между другото, и свещта боядисах, беше зелена Laughing

Joy Присетих се за първия опит в свещолеенето на голямата ми щерка - купила си някакъв детски комплект, но имало само червен и жълт оцветител, а тя искала черна свещ. Изкушила се първоначално от един черен автоемайл лак, но все пак не рискувала и решила въпроса с 20(!) пакетчета смлян черен пипер. Така и не посмяхме да я запалим, иначе стоеше много ефектно на един мраморен свещник.

# 657
Оказа се много трудно да избера ламината така, че да се връзва с масивния плот дъб от Икеа и толкова съм се отчаяла, че май ще сменявам избора на плота Sad

# 658
  • Варна
Джуджа, погледни на живо, обаче, ламинат на Кронопол - Дъб Готик. В интернет снимките са ужасни. Аз сложих такъв и пасна идеално, без да търся целенасочено такова съвпадение.

Ема, радвам се, че ти харесва.  Party Party Party

Сега да ви питам за завесите. Има ли някакви правила колко широки и дълги да са спрямо прозореца? В смисъл, ако имам прозорец, широк 1 метър, примерно, колко метра трябва да е широка завесата. И долу да се влачи или да не се влачи?  Mr. Green И корниз на тавана или на стената - кое е по-хубаво според вас. Аз засега съм за стената, но да видя и вашите мнения. А онез завеси Black нещо си, които затъмняват, много ли са скъпи, някой има ли, доволни ли сте.

# 659
Lady April, и ние все още нямаме завеси/пердета.
Това, което съм запомнила е:
мериш ширината на прозореца и добавяш от двете страни поне по 10 см, общата ширина се умножава по 2 за не много набрано перде (или повече за по-набрано), височината се определя в зависимост от това къде ще е корниза, а и не е добре да се влачат. Ох, незнам дали добре обясних.... аз лично мисля даже да прибавя по 20 см от двете страни на всеки прозорец, пък ще видим. В моя случай ще купуваме тръбни корнизи за окачване на стена, защото на таван няма възможност за закрепяне по други причини....

Общи условия

Активация на акаунт