Слънчеви лъчи озаряват ФЕВРУАРСКИТЕ очи

• 24 091
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Кръстева на нас судокрема не ни понесе добре. Само един път ми се е подсичал до сега малкия, (смених мокрите кърпи) и тогава го мазах със судокрема. Е, вярвай ми мила, съжалявах жестоко. Зачерви се още повече, а явно стана и по-болезнено за детето. Явно не на всички понася добре. Намазах си го пак (ама по-обилно) с кремче Бочко. До вечерта почти беше минало зачервяването а на другия ден нямаше и помен. Иначе винаги съм ползвала мокри кърпи до сега. Ама винаги. Дупето мия само сутрин и вечер при къпането. (Голяма съм маймуна, знам  Rolling Eyes ) И след всяка смяна на помперс мажа дупето с Бочко. Ей, от тоя Бочко съм страшно доволна. И мокрите кърпи на Бочко с лайка ползвам, ама супер съм доволна.

# 151
Включвам се,ако мога да съм полезна на Кръстева, утре ще се отчета за повече Simple Smile
 Та...Бобче се беше подсякла жестоко и нито судокрем,нито бочко,здраве и всички подобни помогнаха...Педи изписа Клотримазол /по два пъти на ден де маже-сутрин и вечер/ и след като мине подсеченото се маже още около седмица така Simple Smile

# 152
  • NE
Магито беше споменала за една домашна рецепта с невен срещу подсичане. Те с Дари колко мазала смениха докато овладеят подсичането.
Ние от мокри кърпички още от родилното се подсякахме. Тогава почнах да мажа с едно аптекарско мазила точно за подсичане с вазелин, лидокаин и още ефикасни съставки и досега с него карам. Прави се в аптека Попова във Варна и е вълшебно. Аз така си му и казвам "ввълшебно кремче".
Истината е че всяка кожа реагира по свой начин и трябва да се търси работещия вариант. Peace

# 153
Добро утро, прекрасници  kaffeetrmker_2
Благодаря ви за препоръките Hug чакам го да се събуди /по принцип около 8.00/ и ще видя как е дупето  Praynig моля се да се е пооправило
Този бочко много ми го хвалят и ще взема да купя днес, та дано да има резултат, ако не ще търся варианта за аптекарското кремче.
Редактирам се момичета - няма и следа от зачервеното дупе. Крема здраве ми помогна, може би защото на време го хванах и го пресякох, но дупето ни не е зачервено вече  Hug

Последна редакция: нд, 27 юли 2014, 08:20 от Кръстева

# 154
Браво на дупето на бебо на Кръстева,браво.Мама да го цунка Laughing

# 155
  • NE
Добро утро и от нас!

Кръстева Браво на Мони. Hug Моят съвет е да си мажите дупИто всеки път с крем Здраве. Явно това е вашето кремче.
Иветка Честит рожден ден на твоя мъж. Много здраве, любов и поводи за гордост. Hug

Вилито снощи голям тормоз го тормозиха зъбите. Почва яростно да си чеши венците, дори и на рамото ми. Предложиха ми да опитаме едно хомеопатично прахче от Англия и май ще си заръчам на една дружка.

# 156
Здравейте мами! Simple Smile
Kръстева браво, много се радвам, че вече нямате зачервено дупе  Hug
Феичке, на нас ни изписаха за зъбките Камилия.
Скрит текст:
Хомеопатично е, и може и да си внушавам, или пък вече не го дразнят толкова зъбите Митака, обаче е определено по-спокоен от една седмица насам. След малко пак ще хапваме пюре. Да видим днес дали ще ни спори повече от вчера  Praynig
Хубав ден и весели бебоци  Hug

# 157
  • NE
Мама на Димитко Камалията е идеалното решение и много помага, но на листовката пише, че се приема само 3 дни, а на нас вече месеци наред ни мъчат зъбки и вероятно още някой друг месец до озъбването ни.

# 158
Да, точно това ме учуди, само 3 дни я давах Камилията, а сякаш още има ефект... А може би просто за момента имаме застой в зъбоникненето Simple Smile Но пък имаме вече 2 белички боцкащи зъбчета  Peace
Да се едитна и аз Simple Smile
Хапнахме цели 2 лъжички пюре. Другите останаха по лигавника Grinning Но определено картофа не му харесва... Чак му се повдига на детето. Хич не искам да го мъча, но няма начин. Странно, а картофчето си е хубаво...

# 159
  • NE
Мама на Димитко Картофа не се харесва от повечето бебета, включително и ние не го харесваме. Аз съм чела, че ако му се доповръща се спира даденото пюре и се преминава на друго. Аз дадох тиква и после смесвах с картоф за да го въведа и се прие хиляди пъти по-добре. Може и с друг зеленчук, поне картофа го има в много комбинации на Hipp. Peace

# 160
  • Англия
Flower fairy, как се казва това хомеопатично лекарство?

# 161
Феичке и малкия се тормози така със зъбките. Почесва ги от доста време все на рамото ми, дори и нощем му подавам пръст да си гризка, защото не приема никакви чесалки. Така здраво стиска, че сълзи ми излизат. От 2 седмици не съм редовна с хомеопатията и май това оказва влияние, но съм си калпазанка...

Аз чета за мазилата при посичане, но акъл не мога да дам, защото с това нямаме проблем. Ползвам само мокри кърпички и то често сменям марките, не мажа дупето с нищо, само ако се зачерви слагам Веледа и до там е било.
Вече 3-4 дни давам оризова каша /до 4 лъжички само/ и добре се приема. След няколко дни може и тиква да добавя или ако си намеря пресен пащърнак.

Лек ден, мами.

# 162
Здравейте, мили мами! Simple Smile

Аз докато се включа и бебчето на Кръстева се е оправило - БРАВО! Simple Smile Иначе при подобни проблеми и аз имам прекрасни отзиви за судокрема, даже по съвет на нашата лекарка го ползваме по принцип него и досега не сме имали проблем.

За домата аз знам, че е силен алерген, на нас ни казаха след 1 годинка да го почваме.

За обрива по личицето аз имам богат опит (доколкото 6 месеца може да е богат опит  Laughing) - предписаха ни Dexem - то е специално за всякакви обривчета и действително много помага! Само трябва да знаете, че пъпчиците се скриват за 3-4, но трябва да се маже 7, за да не се появи отново.

Честито на мама Kopchelino за първото зъбче! Пожелавам и на нея, и на всички нас все така леко да е с всички! Simple Smile

Благодаря от сърце на Flower Fairy за сладурския колаж! Simple Smile

Прекрасен ден на всички!  Hug

# 163
  • NE
ana.ana Teetha се казва. Ето линк. Peace
Thea Оризовата каша идеално се връзва и с плодове - ябълка, круша за начало. В много схеми съм виждала да въведат няколко дни оризова каша и после въвеждат плодови пюрета и накрая мешат за повече вкус. Peace
Sahasrara Аз се радвам да правя колажи с много бебета. Grinning

# 164
Благодаря за пожеланията, да ви се връщат Simple Smile

Относно дупетата, аз мажа с павловичева маст, сръбско кремче  има го и в бг, засега няма проблем, пу пу пу, а пивече е с кърпички. В София, в аптеката, дето работех, правеха едно специално кремче с варовита вода и витамини, много го търсеха.

А за пюретата, мисля да минем на домашни, че тия купешките не й харесват, а и има рязлика- имам чувството че тоя морков на Хипп е само боя.

Днес баба педиатър се опита да й даде мляко, ама мойта мома друго освен гърда не признава  и видяха, че не е тплкова лесно и по учебник и май ще се връщаме на стария режим  тоест без режим и тук таме някое пюре. То има време да се научи и да замествам хранения, се до 9 мес ще се научи, като започне са седи и да семаже сама белки й се отвори апетит.

Иначе по случай зъбчето си има ново дървено бяло креватче, че тук който види пръв зъбчето, трябва да купи на детето нещо бяло. А рехабилитаторката хубаво ми се накара, че го мъча детето да спи в сгъваемо легло - хубаво били да има пречки, за да се хваща и дърпа, а не мрежа. Въобще голяма фира с това дете - в момента има 3 креватчета...десет шишета дето не ги ще, две кенгура дето запаряват и няма много да се ползват, остава и още уред за готврне да й купя и баща й ще ме изсели Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт