Банята-21 тема

• 89 039
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Някой да е поръчвал мебели от Сторгозияпласт? Търся актуални координати. Телефоните, които намерих, не отговарят.

# 586
Здравейте!
Записвам се и тук, че ме чакат баня и тоалетна (отделни) за правене.
Първо искам да видя мнеия за тоалетната - и в моята глава тоалетната е като на Гадамер, с плочки само на пода и евентуално на едната стена (зад тоал. чиния), а останалите стени -тапет или латекс. Тук обаче ми изниква въпросът - как ще я чистя тази тоалетна като няма плочки отстрани  newsm78 По принцип ми се иска да имам възможност да я мия с вода, имам сифон и там, но ще олива по стените. В другия случай, ако реша да имам плочки и по др. стени, трябва да измисля някаква подходяща комбинация, защото за под съм избрала шаренки, а бели не ми се искат...
Та, Гадамер, имаш липроблеми с почистването, извинямвам се за тъпия въпрос  Embarassed

# 587
И аз се записвам да следя. Голямо приключение и с банята имаме и ние. Купихме гарсониера в панелка забременях и се наложи да сринем всички неносещи стени за да усвоим ненужния голям коридор. Бутнахме старата баня и сега даже е на друго място  Joy тааа доста разправии до тук докато моя любим не реши да прояви въображение им сега сме в още по-голям филм от самото рушене и местен.

Купихме Ибокс вградена система от Ханс Грое, но се оказа, че питата която искаме да излиза от твана струва 2000лв  Crazy Crazy намерих я в китай излезе 90лв. После.... Няма да имаме плочки стените ще са с бял лакобел (това са стъкла с цветна основа доколкото ми обясниха) а пода ще е дървен декинг  ooooh! тавана ще е опънат светещ (с това се занимава половинката и само това е сигурно, че ще ми харесва)
Някой има ли представа този лакобел труден ли е за поддръжка моя човек твърди че е като плочки но е стъкло  newsm78 същото ме интересува и за декинга за него ми казаха, че се вдига отдолу има плочки и се чисти лесно но е дърво все пак мокро    ooooh! newsm78

# 588
  • Русе
Rallichka, аз си направих тоалетната до средата на стената с плочки, хем заради мивката, хем заради миенето, нагоре засега е с латекс. Тапет така и не сложих и май по-добре, само някоя картина или нещо красиво ми трябва.

Kraskas,  декинга се прави на скара и трябва да се повдига и да се чисти отдолу. Аз за такова нещо си мечтаех, но се отказах в последствие по ред причини. И плочки догоре на стената не мислех да слагам, ама сложих и по-добре, че децата като влязат 2-3 ч във ваната и абсолютно всичко е мокро, даже и тавана понякога Simple Smile Simple Smile.

# 589
Меги, ама и четирите стени ли са ти с плочки в тоалетната? И нашите сега са до средата, нагоре тапети, никакви грижи нямам, но сега се чудя дали 3 стени латекс само ще издържа на миене. препоръки за латекс, устойчив на мокрене  newsm78
И още нещо - параванът кога се слага? Успоредно с редене на плочките, или може и след това?

Краси, много различна бяня ще ви се получи   bouquet Аз съм скептична за декинга - мисля си, че няма да се представи добре на мокрене. Ами как ще засушаваш отдолу? Освен ако нямаш подово, трябва си забърсване - всеки път ли ще вдигаш дървенията    newsm78

# 590
  • Русе
Има я в подписа ми тоалетната мисля, ако искаш погледни.
На мен лично ми харесва донякъде, а миенето не е за пренебрегване, дори с парцала ще бутнеш тапета или латекса и се омацало. А така чистиш смело.

Декинга е много траен, ще се представи добре на водата, но мръсотията трябва да се чисти, няма как.

# 591
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нямам никакъв проблем с почистването на тоалетната, отгоре на това нямам и сифон там, умишлено. Нямам мивка, пак умишлено. Плочките на пода мия като всички други плочки на земята, както в коридора, тоалетната чиния с препарат и парцал. Стените...нищо им няма, не ми хрумва с какво могат да се изцапат. Тоалетната ми е суха зона. Банята също не я мокря цялата, с поливане чистя само душовата зона, другата част е абсолютно изолирана и суха, нито се цапа, нито се мокри. Не съм маниак на тема чистота, чистя един път седмично и мога да кажа чистосърдечно, че и двете помещения са много чисти.

# 592
Да като се замисля декинг съм виждала по басейни и спа центрове би трябвало да е ОК за влага и вода, но наистина ще ми се разкаже играта от вдигане и чистене  Close май който напира за тоя декинг сам ще си чисти под него  Mr. Green

Туко що се информирах за лакубела  Joy 100 лв на квадрат на нас ни трябват 15 за стените  ooooh! и веднага го побългарихме ще поръчаме стъкла обикновенни с точните размери които ни трябват и боя за стъкла и ще си направим лакобел  Joy

# 593
Краскас, Лакобелът не е обикновено стъкло, а закалено - по-здраво е и ако се чупи се пръска на малки парченца, май. Така рискът сериозно да се нараниш е по-малък.

# 594
  • Русе
След като имах тоалетна без сифон, определено не бих повторила. А мивката ми е задължителна, децата повече нея тоалетна ползват, че е срещу детската. А за банята, само си мечтаех за суха баня : -) Simple Smile. Както казах след две момчета 2-3 ч във ваната е мокро чак до тавана и през миялното почти до коридора. Simple Smile. Такъв кеф им е. Като пораснат тогава.

# 595
И нашата тоалетна ще е без мивка, но тя е залепена за банята и не ми е проблем, че ще мием ръце там. Мивката ще изглежда нелепо поради миниатюрно налагащия се размер, а и ще пръска настрани - ползвала съм такава мивка и не съм фен  Wink
Сифон така или иначе има наличен и ми се иска да го използвам, а и много по-хубаво се чисти. Не, че няма и с парцал да стане.
А, и аз не съм маниак, но специално за тоалетната се старая всичко да е 6  Blush

# 596
  • Русе
Аз съм последния човек, който може да се нарече маниак, но на мен лично ми е много по- удобно със сифон.  Не го ползвам постоянно, повече си мия с парцала и пускам робота вътре, но си е удобство.

# 597
Краскас, Лакобелът не е обикновено стъкло, а закалено - по-здраво е и ако се чупи се пръска на малки парченца, май. Така рискът сериозно да се нараниш е по-малък.

Поразпитах моя мъж. Понеже ще са залепени с фикс за стените  newsm78 няма как да се нарежем дори да счупим някое няма да падне на земята ще стане цепка на него  newsm78 и парчетата ще си стоят залепени но счупени а и няма да има по земята тогава било проблем като се стъпва по него

# 598
  • София
Не и представям как обикновено стъкло ще се боядиса толкова прецизно, че да стои на стените добре. Също такане си и представям как, ако вземе да се счупи това обикновено стъкло, ще се смени. И още повече ако някой ден решите, че не ви харесва как ще го отлепите от стените без да се нааните. Нещо на твоя мъж плана му куца. Обикновеното стъкло се чупи на твърде опасни парчета и дори миниатюрно стъкълце от няколко милиметра, може да доведе до много главоболия. Здравословни.

# 599
Предполагам, че стъклата няма да са от най-обикновените. Имат машина за боядисване и това няма да е проблем няма да мажат с четката и блажна боя. Има предпазни ръкавици и тн да не говорим, че този мега ремонт не мисля вообще да го преправям в близките 10години отново даже плана е да се купува по-голям апартамент по-натам а и как се кърти баня като правиш ремонт  Joy с кангото и чук и всичко долу. Няма да се обречем на заколение естествено  hahaha

Сега да споделя за питата която получих от Китай - мноооогооо е хубава и качествена  Simple Smile чак не ми се вярваше тук няма такъв размер и цените са страшни ако има други фенове на дъждовните пити ето линк към продуктов

http://www.aliexpress.com/snapshot/6275130169.html

нашият ще е монтиран да излиза от тавана има вариянт да излиза и от стената с някакъв удължител, но на мен не ми харесват

Общи условия

Активация на акаунт