Банята-21 тема

• 89 080
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Аз мислех да слагаме гипсокартон на тавана на банята. Майсторите ме посъветваха да са растерни плоскости, тъй като над окачения таван минават тръбите на мръсния канал на съседа отгоре. Ако някой ден потечало, щяло да е много по-лесно да се махне някоя плоскост от растерния таван, за да се види къде е проблема. Искаше ми се гипсокартон, че е по-красиво, но с тези вечни течове в старите блокове... Cry
Ми неможе ли гипскартон и някакъв ревизионен отвор където са тръбите

# 481
Ние тъкмо приключихме с ремонта на банята, една седмица ми се видя като един месец. С багажа всеки ден след работа ходих при баба да се изкъпя, при мама, при на приятеля ми родителите, който са на от 10 до 40 км разлика от апартамента в който живеем.Та дойде финалният ден от ремонта, всичко беше сложено и беше време за чистене. Минах напазарувах си препарати и започнах.Изтърках плочките, напръсках всичко що метално видях с препарат за баня, започвам да изплаквам и що да видя смесителят на мивката разяден, чак черно петно, смесителят на душа и той с петна от препарата,дори поставката за тоалетната хартия и тя разядена защото е метална. Тъкмо същия ден бяха сложени, аз много ги исках макар че приятелят ми вика сега да даваме 400лв за 2 неща много ми се виждат,аз викам виж ги какви са хубави и още първото чистене ги съсипах. Немога да се побера в кожата си, така ме е яд и четох, мислих варианти, но май няма оправия,а нямаме още 400лв за смяната им. Та някой ако има идея или подобен случай, нека ми даде някакъв съвет, направо немога да ги гледам така. А тъкмо преди това им се радвах и си виках колко са хубави и на всичкото от горе приятелят ми ми викаше защо ще им слагаш препарат те са чисто нови, не са ползвани, само ги забърши от прахта. Както бях маниячка на препарати в момента ме е страх да използвам, че да не повредя нещо друго.

# 482
Какъв препарат ползва?
Аз съм захабявала така батерия, само от страната на топлата вода, защото бях пускала преди това и беше топла от нея страна.
Не искам да те отчайвам, ама няма оправия  Confused

# 483
  • София
А гаранция? Не би трябвало от едно почистване да се поврежда нов смесител.

# 484
  • София
Ужас!  Shocked Ivelina_Antonova , напиши му името на този препарат де!
Аз май само добрия стар ЦИФ си ползвам ....

# 485
Не мисля че ще е само от горещата вода, защото поставката на тоалетната хартия и тя е с поражение. Има 5 години гаранция, но не мисля че ще ми приемат гаранцията тъй като сама съм си го съсипала. Препарата е rein за баня.

# 486
  • София
И аз действах с Циф след ремонта за баня, но по принцип гледам да избягвам препаратите където става с обикновена вода и сапун, след като веднъж почти се натрових от миризма и веднъж получих дразнене на горните дихателни пътища, изразено с кашляне повече от месец. Такова нещо обаче не ми се е случвало. 

Кажи на коя фирма са ти смесителите? Да не би да е временно и да може да се измие? Не ми е познат този препарат.

# 487
Фирмата е grohe

# 488
  • София
След като си използвала препарат за съответната повърхност и не си нарушила указанията на препарата със сигурност една от двете страни трябва да ти заплати щетите, освен ако в упътванията на смесителите или препарата не пише, че не са подходящи за съответния продукт.

Потърси си правата и пред двете фирми или попитай комисията за защита на потребителите за съвет как да процедираш.

# 489
http://www.snimka.bg/?profile,uploadinfo;aid=779929;page=1;#paging дано съм успяла да направя всичко правилно, за да ви покажа снимки.

# 490
На указанието на препарата не пише да не се използва върху смесители или метални части.Пише върху вани,умивалници,тоалетни, но на картинката на препарата има смесител.

# 491
Ако успявате да видите снимките, ще видите как смесителите приличат на използвани години на ред,а не току що сложени. Незнам какво да правя, защото и аз имам вина, но и препарата е подвеждащ,не пише да не се използва и на картинката са сложили смесител, аз трябва да знам съставките ,който могат да разядат хромовото покритие ли?

# 492
  • София
Не ти се виждат снимките, направи ги публични!

Опитай да ги рекламираш, все пак гроето е фирма, тъпо ако се разваля от някакъв препарат......

# 493
# 494
  • София
Мда, видях!
Хрумва ми да пробваш дали може да се изтърка с абразивен крем /Циф/, но пробвай върху аксесоара за тоал. хартия, че е най-евтин, ако случайно се досъсипе работата. Вероятно препарата не е за хромирани повърхности,..... пише ли нещо отзад?

Общи условия

Активация на акаунт