Интериорен стил по аматьорски - 24

• 76 481
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Привет от мен ...
Приключи чакането ми на дървената щора с културен скандал  Crazy След 40дни на лъгане , накрая все пак успях да си взема капарото и отърва от въпросната фирма ...

Обаче, от месеци наред си представям стаята с тази щора, която буквално " си е там", като вляза  Laughing та накрая се наложи да спасяваме положението с каквото може ..
С две думи, вчера само за няколко часа се сдобих с дървени щори, и мъжът ми ги монтира, е ...не са същите,като предварително планираните-цвета залитна в друга гама, трябваше да са две , вместо една цяла, за да покрият площта и ламелите са по-тесни , тези са 25мм, а исках 55мм ...Но повече нямам желание да се разправям и чакам, затова сега ще свиквам с тези ...

Тази седмица чакам и дивана, и ще сменим местата на всички мебели, остават и малко лайсни за слагане, лампа за смяна-но все още търся ... сега за Бръмбар, която търпеливо чака с мен щората  Laughing пускам две снимки с недобро качество, снимани на лампа , но другата седмица като подредим ще приложа пак
Така са по-затворени https://www.flickr.com/gp/tonimirka/n9T4qU
Така по-отворени https://www.flickr.com/gp/tonimirka/MFM181

Ако кухнята на ranimi беше вкъщи, единсвено с бели стени бих я заобиколила, за пода -може би същия цвят като дървото от шкафовете и

# 76
Щорите са много хубави, направо си се представих с чашка кафе на масата Simple Smile Simple Smile Simple Smile Дайте повече информация.... от къде... какъв материал??? цени??? аз имам малки прозорци (с бяла дограма), но повече на брой.... как мислите.... ще стоят ли добре дървесни??? не обичам бели щори....
Благородно завиждам на собствениците на тази стая - прекрасно и уютно   bouquet

За кухнята на ranimi : добре ще стои орехов цвят за пода, но всяка прашинка си личи (от опит), бих сложила бял, бяло-сив или нещо подобно дървесно бяло, ще светне стаята даже... дерзайте...

# 77
  • Отвъд алеята зад шкафа
Щорите наистина са станали много хубави. Не знам каква е била първоначалната им идея, но сега също са красиви. Аз харесвам много дървени щори, с широки летви също биха стояли много добре.

# 78
Днес най-случайно се сдобихме с това. http://www.pinterest.com/pin/2955555980571320/ След последният купон в къщи, в резултат на игра с детска топка се оказахме без полюлей   Shocked

# 79
  • София
   Наистина с тези щори стои много добре, а и това което се вижда от тук от там от апартамента - става прекрасен и не традиционно български и много ми харесва.  Heart Eyes
   За кухнята на ranimi много ми хареса идеята на gadamer с бял ламинат и цвят на стените (нещо сиво-капучинесто или с оттенък на норка...

# 80
Освен изброеното от мен като варианти какво друго предлагаш? За мен тази кухня не е трудна за комбинаране, но ще е по-лесно ако имам информация за дивана и трапезарната маса. На снимкте са чисто бели кухни, но присъстват основните цветове - бяло, дърво, сиво.

Искаше ми се да избегна белите стени и за това другия вариант ми допада повече като че ли. newsm78.  Дивана и масата ги нямам, мисля ги все още, мислех след като пода ще е дървесно бяло със сиви нишки и стени наситено, пастелно, капучино, дали масата и столовете да не са в тъмния дървесен цвят на кухнята, а дивана тъмно кафяв или незнам, може би бял диван, като стената зад дивана мисля да облицовам с камък! newsm78

# 81
  • Варна
Благодаря момичета, на дневна светлина стаята изглежда по-различна, просто лампите вкъщи са все от" топлите", а и жълтите столове яко хвърлят кастове ...

Щорите са много хубави, направо си се представих с чашка кафе на масата Simple Smile Simple Smile Simple Smile Дайте повече информация.... от къде... какъв материал??? цени??? аз имам малки прозорци (с бяла дограма), но повече на брой.... как мислите.... ще стоят ли добре дървесни??? не обичам бели щори....
Благородно завиждам на собствениците на тази стая - прекрасно и уютно   bouquet

Първоначалната ми щора я поръчах във фирма за щори, дървена-масив, 4кв.м. с широки ламели 55мм, точните размери трябаше да са 160см широка и 255см дълга, калкулирана цена с транспорт и монтаж 460лв ..Както казах-мотаха ме дълго и се разделих с тях.

Вчера отидохме в М.Бриколаж за керамични саксии и някакво растение тип дърво -за вкъщи, та там имаше и щори , но с размери, изобщо не пасващи на моето място ...В крайна сметка успяхме да намерим такива с 90/240см и взехме две, и с подръчни средства ги напасвахме , цените им са по 45лв на щора ...

Но нямат с широки ламели, само 25мм, както и цветово -имаха само три цвята дърво-много светла бреза, нашия цвят-не знам какъв е, и тъмна череша.

Щората, която поръчах и отказах беше от светло дърво- тип бреза, но в Бриколажа се оказа, че има само един пакет, и се наложи да взема следващия цвят, който е по-тъмен и се слива с пода, но сега ще опитам да играя със светлината и да сменя помощните лампи на стената до щората , и тази в кухн.част , не че съм сигурна в резултата, но влезе ми мухата ...

ranimi, на тази кухня бяла маса с бели столове, или бели с тапицерия от светло капучино цвят също ще стоят добре  Simple Smile

# 82
  • bad@ss
gadamer, на снимките ти има един килим "Union Jack". Случайно обърна ли внимание на цената му?  Blush

# 83
  • Отвъд алеята зад шкафа
Освен изброеното от мен като варианти какво друго предлагаш? За мен тази кухня не е трудна за комбинаране, но ще е по-лесно ако имам информация за дивана и трапезарната маса. На снимкте са чисто бели кухни, но присъстват основните цветове - бяло, дърво, сиво.

Искаше ми се да избегна белите стени и за това другия вариант ми допада повече като че ли. newsm78.  Дивана и масата ги нямам, мисля ги все още, мислех след като пода ще е дървесно бяло със сиви нишки и стени наситено, пастелно, капучино, дали масата и столовете да не са в тъмния дървесен цвят на кухнята, а дивана тъмно кафяв или незнам, може би бял диван, като стената зад дивана мисля да облицовам с камък! newsm78

Много ми харесва изборът ти на кухня, дава възможност за комбинации, стилна е. Ако е бял пода, една такава маса би стояла добре:
http://www.made.com/tables/joseph-dining-table-dark-stain-ash

Тук има и страхотни дивани - http://www.made.com/sofas-and-armchairs, моя приятелка ще си поръчва от този сайт дивани.

За килима в Каре- за съжаление не погледнах колко струва.

Ето такива чаши за вино поръчах - сини, имате ли идеи с какви други чаши за вода мога да ги вържа? По принцип се предлагат същите, но за вода, обаче ми идва прекалено. Също така сервизът за хранене какъв цвят да е - има опция за синьо, бяло, сиво. Като не са ми пред погледа нещата, а трябва да си ги преставям е по-трудно. Но се притеснявам да не стане някоя манджа с грозде накрая. Кухнята е бяла, подът е дъб, масата е дървена, столовете са 4 бр. маслено зелено и 2 бр. пепеливо кяфяво. Килимът под масата е този

Последна редакция: нд, 13 юли 2014, 13:29 от gadamer

# 84
# 85
  • София
  В белия сервиз всякаква храна ще изглежда по - добре, а и ще можеш да играеш с покривки и салфетки, а и да слагаш по една зветна чиния между 2 бели.... За чашите за вода сиво опушено стъкло?

# 86
  • Отвъд алеята зад шкафа

Нещо такова ли?

Може да се направи по поръчка - майстор на ковано желязо плюс човек, работещ с масив.

Да, като че ли клоня към бял сервиз за гости, когато ще използвам тези чаши за вино и евентуално сив или син сервиз за ежедневна употреба, с безцветни чаши. Така или иначе бях решила да имам два различни комплекта чинии. Може би си усложнявам живота, но идеята ми е някои чаши и чинии да стоят прибрани в шкафа бюфет със стъклени витрини.

# 87
Да де, но тогава ми трябват майстор за масив и за ковано желязо - каквито не познавам.

А трябва да поръчам високо бяло легло на 215 дължина.

# 88
  • София
gadamer, в Каре има ли налични мебели? И колко се чака за доставка? Набелязала съм си някои неща вече, но ги искам веднага.

# 89
  • Отвъд алеята зад шкафа
gadamer, в Каре има ли налични мебели? И колко се чака за доставка? Набелязала съм си някои неща вече, но ги искам веднага.

Различно е. Някои неща ги имат на склад, но по-скоро не разчитай на това. От всичко, което поръчахме имаха на склад само 2 стола. Някои от нещата ще дойдат до края на август, а масата за кухнята тепърва трябва да се произведе и ще пристигне до 15...октомври. За дивана казаха, че можело по-бързо. Мостри от магазина не продават. Иначе официално е 30 дни срокът за доставка от Германия.

Общи условия

Активация на акаунт