Банята-21 тема

• 88 997
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Е, нали уж нямаше да е лакобел, а обикновено. Обикновеното не е закалено и ако ще и с ц200 да го залепиш за стената, удариш ли се пука. Особено пък ако е в мокро помещение, където хората се къпят. Ще се замаже още след първото къпане.
Под декинга се събира ужасно много мръсотия. Това нещо вътре в душовото пространство ли ще е? Ако е, това е тих ужас за мен. Не понякога, ми абсолютно всеки път ще е макс набита отдолу с всякакви мизерии. Особено пък от шампоани, които оставят мазен филм по плочките. Не знам дали сте виждали как изглежда декинг след интензивна употреба на вода, но аз съм и резултата е разруха за по - малко от 2 години.
Помислете си добре.  Wink

# 601
  • Отвъд алеята зад шкафа
Искам да вмъкна съвет за душовите пити за всеки, който мисли да си слага - имайте предвид, че трябва да има стабилно налягане на водата, за да се изпълни цялата пита и да тече добре. Колкото е по-голяма площта, толкова по-силно налягане е необходимо. Ако вземете предвид една обикновена малка слушалка  как тече, помислете си същото количество вода да мине през голяма душова пита - ще църцори едва-едва.

# 602
Да пробвахме я заради налягането не знам дали има значение на кой етаж си. Обекта е на втория и е ОК за размера налягането.
Декинга ще е на целия под. Банята е малка няма отделно душ пространство или кабина . Бях почти сигурна че ще е чудо за чистене, но пусти мерак  ooooh!
Дали не са измислили някакви препарати за под това  newsm78 нещо да не задържа гадости  newsm78 трябва да питам фирмата която ще слага не може да няма някой простотийка за разкош  Joy

# 603
Не разчитай да ти кажат някаква тънкост за почистване - то просто м/у декинга и пода си става мизерия, аз искам на терасата и сигурно ще се въздържа точно заради това, а ти планираш за баня, която ще се използва n-пъти на ден  Rolling Eyes Въобще - мисля, че си вкарваш страшен автогол и ще го разбереш по някое време, само дано да е преди да платиш за него  Hug

# 604
така е,но много ми харесва пустия декинг  Rolling Eyes
Сега ходих да видя как върви..под декинга ще има плочки едни чисто черни са налепили за да не се виждало че има нещо отдолу  newsm78 всичко е монтирано и затворено с картон казанчета ибоксове остана да харесам тоалетна дайте идеи за чиния  newsm78 да става за вградените системи нямам представа как се води тази която е закачена на стената

# 605
А тези стъкла в банята кой ще ги търка от капките след къпане?
Звучи много трудоемко със стъклото и декинга.

# 606
А тук вече съм подготвена има препарати специално за такива повърхности в банята да не задържат и капка по тях единствения зор ще е пода

# 607
  • София
Надявам се след 2 години отново да си със същия ентусиазъм. Наистина, не се майтапя.

# 608
А тук вече съм подготвена има препарати специално за такива повърхности в банята да не задържат и капка по тях единствения зор ще е пода
Моля те кажи кои са тези препарати. Благодаря.

# 609
Съжалявам, може да прозвучи обидно, но просто не ми звучи сериозно. Плочки, или каквото там да имаш под декинга трябва да се мие. Дали ще е черно, бяло, зелено или червено няма значение. Такава мизерия, гадости и микроби ще си създадеш, че не е истина. Тук има момичета, които са си чистили баните след акрилни душ кабини.. Да кажат какво излиза от там.  Mr. Green ... червеи.
Чистя стъклена душ кабина, която след първата баня вече не прилича на нищо, все едно никога не е мита. Пробвала съм ги тия препарати, хубаво не задържат пръски, ама мазния филм нещо не им се отдава.  Peace
Така че, наистина ако това чудо се състои, искам да видя какво ще мислиш след 2 години чистене на този ад и как изглежда декинга след ежедневно плуване във вода.  Whistling Crazy

# 610
  • София
Е, стига де. Момичето може да има прислужница.
На мен ми е по-интересно дали след купуването на стъкло, боядисването му, лепенето му и всичката дандания, ще си заслужава пестенето на едни пари? И то ми е чудно какво ще мисли съпругът по въпроса, защото явно неговата глава ги ражда тия.

# 611
  • Отвъд алеята зад шкафа
На мен ми е интересно също как се държат бани с декинг. Виждала по блогове много хубави бани с дървени скари, явно се прави, но може би има някакъв чалъм.

Скрит текст:

Под дървените скари в душовите пространства се монтират метални канали на принципа на линейните сифони, ако не се лъжа. Скарата се маха и отдолу се почиства, по същия начин, по който се чисти линейния сифон. Обаче за целия под на банята нямам представа какво се прави и как се чисти.
Скрит текст:

# 612
 Joy

Прислужница нямам идва ми доста скъпо и нелепо за две стаи чак прислужница виж помощница ще имам поне първата година веднъж седмично.
А силната половинка е добре запознат с всичко което му хрумва, защото се занимава с такива неща всеки ден и съм далеч от мисълта, че би направил нещо за собственото си семейство което е опасно за нас или е невъзможно за поддръжка. Няма да потънемв червей и мазнина  Joy
НЯМАХ ВПРЕДВИД че като има черни плочки отдолу няма да се чисти имах впредвид, че се слагат за да не се вижда отдолу цвят. Под декинга остава линеен сифон.
Снимките са мн хубави точно така си представям нещата  Laughing
Да сме живи и здрави след две години ще видя до къде ми е дошло и дали вообще има проблем. Естествено ще кача снимки като е завършена надявам се до края на този месец  Praynig

http://m.meik98wines.com/евънс-файнал-тъч-evans-final-touch-5-л_8061
Този препарат ми го препоръча една позната със огледала по стените в банята викала е фирма да и чисти къщата и са ползвали това не съм го пробвала, но ще

# 613
От известно време шпионирам в темата  Simple Smile и наскоро приключихме с ремонта на нашата баня. Има още няколко детайла за довършване /ревизионен отвор, лайсна под ваната и осветлението/, но основната работа приключи. Не е точно каквото исках /душ с параван и линеен сифон/, но мъжкото тяло в къщи държеше на вана и не успях да се преборя. За първи път качвам снимки и да но да ми се получи - та това е резултатът  Grinning
http://elenkabg.snimka.bg/architecture/banq.845121

Имах снимки и "преди" и "по време на ремонта", но явно съм ги изтрила от апарата.

# 614
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Аз скарите или декинк  в  нашата сауна почиствам с пароструйка или белина и четка. А в баня не ми се мисли. Стъклата не ги мисли има страхотни препарати. Дори се почиства по-бързо.
А като стана въпрос за сифони в Илалия такова нещо нямаме по пода на баните.

Общи условия

Активация на акаунт