Бъдещи и настоящи майки от Стара Загора - тема 2

• 24 010
  • 205
  •   1
Отговори
# 45
Ръмжел, благодаря сърдечно Simple Smile

Само на кърма е, отначало му давах колкото иска, но педи ми каза да давам само 15-20 минутки. Нямам идея по колко изяжда, но не излиза много с помпата...най-много 85мл, средно по 60мл. Давам му да яде на 3 часа, а вечер заспива в 10 и сутрин се събужда в 6. Има още малко жълтеничка. Да не би да е от нея?   bouquet  bouquet

# 46
Колко хранения имате за денонощие? Сама ли изгради този режим с пропускане на нощните ядения?  От жълтеницата бебчетата са по-сънливи и нямат сили да изсучат необходимото им количество. Пробвай да слагаш на гърда на всеки 2 часа, примерно. И оставяй да хапва толкова, колкото пожелае. Много е малко бебчето, за да успее да се наяде за 15 минутки. Предлагай и двете гърди. Хубаво е да има поне едно нощно хранене - нощното кърмене/цедене влияе добре върху лактацията.

# 47
Благодаря за помощта, Ръмжел! Hug
Вчера яде 7 пъти, предния ден 6 пъти, днес му давам на 2 часа, той сам си заспива вечер и не се събужда, това е от 3-4 вечери , не знам дали да го събуждам?! newsm78

# 48
 Hug
Не знам, ама на мен това хапване като честота ми се вижда мъничко (моят дечко ядеше по 11 пъти Crazy може би заради това.). Но то си е до дете, разбира се. Ако имаш възможност, иди след седмица примерно да претеглят бебчо и ако ти се струва малко каченото - предлагай да яде по-начесто и при нужда - буди нощем (за да не прибягваш към дохранване, ако си против това). Нормално е за кърмените бебета да наддават по около 600-800 грама на месец, т.е. по около 150 гр на седмица е ОК. 

# 49
Да, против съм изк. хранене и ще те послушам. Ще му давам на често и по колкото иска и ще го будя вечер, така вече би трябвало да има резултат!   Hug  bouquet

# 50
 Hug Ще следим прогреса на бебчо с интерес!   bouquet

# 51
Честито бебче първо Simple Smile
Моята девойка не качваше много. Един единствен път качи за месец близо килограм и това беше. Иначе средно качваше по около 500гр. Но тя се роди и по-мъничка. Относно това да даваш на бебчо да суче само 15-20 минутки - моята е откарвала и по час, че и отгоре да суче Simple Smile Давай толкова, колкото бебето има желание Simple Smile)) Успех и не се филмирай с килограмите Simple Smile

# 52
JustMyself84, Благодаря много Simple Smile

Днес му давам да яде доста и не отказва хаха на 2 часа си хапва по 40-50 мин.
Явно не трябва да се паникьосвам толкова Simple Smile но няма как, за 1 път ми е Simple Smile

Благодаря за отговорите ви!  bouquet Hug

# 53
Diana Koleva_419493 честито бебче и от мен.....големият ден при мен наближава и се опитвам да се настроя психически за всичко, което предстои  да се случи и съответно имам винаги въпроси Wink.

Благодаря момичета за отговорите, но какви помпи си взехте - механични или електрически? Разбрах,че се предлага помпа на Авент за проба, но каква в действителност ще е най-подходяща?Някой ползвал ли е  механичната на Авент Комфорт?

Усмихнат и спокоен ден!

# 54
Аз имам механична, на Томи Типи, предният път ползвах на Авент, доволна съм, пак механична.Ако не се цедите нон стоп,няма смисъл да се инвестира в електрическа помпа.
Освен това четох,че не е хубаво да се ползва вече използвана от някой друг помпа, тоест втора употреба, защото дори при стерилизацията не се убивали някакви си бактерии....та ми е чудно как в АГ отделението имат помпа за общо ползване?!

Аз още съм 2в 1, като се обебим, ще ви пиша за разходки.
Краси, Юле, как сте?Как са бебетата?

# 55
tifani_81, благодаря  Hug  Аз съм с Авент - механична. Не мога да сравня, защото други не съм ползвала, но съм доволна. Simple Smile

# 56
И аз съм с механична на Авент и съм много доволна. Купих си и на Кангаро за 60лв от Хиполенд- електрическа, ами с механичната ми е по-удобно. Има си малко тънкости как да се цеди по-бързо. Консултантката ми показа. Другата помпа, от която аз съм доволна е - обикновена помпа от аптеката тип спринцовка за 5лв. Отпушва перфектно каналите, но е много трудоемко и изморително да се цедиш с нея. Другата, която ползвах е на Медела мини електрик- не правя разлика с електрическата на Кангаро. Та сега ползвам само Авент механична и от време на време спринцовката.

Shaktigirl, ние сме добре. Бебка е доста спокойна. Спи си вечер, буди се по веднъж за хранене. И през деня не мога да се оплача, има разбира се и моменти на будуване и неспокойствие, но са рядко. Аз съм готова за разходки Simple Smile

# 57
  • В центъра на Вселената...
Здравейте, момичета! В предната тема съм писала, сега се записвам и тук Simple Smile. На мен ми предстои раждане и все още се колебая коя болница да избера. Преди 9 години родих първото си дете в АГ, то тогава нямаше още частни болници в града и условията бяха доста зле. Понеже знам, че сред вас има скорошно обебели се, да ви попитам някоя била ли е във ВИП стая в АГ и какво мислите за престой там.

# 58
Здравей SilvaZone! Моето мнение е, че ако те притеснява само стаята- няма смисъл от вип стая Simple Smile Аз бях в АГ-то в нормална стая с 2 легла, хубавото е, че ако искаш да се изкъпеш или да отидеш до тоалетна има на кого да си оставиш бебчето, т.е. другото момиче, което е при теб. Не чак толкова лошо в стаята. Ако вече те притесняват останалите неща, по-добре в частна болница Simple Smile

# 59
Момичета,  до 1ви октомври трябва да родя.  Надявам се всичко да е наред и да родя нормално.  Ако някоя от вас е раждала нормално в Иван Рилски би ли споделила как е?  Какво трябва да си нося и такива неща. Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт