моля за съвет

• 4 684
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте, разведена съм от половин година и детето живее при мен.Всяка първа и трета седмица има личен контакт с бащата.В решението пише че има право на 30 дена през лятото, когато аз не ползвам годишния си отпуск, но аз съм си в къщи и нямам намерение да го давам за 30 дена, тъй като той е проблемен - алкохолик е.Въпроса ми е след като не съм на работа( в болнични съм, защото съм бременна) има ли право на тия 30 дена и ако не му го дам какво следва???

# 1
Има право на 30 дена и ако реши да ти прави проблеми ще ти прати съдия изпълнител. Била съм свидетел на такова предаване на дете за свиждане и е грозно. Повярвай ми. Добре че майката предвидливо го беше оставила на нейните родители и не стана свидетел на панаира. Ако смяташ че детето ти е в риск с баща си отивай при адвокат да те посъветва какво да правиш.

# 2
ок, има право но той сам взима решение кога да го вземе без дори да се съветва с мен, ние другия месец имахме планове да ходим на почивка никъде не пише че точно юли трябва да го взема

# 3
Добре де, ама ти питаш дали има право на 30 дена лятото след като ти си си в къщи без да уточняваш месеца.

# 4
просто много се ядосах, консултирах се и с други майки за тия 30 дена, получавам различни съвети, някои ми казват че нищо не може да направи тъй като това е договорка между мен и него няма документ и не може да докаже нищо, по принцип да не искам да го давам за такъв дълъг период

# 5
просто много се ядосах, консултирах се и с други майки за тия 30 дена, получавам различни съвети, някои ми казват че нищо не може да направи тъй като това е договорка между мен и него няма документ и не може да докаже нищо, по принцип да не искам да го давам за такъв дълъг период

В решението пише че има право на 30 дена през лятото, когато аз не ползвам годишния си отпуск...

Консултирай се с адвокат примерно, не с други майки.

# 6
Много противоречива информация даваш. Има ли съдебно решение не можеш да откажеш. Ако е договорка между вас без документ можеш да не го даваш.

# 7
консултирам се и с адвокати, също различни съвети ми дават а моята адвокатка ме отряза направо, както и да е благодаря за информацията

# 8
  • На черешата
Ако има съдебно решение нищо не можеш да наравиш и си длъжна да му го дадеш. Ако имаш някакви планове уведомявай БНД своевремено за да може и той да си нарави планове.  Peace

# 9
ами по принцип уговорката ни беше за 21 юли, обаче той сега реши, че ще е на 1ви, и обърква моите планове

# 10
Майката може и да е безработна и постоянно да си е в къщи, това не отнема правото на другия родител да бъде с детето си както го е определил съда.

# 11
След като майката е безработна, значи няма годишен отпуск, с който да се съобрази бащата.
Какво има толкова да се умува?
Ще вземе детето за 30 дни, когато си реши.

# 12
някои ми казват че нищо не може да направи тъй като това е договорка между мен и него няма документ и не може да докаже нищо
В решението пише че има право на 30 дена през лятото, когато аз не ползвам годишния си отпуск,
последно какво имате  - съд.решение или договорка ?
ако е решение там пише точно каквото те интересува. малка подробност - ти си длъжна да му предоставиш датето в определения срок. ако не го правиш - носиш последствия. и още нещо - ако за тези 30 дни вие не се разберете друг няма да ви помогне.
ако сте само на договорка (без съд.решение) може да си взима детето когато си поиска. аз така бих направил.
доказано ли е ,че е алкохолик ?

# 13
да наясно съм вече с нещата консултирах се с добър адвокат и той ми обясни подробно, в решението пише 30 дена през лятото ако майката не ползва годишен отпуск, демек да не ни съвпадат отпуските.и че трябва 1 месец преди това да се уговорим няма право да ми го съобщава в последния момент, не можах да докажа че е алкохолик защото никой не искаше да свиделства от страх, съден е за катастрофа на 5 коли защото е карал пиян, но и това не ми помогна...и не съм безработна а в болничен

# 14
а моята адвокатка ме посъветва да се спорузумяваме, затова се бях объркала тотално

Общи условия

Активация на акаунт