Бъдещи и настоящи майки от Стара Загора - тема 2

• 23 744
  • 205
  •   1
Отговори
# 60
здравейте и от мен и аз до 01-05.10.2014 трябва да родя, надявам се естествено в Иван Рилски. Насочила съм се към д-р Бузалов. Някои може ли да каже отзиви за ражали при него естествено и как протича самото раждане, какви неща трябва да си носим за нас и за бебо ... newsm78

# 61
desy. , scorpion_f , момичета, само една страничка, по назад, на 4-а, мамите подробно са описали за Иван Рилски, от приемането, до изписването Simple Smile

# 62
Тигърче,  не съм сляпа.  Там мамите пишат за секцио,  аз изрично съм споменала, че ще раждам нормално (дай Боже)

# 63
Здравейте, момичета, влизам да се похваля на 06. 08 се роди моята дъщеричка- Марая. От 3 дни сме си вкъщи и се чувствам много добре. Родих в АГ, без екип и лекар, отидох за естествено раждане, но се наложи спешно секцио. Никога не бих си избрала по желание да раждам така, но се наложи. На 3 ден ми дадоха бебчето, бях започнала да се цедя с помпата от предния ден, кърмата ми тръгна веднага като я сложих на гърда, засука веднага. Давам и да яде, когато поиска, но така като гледам си изкарва 3-3.30 ч. спинка спокойно. Ако нещо ви интересува за АГ-питайте.
Трябва ли да пия някакъв чай за повече кърма при условие, че си имам?
А след като и дам да суче, после трябва ли да доизцедя гърдата- едни ми казват, че ще се получи свръхлактация, други за повече кърма.
А по въпроса с помпите бяхме в стая с едно мимиче аз с най- обикновена помпа от 13 лв (имам и електрическа, но не съм я ползвала), а тя с помпа на Медела от 80 лв. Нямаше абсолютно никаква разлика- аз цедях повече коластра и кърма от нея.

# 64
Здравейте! Много се радвам, че има такава тема за мамите от Стара Загора Simple Smile. Та имам един въпрос, моля ако някоя от вас знае да пише.
Следя се при д-р Иванов от Трета поликлиника и има голяма вероятност да постъпя в болницата за задържане ако болките ми се засилят. Имам издадено направление от д-р Иванов за приемане в болницата (за хоспитализация), но забравих да го питам заплаща ли се моя престой и колко. Все пак съм негова пациентка, а и имам направление, та се надявам да е безплатно. Вие знаете ли нещо относно цената?

# 65
Здравейте, момичета, влизам да се похваля на 06. 08 се роди моята дъщеричка- Марая. От 3 дни сме си вкъщи и се чувствам много добре. Родих в АГ, без екип и лекар, отидох за естествено раждане, но се наложи спешно секцио. Никога не бих си избрала по желание да раждам така, но се наложи. На 3 ден ми дадоха бебчето, бях започнала да се цедя с помпата от предния ден, кърмата ми тръгна веднага като я сложих на гърда, засука веднага. Давам и да яде, когато поиска, но така като гледам си изкарва 3-3.30 ч. спинка спокойно. Ако нещо ви интересува за АГ-питайте.
Трябва ли да пия някакъв чай за повече кърма при условие, че си имам?
А след като и дам да суче, после трябва ли да доизцедя гърдата- едни ми казват, че ще се получи свръхлактация, други за повече кърма.
А по въпроса с помпите бяхме в стая с едно мимиче аз с най- обикновена помпа от 13 лв (имам и електрическа, но не съм я ползвала), а тя с помпа на Медела от 80 лв. Нямаше абсолютно никаква разлика- аз цедях повече коластра и кърма от нея.

Честито бебче Viki Io, да те питам ти каква поза за кърмене използва предвид коремната операция, за да не те боли и някой помогна ли ти при поставянето на бебка на гърда или сама си я взимаш и нагласяш? А режима на хранене ти ли го определяш или бебка също и през нощта?
Усмихнат и спокоен ден Wink)

# 66
Tifani, благодаря! Като ми я донесоха момичето, което беше, ми сложи една възглавничка и я обърна към мен. Това беше помощта- от там нататък никой нищо не ми е показвал. На другия ден вече бях махнала и възглавницата. Ако всичко е както трябва от 3 ден операцията дърпа малко, но не боли. Вкъщи вече си я храня и легнала, и седнала и права Simple Smile. Иначе за режима, за да имаш кърма особено след секцио, трябва да слагаш бебо, когато поиска. Сега Марая е на една седмица и горе доло се буди през 3 часа. За нощем ако се събуди я храня ако не не я пипам изобщо!

# 67
desy. , постарах се да ти отговоря мило, не съм те нагрубила, нито съм те нарекла сляпа. Не съм и казала , че ще раждаш секцио, но в отговора на момичето е упоменато и какво си е носила като багаж за болницата, за което ти попита, а също и за отношението на акушерките...Така, че извинявай, че се помъчих да бъда полезна...не мисля, че с нещо съм заслужила грубия ти отговор...

# 68
Diana Koleva_419493 , Viki Io , newsm51 , честити да са ви рожбите, нека са здравички и много, много послушнички :*
Viki Io , Вики , кой ти се падна като екип при раждането. За Мангърова имаш ли наблюдения ?

# 69
desy. , постарах се да ти отговоря мило, не съм те нагрубила, нито съм те нарекла сляпа. Не съм и казала , че ще раждаш секцио, но в отговора на момичето е упоменато и какво си е носила като багаж за болницата, за което ти попита, а също и за отношението на акушерките...Така, че извинявай, че се помъчих да бъда полезна...не мисля, че с нещо съм заслужила грубия ти отговор...

В отговора си аз не виждам нищо грубо спрямо теб.  Ако ти по някакъв начин се чувстваш нагрубена,  съжалявам.  Между секцио и нормално раждане най-малката разлика е едни 500лв. Интересува ме не само какво се носи. При положение, че се следя там нужно ли е да доплащам ако моя доктор не е на смяна,  когато настъпи раждане,  как стои въпроса с присъствието на таткото,  ходила съм в отделението и съм виждала,  че мамите са с едни и същи нощници,  освен това друго осигурява ли се. Това са нещата, които ме интересуват, а не как приспиват,  защо приспиват,  кога дават бебчето и т. н.  Мислиш ли,  че щом съм писала в тази тема не съм прочела писаното преди мен? 

# 70
Благодаря Tigar4e, на смяна беше Узунова, страхотен лекар и човек! 100 % внимание към всички, независимо дали са с уговорка или не. Тя дори ми каза кога ще е на работа, за да мога да отида тя да ми махне шевовете. За Мангърова незнам коя е. Но за Цонева много лошо впечатление- абсолютно не се поинтересува от никой друг, който не е с уговорка при нея, дори, когато беше на смяна.

# 71
desy., нощниците ги дават от отделението, но принципно и ти можеш да си носиш, стига да искаш. Задължително трябва да си вземеш чехли /за баня/. Можеш да си носиш превръзки (от големите - примерно на Рози или нещо подобно, да са дебели). Плащането при нормално раждане е 500 лв, в деня на изписването. В него се включват болничният престой + избор на екип (без значение дали си избрала, или при когото си се паднала). Peace Носи си помпа за кърма (желателно е). Можеш и малко памперси за бебчето да вземеш, тъй като сестрите минават на определени часове да ги подменят, което на мен НЕ ми хареса (ако детенце се наака 5 минути след като са минали да сменят памперсите, трябва да седи така до следващата визитация, която е най-рано след 3-4 часа Crazy ) Отделно, ако нещо друго ти е необходимо, винаги на някое от посещенията могат да ти го донесат.
За присъствието на таткото по време на раждането мисля, че се заплащаше някаква сума, но при мен това никога не е седяло като опция да го подложа на това, така че не съм запозната.

Надявам се да съм била полезна.   bouquet

# 72
Благодаря, Ръмжел.  Това беше отговора,  който търсих.   Hug  bouquet

# 73
Viki Io , благодаря ти мила. Аз докато лежах в патологията също бях потресена от поведението на Цонева. За нея наистина не съществуват други пациенти, освен тези с които има уговорка., което е недупостимо, защото тя не се намира в частния си кабинет, а в АГ. Освен това е много груба, държи се като някаква мутра  Thinking. Узунова наистина е много усмихната и позитивна, но щ видях само ведъж, явно не беше на смяна. А сега при секциото, пак ли шият, не лепят ли операцията, че и това чух ? Упойката повлия ли ти по някакъв начин като почна да излиза, че ме наплашиха, че слагали някаква евтина упойка,  която докато излезне ти разказвала играта.?

# 74
Tigar4e, в деня, в който раждах имаше 4 секцио и 3 естествено раждане, беще някаква пълна лудница. Само аз бях с шевове, не мога да ти кажа от какво зависи, но не е кой знае какво- махат се много бързо и безболезнено.
За упойката- събудих се на операционната, с ясното съзнание какво правя там. Веднага питах за бебчо. 10 мин. след като ме преместиха вече говорех с майка ми. Не ми беше лошо, не ми се виеше свят, абсолютно нищо. Явно си зависи от организъм  Peace

Общи условия

Активация на акаунт