Банята-21 тема

• 88 357
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз скарите или декинк  в  нашата сауна почиствам с пароструйка или белина и четка. А в баня не ми се мисли. Стъклата не ги мисли има страхотни препарати. Дори се почиства по-бързо.
А като стана въпрос за сифони в Илалия такова нещо нямаме по пода на баните.

А вместо сифони какво?

# 616
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Сифони само в душ кабината или във ваната. На земята килимче.

# 617
  • София
Ааа ясно,виждала съм в хотели такива безумия.

# 618
  • Отвъд алеята зад шкафа

В смисъл?

# 619
  • София

В смисъл?
Като наводниш откъм ваната или душ кабината и бършеееш до припадък като няма сифон.

# 620
Еленка, Честита ти нова баня! Много добре се е получило! Чудесно си сместила всичко на това малко място. Със здраве да си я ползувате. Пък като ви омръзне ваната ще я махнете и поставите параван. Не знаех, че има толкова малки аеромасажни вани. Колко см е дължината й? И как изолирате душовото пространство да не пръска?

# 621
Ваната мисля, че беше 150/100. За изолирането - за сега не сме намерили начин - пръска и след къпане се минава с мопа. Аз затова исках параван за да си спестя усилия по чистенето. Бяхме гледали някакви "чупещи" се паравани за вана, но ще остане за по-нататък.

# 622

В смисъл?
Като наводниш откъм ваната или душ кабината и бършеееш до припадък като няма сифон.

Всичките ми бани са със сифон в сухата част, задължително покрит с килимче Wink Е, досега не ми се е случвал да наводнявам и така си и съхнат само тези сифони, така че много зависи от собствениците на банята как я ползват  Mr. Green В случай на всеобщо наводнение, сигурно имат някаква роля... Laughing

# 623
  • Отвъд алеята зад шкафа
Според мен зависи също така колко е голяма банята и как е планирана. Ако е много малка баня с вана, липсва параван, тогава естествено, че всичко ще е мокро. Ако няма и добър наклон към сифона, водата ще си остава и трябва да се попива на ръка. Ваната е измислена да се пълни и да се киснеш в нея в хоризонтална позиция, кротко. Ако всеки ден обаче взимаш вътре душ прав, не очаквай суха баня. Моята суха част на банята няма сифон, има киличме и досега не ми се е наложило дори 1 капка вода да избърша, нямам парцал за попиване, защото не ми трябва. Дори мократа част изсъхва за 5 минути, водата се оттича много бързо, а и подовото отопление помага много. Така че е напълно възможно "без сифон+ килим" и да имаш суха баня, ако се помисли и изпълни добре. Иначе и аз съм била в хотели, в които банята е с вана, със сифон до ваната, обаче с равен под и никакъв наклон. Водата остава долу и изобщо не се оттича. А като се къпя права във вана, много вода изтича навън. Дори и да има сифон, ако няма наклон, пак трябва да се бърше.

# 624
  • София
Оооо да, това пък е другата дивотия, на която съм се нагледала пак в хотели, тук в БГ и основно по морето - има сифон, но наклона е с най-ниска част не при сифона, а в другия ъгъъъъл ..... и като омокриш хубаво се сдобиваш с локва в банята за дълго време.....

# 625
Здравейте, момичета!
Ще се наложи да слагаме смесител за мивка+ душ. Някъде четох,че този вариант не е удачен,защото ако пуснеш много силно водата за миене на ръце може душа да почне да капе.  newsm78
Така ли е наистина? Много ми се иска да имаме и пита, и подвижен душ, но цените са много високи, едва ли ще успея да намеря нещо читаво за до 200 лв. Споделете моля вашите мнения и препоръки?  Hug

# 626
Здравейте!
Започвам умуването над две бани. Много помагате с опита си. На мен тепърва ми предстои да го трупам.

Интересно ми е някой в търсенето си дали е попаднал на овална душ-кабина, на която вратите са на панти и могат да се приберат към двете стени на ограждания ъгъл около душа. Малко е трудно за обяснение, затова ще пусна снимки.
Попитах в близкия магазин на Идеал Стандарт, но ми казаха, че такова чудо не са срещали. А аз бях на гости в Швеция и така беше и в къщата, и по хотелите. Казаха ми, че не е нищо специално. Отдолу нямаше корито, а само голям сифон като на снимките и оттичането беше супер. Харесва ми идеята, че когато не се ползва душ, се отваря пространство и банята е много по-просторна.
Ето снимки:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 06 дек 2014, 12:40 от Fata

# 627
  • Варна
Fata, ще попаднеш на много неща, които не са нищо особено, а всъщност в БГ или не са чували, или е безумно скъпо. И ще започнат да те убеждават, че по нашите ширини не може нищо да се случи както по снимките в интернет.  ooooh!

# 628
Ахам, ще започна да се настройвам, значи, на локални честоти Wink Някак си точно душ-кабината по интернет от чужбинско не бих рискувала да поръчвам. Продължавам търсенията.

# 629
  • Отвъд алеята зад шкафа
Fata,
Там, където си поръчах моя параван, изпълняват по поръчка всичко. Включително подобни паравани като искания от теб, вратите се сгъват чрез едни панти и се прибират плътно до стената, все едно ги няма. Може да се сложи лентов сифон вътре, не е необходимо да има корито. Изключително подходящо за малки бани. Така тоалетната, мивката остават напълно изолирани при къпане, а когато не се къпеш, не е нужно да се блъскаш в стъклените прегради. Обаче излизаше солена цена, да предупредя.

Общи условия

Активация на акаунт