В търсене на решението

• 4 942
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,доста се чудих дали да пусна тема с моя проблем,накрая се реших."новак" съм по обясними причини,който се сети ок,а който не да го приема както иска.
Накратко историята е следната-разведена с 2 деца-близначета малко под 2г.,някъде из дълбоката българска провинция.С БНД няма проблеми грижи се финансово до колкото може извън БГ е.
Вече мисля за момента,в който майчинството ми свършва,а работа трудно се намира в нашата родна провинция,освен това с деца,които няма на кого да оставя.Да не говорим за разбития ми живот,в който няма вариант да срещна нов мъж,който да е ОК с факта,че имам деца.
Искам да намеря изход от това положение,парите не стигат,а не си представях така обстоятелствата.Не спирам да мисля,но наистина не виждам светлина в тунела.
Мисля да се преместя там(в някой от 4-тирите големи града в БГ),където мога да си намеря работа,да кажем,че ще приемат децата на ясла,но пък ще имам още по-големи разходи за квартира и пак се въртя в омаг.кръг.Какво бихте постъпили на мое място?

# 1
Жена,вземай си децата и отивай на място,където имаш перспектива за развитие,където можеш да изкарваш приемливи доходи.Аз нещо не разбрах ,но все пак-не получаваш ли издръжка?

# 2
Здравей! Аз на твое място бих взела лист и химикал и ще си сметна - какво ми е образованието, каква професия имам, колко бързо ще си намеря работа в големия град, каква заплата ще получавам, с какво работно време/все трябва да се водят децата на градина и да се прибират/, каква квартира ми трябва - колко са наемите за такава, колко са таксите на детската градина, колко са ни другите разходи...и съответно същото ще си напиша ако остана там където съм. Така постъпвам аз и този начин ми дава доста добра представа за шансовете ми на различни места. Успех   bouquet

# 3
... в който няма вариант да срещна нов мъж,който да е ОК с факта,че имам деца.
Не съм съгласен ... това не трябва да те обезсърчава и отказва!. Може да намериш мъж, който ще е ок с факта, че имаш деца.

# 4
  • Затънтена някъде зад дувара
Да,определено намирането на работа с добри доходи е проблем ,а ако си в длбоката провинция нещата доста се задълбочават.Не падай духом прецени рисковете какви са ако останеш там където си сега,имаш ли собствено жилище защото в нашия град макар и пак провинциален наема се движи към 150-180 лв за самостоятелен апартамент.Значи заплатата ти освен всички разходи по градини ,храна ток телефони трябва да покрива и наема.Така че ако можеш да си го спестиш е добре .Пожелавам ти късмет и кураж в търсенето на разучно решение.!

# 5
  • София
Доколкото разбирам, в момента си в отпуск за гледане на деца до 2 години и получаваш МРЗ и се оправяш, но се притесняваш после каква работа ще си намериш и ще можеш ли да покриваш нуждите на децата и теб. Не те ли чакат на старата ти работа? Ако си потърсиш друга, няма ли да вземаш при всички случаи поне 340 и те пак да стигат (предполагам, че бившият помага)?

Според мен, проблемът ти не са финансите толкова. В някакав дупка си, отчаяна от това, че си сама и най-вече не вярваш, че някой би завързал сериозни отношения с теб щом си с 2 дечица. А може би самото тръгване на работа ще ти отвори нови възможности за срещи с хора, за самочувствие. Не падай духом. Има и много мъже, които виждат в една доказала се вече майка един по-гарантирано добър партньор - било защото и те имат дете, за което се грижат, било, защото смятат, че човекът до тях е по-важен от факта, че върви в пакет с "чужди" деца.

Общи условия

Активация на акаунт