Банята-21 тема

• 88 468
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • Sunshine state
Ние взехме метални аксесоари от Бриколажа-1 двойна закачалка за кърпите до мивката,една 3-на за хавлиите зад вратата,сапунерка и етажерка на 2 етажа за шампоаните. Дупчихме за закачалката за хавлиите,за кърпите и за етажерката. Сапунерката я закрепихме със силиконовата джаджа. Нищо не е ръждясало,освен етажерката за шампоаните и скоро мисля да я сменя.  Peace

# 76
Каква пластмаса? Нашият е готов и не е пластмасов. Ако е направен добре,и граденият не е лош,но пък овал не знам как ще докарат,а и вратите на душ-кабината няма да се затварят свястно. Мивката е супер.  Peace

Какъв е твоя? Има ли тъмно кафяв  Embarassed

Ако сложа такъв и параван...каква ще е всъщност разликата с омразната ми душ кабина  newsm78
Пак стъкло, пак уплътнения....Избрах уж матирани стъкла да не си личи варовика, но нямат измиване.
Вече си мисля, че гладкото стъкло би се чистило по- лесно  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 17 юли 2014, 20:34 от raja_nikol

# 77
  • Sunshine state
Имат каталог с цветове,от който си избираш и напасват максимално близкия до плочките ти цвят. Има всякакви и предполагам,че и такъв ще има,няма начин.
За чистенето на душ кабината-пробвала ли си препарата против котлен камък на А1? В бяло шише с пулвелизатор е,вземам го от Кауфланд. Пръскаш,стои 4-5мин,изтъркваш с гъба и отмиваш със слушалката. Правя го на седмицата веднъж и стъклата светват. Пробвай и пиши дали при теб има резултат. Тук водата е много твърда и само с него постигам резултат.  Peace

# 78
  • София
Моята баня вече е с изкъртени плочки, като е оставил единствено тоалетната чиния.
Първо ще иззида стена и раздели помещенията и ще почне с т.нар основна баня.
Това е финалният проект за нея - http://aila.snimka.bg/family/banya.682166.33619618
Тази  и следващите снимки.
А окончателно двете помещения ще изглеждат така, като в малката тоалетна най-вероятно ще останат и тези зелени плочки - http://aila.snimka.bg/family/banya.682166.33613836
Едивствено малката мивка ще я преместим отсреща и вратата ще се отваря към стената.

# 79
Имат каталог с цветове,от който си избираш и напасват максимално близкия до плочките ти цвят. Има всякакви и предполагам,че и такъв ще има,няма начин.
За чистенето на душ кабината-пробвала ли си препарата против котлен камък на А1? В бяло шише с пулвелизатор е,вземам го от Кауфланд. Пръскаш,стои 4-5мин,изтъркваш с гъба и отмиваш със слушалката. Правя го на седмицата веднъж и стъклата светват. Пробвай и пиши дали при теб има резултат. Тук водата е много твърда и само с него постигам резултат.  Peace

ОК, ще пробвам и него  Peace Твоите матирани ли са или гладки? И нашата вода е кошмар, най- лошото е, че мухлясват уплътненията на самите стъкла долу, а там няма чистене...ако паравана ми спести това би било супер.
Моля те прати ми на лични линк на фирмата с праговете  Praynig

# 80
Aila,
спретната изглежда  Peace
Само - нямаше ли начин бойлерът да е в другото помещение, както го мислеше...

# 81
  • Варна
Aila, и аз мисля, че мястото на бойлера е в другото помещение. Няма ли начин да го изместите и то сега докато е разкъртено.  Peace Peace Peace

# 82
  • София
Можете на вторият линк да видите другото помещение, няма къде да го сложа там по никакъв начин за съжаление... Една над друга ще са пералнята и сушилнята. В момента бойлера е над пералнята, но сушилнята е до нея, там където сега ще има врата. Така че всъщност точно в момента е преместен в другото помещение реално.
Толкова варианти вече пробвах, че не знам.
По едно време мислех до мивката в голямата баня да е сушилнята, а бойлера да остане над пералнята, но тогава пералнята и сушилнята щяха да са ми в различни почещения, плюс, че сушилнята щеше да е точно до основното място за къпане.

Последна редакция: пт, 18 юли 2014, 14:07 от Aila

# 83
При колоната беше показала.... Или няма как да се закрепи там?

# 84
  • София
При колоната много напред идва и от вратата си право към бойлера, а и за да мога да обслужвам пералнята и сушилнята изместихме мивката точно на тази междинна стена пред колоната ( където мислех да е бойлера по едно време) а не пред другата чупка пред уредите.
Все пак ми дадохте идея и довечера ще погледна за една друга възможност сега както е разкъртено дали не може да стане...

Последна редакция: пт, 18 юли 2014, 14:16 от Aila

# 85
  • Варна
Айла, а да сложите бойлера над тоалетната в малкото помещение??? Много ли е голям? Помисли, наистина, че сега е момента. А ако после започне да те дразни там над мивката, едва ли ще си разкъртиш новите бани.

Или поне да е над мивката в малкото помещение. То и без това ще бъде нещо като перално-сервизно с резервна тоалетна. Нека банята ти да е просторна и приятна.  Peace

# 86
  • София
Lady April това ми беше една от основните идеи, мислех го и при по-висок таван щеше да стане, но тук не става.
Последно въпреки че исках 150 литров бойлер, пет човека сме, нямаме топла вода освен от бойлера се спрях на 120 литров. Той е дълъг 120 см. Тавана е 240 см, остават точно 120 см, като толкова е куфара на вградената тоалетна. А на мен ми трябва и разстояние за окачване на бойлера и за обслужване отдолу, тоест не става.
Над мивката също не става в малкото помещение, както се вижда и от другият проект, от мивката нагоре остават 20 см само, дори смесителя няма да може да се събере...
Честно казано най-вероятно тази малката тоалетна ще се ползва значително повече от другата. Защото там ще ми е пералнята и сушилнята, а тоалетната се пада точно срещу входната врата и близко до хола. Отделно в момента след зидането на стената ще станат почти еднакви двете помещения едното 170 на 190, а другото 135 на 190 см.
Даже съм се замислила за бойлер по поръчка от Светлю Шишков с по-голям диаметър, но по-къс, наистина всякакви варианти мисля. Иначе съм се спряла на бойлер от Стибел Елтрон за момента. Един хоризонтален не вертикален би ми свършил отлична работа, но всички казват, че не си заслужава и не е добър изор.
От одеве се опитвах да измисля, ако тоалетната не е в дъното, а от другата страна на крайната колона дали нещо може да се смени , но и така не успях да го измисля...
Тези колони може малко да се стеснят, но мисля, че за малко няма да е достатъчно за да се сложи бойлера отстрани до тоалетната, а не отгоре в малката баня. Навсякъде едни 10 см не ми достигат....

П.П Представям си как се прибирам, майстора вече е избил вратата и иззидал стената и аз му обяснявам, как трябва да премести новата стена 10 см наляво примерно, защото съм измислила нещо ново  Mr. Green Не че ако го измисля следващите 1-2 дни няма да го накарам  Blush

Последна редакция: пт, 18 юли 2014, 15:30 от Aila

# 87
  • Варна
Ами предлагам последен вариант:
Пералня и сушилня една до друга; върху тях си правиш един плот като на кухня да си държиш отгоре прах, омекотител и т.н.; отгоре бойлера, без мивка.

Не знам колко ти е голяма мивката, но ако е от тези мъничките за сухи тоалетни - хич не ги харесвам и не ги използвам никога. Мъжо също. За мен са безмислени.

Успех каквото и да решиш.

# 88
  • Бургас
Има едни мивки, които са за над пералня, примерно http://junakastore.com/product/1037/mivka-za-montazh-nad-peralnya.html  ипо този начин може да има и мивка

# 89
  • София
Няма как да сложа пералня и сушилня една до друга, защото няма да има как да се седне на тоалетната в този случай. Мивката е купена, не е голяма, но не е и от най-малките 40 см на 33 мисля че беше за малката баня, като към нея има и душ слушалка.

Общи условия

Активация на акаунт