Бъдещи и настоящи майки от Стара Загора - тема 2

• 23 685
  • 205
  •   1
Отговори
# 30
Мамчета, някоя раждала ли е скоро секцио в Иван Рилски, интересуваме как протича всичко от приемането  и т.н., какво включва т.нар. тоалет преди раждане, гинекологичен преглед правят ли, колко време е операцията, след колко време те вдигат, какви неразположения да очаквам, кога се махат конците, след колко време се прави гинекологичен преглед?
С наближаване на момента нещо не мога да спя, на която страна се обърна само шутчета получавам, а и един глад ме гони.....в тази връзка колко време преди операцията не се приема храна и вода?
Хубав уикенд!

# 31
tifani_81,  ще те приемат следобед на предния ден. Трябва да минеш през анестезиолог /40 лв беше/. Ще ти вземат кръв за рутинните кръвни изследвания, ще ти попълнят документите и т.н. Ще те викнат по някое време за клизма. След това пак ще те прегледат с ехограф, ще пуснат "снимка" на бебче. Сутринта към 6.30-7 най-късно ще дойдат да те вземат, за да ти включат система - общо 1,5 л течност се влива. Ще ти дадат и хапчета против повръщане... Към 8 (ако за тогава ти е часа) ще те вкарат в операционната - кръвно и пулс мерят, закачат те към 1 апарат, който следи всички тези жизнени показатели. Слагат упойката, катетър... и започват Simple Smile Операцията е с продължителност 40-50 минути (горе-долу). Конците се махат около седмица след интервенцията. Мен в 9.30 ме оставиха в реанимацията, в 16.30 дойдоха да ме изправят. После в 19 ч. пак ми помагаха и вечерта в 21 ч. вече ходех самичка. От неразположенията може евентуално да очакваш подпухване на крайниците (основно краката), леко повишена Т (което основно е от слизането на кърмата) и така. За болката няма да говоря, сама ще видиш. Ама се приготви да те боли. Доста. Но се преживява де.
Горе-долу 12 часа преди операцията не трябва да приемаш вода и храна.  Peace

# 32
Зравейте мами искам да попитам знаете ли каква е схемата за ваксини ....Бебка е на 40 дни и когато бяхме на първата консултация ми казаха че има нова схема за ваксините и не ни биха ваксина.....вместо това ми казаха че има нова схема, при която се започва с тежките ваксини и на следващата консултация ще ни сложат в двете крачета по две....Моля ако някоя мама е наясно да пише  newsm10

# 33
Знам само, че за децата, родени след 1 юни тази година, се премахва Пентаксима и на негово място се поставя някаква 6-валентна ваксина - погледни тук

# 34
Благодаря Simple Smile

# 35
И на нас не ни биха, но аз разбрах, че за да не ги бодат по толкова много. Вече ще са обединени ваксините и само с едно убождане.

# 36
Вече ще са обединени ваксините и само с едно убождане.
Не. Новата 6-валентна ваксина замества Пентаксим-а. Пневмококовата остава, т.е. пак са 2 отделни ваксини.  Peace

# 37
Вече ще са обединени ваксините и само с едно убождане.
Не. Новата 6-валентна ваксина замества Пентаксим-а. Пневмококовата остава, т.е. пак са 2 отделни ваксини.  Peace
Да, аз прочетох, но хепатит Б, няма да го слагат отделно, а е включен в тази 6-валентна, доколкото разбрах.

# 38
Да, липсва приема на 1-месечна възраст.  Peace

# 39
Краси, аз живея до Па-Па. Когато идваш насам ми пиши във фб, че тук рядко влизам.

# 40
tifani_81,  ще те приемат следобед на предния ден. Трябва да минеш през анестезиолог /40 лв беше/. Ще ти вземат кръв за рутинните кръвни изследвания, ще ти попълнят документите и т.н. Ще те викнат по някое време за клизма. След това пак ще те прегледат с ехограф, ще пуснат "снимка" на бебче. Сутринта към 6.30-7 най-късно ще дойдат да те вземат, за да ти включат система - общо 1,5 л течност се влива. Ще ти дадат и хапчета против повръщане... Към 8 (ако за тогава ти е часа) ще те вкарат в операционната - кръвно и пулс мерят, закачат те към 1 апарат, който следи всички тези жизнени показатели. Слагат упойката, катетър... и започват Simple Smile Операцията е с продължителност 40-50 минути (горе-долу). Конците се махат около седмица след интервенцията. Мен в 9.30 ме оставиха в реанимацията, в 16.30 дойдоха да ме изправят. После в 19 ч. пак ми помагаха и вечерта в 21 ч. вече ходех самичка. От неразположенията може евентуално да очакваш подпухване на крайниците (основно краката), леко повишена Т (което основно е от слизането на кърмата) и така. За болката няма да говоря, сама ще видиш. Ама се приготви да те боли. Доста. Но се преживява де.
Горе-долу 12 часа преди операцията не трябва да приемаш вода и храна.  Peace

Благодаря ти Ръмжел за подробната информация, но не мога да разбера защо се прави клизма като раждането е секцио. Вече минах на анестезиолог и разбрах, че ще е д-р Борисов, но нямам никаква информация за него. Да те питам ще ми е необходима ли нощница за бременни или тези които  предлагат са удобни за кърмене? Бебенцето кога ти го дават за кърмене, помагат ли сестрите предвид операцията? Необходимо ли е да взимам сутиен за кърмачки, подплънки, помпа и т.н или след като се приберем? А колко нощувки в най-добрия случай ще сме в болницата? Доста въпроси станаха, но само тук мога да се средоточа, като отида на консултация и забравям почти всичко....... слънчев ден  Simple Smile

# 41
Да се похваля и аз - вече съм мама! Heart Eyes Всичко мина добре, родих на 21-ви юли, 3550, 52см.
Изписаха го 3360, сега е 3540 с памперса, 12 дни след изписването. Не наддава ли малко? А колко време му давате да кърми - 15-20 или колкото иска?

tifani_81, аз бях секцио и ще споделя как мина при мен - приеха ме ден преди операцията, не ми даваха да ям и да пия вода. На сутринта ти правят клизма, след това ти слагат абокат и катетър. Аз си взех нощница за кърмачки и ми беше доста удобна, също и сутиена ти влиза в употреба! Бебето ми го дадоха на 3-тия ден, ако искаш да го кърмиш, трябва да започнеш да стимулираш от предния ден, за да имаш коластра, иначе нямаш нищо. Най-добре с помпата, добре, че я бях взела, съветвам те да си я вземеш, мн добра работа върши.

Усмихнат ден.   bouquet

# 42
Честито Диана! Да ти е живо и здраво бебчето, да расте спокойно и щастливо! Мисля, че си качва добре, не се вкарвай в излишни филми.

За тези, които раждат а АГ, там имат помпа на Медела,електрическа, мисля че е двуфазна, абе хубавата. Аз я видях чак като ме изписваха. Поискайте си я, за да ви се отпушат добре каналите още отначало и напирайте акушерките да ви показват как да кърмите, че не ти обръщат никакво внимание.

# 43
Благодаря Краси, да сте живи и здрави Simple Smile

# 44
tifani_81, клизма се налага поради естеството на операцията - коремна е все пак. Отделно, си под упойка и не можеш да се контролираш. Аз нощница не си носех, дадоха ми оттам. Също и сутиен не ползвах за там, то постоянно или кърмиш, или си с помпата в ръка  ooooh! Лично аз си носех. Бебо ми го оставиха на следващия ден след секциото и оттогава започнах да го кърмя. Стои се 5 нощувки в болницата (4 след операцията), ако всичко е наред (приеха ме във вторник, в неделя ни изписаха). Сестрите помагат дотолкова, колкото да се каже, че го правят. Единствено за ставането първите 2-3 пъти ще ти помогнат (и то зависи кои точно ще ти се паднат...  ooooh! )

Diana Koleva_419493, честито бебченце. Моят юнак го изписаха 3,330 и 10 дни след изписването беше 3,750 . Но все пак всяко бебе различно качва. Отделно, само на кърма ли сте? Имаш ли представа на ядене колко изяжда? Колко често го слагаш на гърда, по колко време суче? Има ли още жълтеничка?

Общи условия

Активация на акаунт