Слънчеви лъчи озаряват ФЕВРУАРСКИТЕ очи

• 24 090
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Честит ни имен ден Flower fairy Simple Smile и на другите именнички също. Аз по принцип празнувам на 09.12, че съм родена на 02.12 и по ми се връзва Simple Smile
Мама на Димитко, аз бях така в уикенда 37,8 темп и после повръщане и разстройство - пробиотици ме оправиха и за щастие бебка не го прихвана, че само това липсва.

А за акото, нашто все още си е течничко на моменти и баба свекърва все твърди, че е така защото детето било гладно. То това дете уж все е гладно, а защо не ще да яде, не знам. Но иначе за всичко останало вече сме с мнение - не искаме да ни преобличат ,нищо че трябва след всяко ядене и пиене (вече мисля да я оставя голо да се маже и олива на воля), не искаме да ни дават капки вит. Д...
Еееех, а беше малка и не се сърдеше за нищо... Simple Smile

# 136
  • Varna
Здравейте момичета!
Почерпете се виртуално- Днес с ВВ имаме годишнина- 5 години от първата ни среща. Всеки ден съм благодарна, че с него ми се даде втори шанс да бъда щастлива и да имам щастливо семейство. Много си обичам.
Аз иначе по темата за пюретата- Бобо вече яде 190  гр пюре. Давам му картоф, морков, тиквичка, пащърнак и броколи. Сякаш е рано за чушки и домати, или..
Лек и усмихнат ден!

# 137
Здравейте момичета Hug
Flower-че  Heart Eyes - Честит имен ден /на патерици/  Hug Бъди здрава и Благословена  bouquet
ta4i74  Heart Eyes - Честита ви годишнина  Hug здраве, обич и разбирателство да ви съпътстват още дълги години Hug
Аз преди няколко дни дадох зелена чушка, катроф и морков - като чушката я пуснах цяла за да може по лесно да се обели. Нямахме проблеми след това, а и му хареса.
Иначе 190гр не са ли много пюре? Аз давам по 120-130гр и не винаги го изяжда /без да търси мляко после/ и си изкарва до следващо хранене. newsm78
Аз вчера захраних и с месно пюре, много му хареса - сега остава само кашата да вмъкнем другия месец и сме готови.
Искам да ви попитам за сокчетата - по колко изпиват вашите бебоци?

# 138
Ние сок не пием почти, вчера беше някакво изключение - 20 мл бананов на Хип. ама иначе изобщо не ги харесва - ама и те едни кисели - с лимонов сок ги правят, ще пробваме днс-утре с прясно изцедени. Иначе едното педи ми каза по 100-тина мл че трябвало.

И да се похваля - излезна ни първото зъбчеее !!! Днес баба свекърва официално потвърди, аз от два дни гледам нещо, ама не бях сигурна Simple Smile и то минахме лесно - без плач, без температура, без особно лигавене - пу пу пу, дано и занапраед да е така.

А и се оказа, че си има афтички в устата детето и май затова не иска да суче по много. Дано да е това, да минават и да започва да се храни по-добре, че спокойно да ходим на почивка  Party

# 139
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте, д/мами  Hug

Фейчка, да ти е здраво името  Heart Eyes

Тачи, да се обичате и уважавате още 50*5 ... поне ... години  Wink

Копчелино, честит ви зъб Simple Smile Все така безпроблемно да ги наизвадите всички  Hug

Ние сега акостираме след почти 4 чАса разходка Simple Smile Аз установих, че час след каша или пюре изпива дребното по 100-тина мл. мляко ... Гледам да й го пробутвам, защото вода не иска да пие ..., а сок съм решила, че ще давам след 10-тия месец ...

Сега хапване на цялото кралско войнство и после ... по леглата Simple Smile

Ефи, не е голяма разходката от 13 до 17, бре  Joy Ние с Гери обикновено сме в парка и на други места от 10 до 17-17,30  Wink

# 140
  • NE
Здравейте, бонбини!

Всички бебета са официално включени в колажа по памперси. Който иска нека праща снимки. Grinning

Тачи Честита годишнина!  bouquet Още 100 години в любов и хармония ви желая. Hug
Чела съм, че първо се дава зелен, после червен пипер. Peace
Кръсрева Вчера видях месни еднокомпонентни пюрета на Гербер. Peace
Пипера как го приготвяш?
Сокове май няма да давам поради факта, че шише не признава, а и ще пропуска кърмене, което и за двамата не е ок.
Копчелино Дано афтичка да се окаже накрая. Praynig Честито първо зъбче. Все така неусетно, острички и белички да излизат. Hug
Честит имен ден и на ani 234  bouquet

Днес сутринта Вили пак почна да кашля и с Т 37,4 Обадих се на пожар на педи и се оказа, че на ректално мерене се маха 0,5 градуса и си е добре детето. В понеделник пак ще го види, но ще се окаже че кашля от задавяне с лиги. ooooh! Иначе вчера изкара 10 часа с лудите си родители по магазините във Варна. Blush Водихме го в Зоо градината да види маймуните и мечитата. Laughing

# 141
Сокове приготвям домашни - имам професионална преса и стават за секунди соковете.  
Одеве се видях случайно с педиатърката и каза сок да давам между храненията по колкото иска, а ако иска по много да оставам да изцока по 20на мл макс /на пиене/.
Пюренца карам само на хип /когато се купуват/, но купих само 5, но като свършат започвам и тях на домашни.
Чушката приготвям задушена - измивам я, изчиствам от семките и или цяла или на половина я режа за да може после да се обели по-лесно. Беля я, пасирам я с останалите зеленчуци и елате да видите какво става Laughing Слагам по не повече от 1 чушка /обелена и запарена излиза около 1с.л/ само за аромат и нов вкус

# 142
  • Varna
Здравейте отново!
Благодаря за пожеланията.
И за съвета за чушката- аз се двоумях дали да давам, но мисля да дам. И аз знам, че първо зелена се дава, а после червена- и аз така правех на големия- варена, обелена и пасирана.
Не знам дали е много 190 гр пюре- ми изяжда си го без мляко допълнително- в пюрето слагам АМ. Но явно това количество пюре му е добро, че ако беше по-малко- не знам. Вчера едвам издържа 3 часа до млякото, а аз всяко пюре го правя с картоф задължително, за да е по-хранително, и тогава добавям друго- засега слагах от на Гербер морков, броколи, и на Ганчев -пащърнак. Днес за 17 ч. ще пробваме оризовата каша, да видим и нея какво ще я прави. Иначе от сок и аз ще се въздържа поне още месец-два. Не съм фенка на соковете- и голямото не е близвало сок до 1 година. Иначе Бобо го натискам с вода и 20 мл на ден заминават. Е, не е много, но все пак. А АМ вече пие по 190 мл.- абе тук в Ловеч стана голям змей- всичко унищожава.  Joy
kopcelino, честито първо зъбче и браво за лесното му изкачане! дано и с другите зъбчета така да се получава!

Последна редакция: сб, 26 юли 2014, 14:20 от ta4i74

# 143
Честито на именничките!   bouquet
ta4i74, честита годишнина. Още много много години да се радвате един на друг. Simple Smile
Копчелино, честито ви зъбче. Дано всичките така да ги изкарате, леко. Simple Smile
Аз да се похваля, че от днес успешно започнах да захранвам с картофче. Митака гледа, гледа, чуди се какво да го преви тва пюре в устата си, накрая примляска и го изплю... С втората лъжичка имахме по-голям успех, погълна малко и се намръщи Grinning Дано утре да имаме малко повечко успех Simple Smile

# 144
Здравейте!  Simple Smile
Честит Имен Ден на патеричка на Flower Fairy и на всички останали с това хубаво име. Живи и здрави да сте  newsm51

ta4i74 Честита годишнина!  1dating Обичайте се и се уважавайте още дълги години!

kopchelino Честито зъбче! Все така леко да избият и другите  Simple Smile

Стели 81 Много точно си го описала.  newsm62 И при нас картинката е абсолютно същата.  ooooh! Значи и тя е на границата да се запече. Аз давам сок и все се надявам той да я поразхлаби малко. По повод на соковете, нашето педи съветва сутрин 30 мл и следобед 30 мл прясно изцеден, като десерт след хранене. Аз давам само сутрин.

Mama_na_Dimitko Честита първа хапка  Simple Smile И ние първия ден бяхме така, но после бързо влезе в крачка  Simple Smile

Аз тази вечер ще давам каша за пръв път. Купих на Слънчо млечна кайсиево-ябълкова. Трябваше май сега в 17 ч. да я дам, но идеята ми е да спи вечер бебуна и затова ще пробвам на последното хранене пък да видим.
Бебуна май съм я претоплила или просто се е изпотила, че днес е голяма жега, но лицето и е в ситни пъпки. Мажа с лайка, дано да мине, че от тези обриви и кожни незгоди ми се плаче вече. И като почнат да ме питат старшите, от какво са пъпките, лудите ме хващат. И все на лекар ме пращат, ама мога ли през ден на лекар да ходя за всяко петънце или пъпчица  smile3514

Толкова от нас. Отивам да забъркам кашата.  Heart Eyes

# 145
Момичета, имам нужда от помощ и съвет.
Мони до сега не ми се беше подсичал, дори не го мажех с разни кремове. Днес обаче забелязах малко зачервеничко покрай анусчето - намазах с мустела /за след смяна на памперс/, но преди малко след баня видях, че се е увеличило и стои по-червено и все едно подуто от самия обрив. За сега е малко, но с какво мога да го стопирам? Имам судокрем, крем здраве и крема на мустела у дома.
Ако някоя има впечатления и от нещо друго, моля ви споделете.
Отдавам го на факта, че акото става по-силно, не е както като беше само на мляко.

# 146
  • NE
Кръстева Мажи с Судокрем при всяка смена на памперс. Ако ползваш кърпички ги спри за известно време. Вили се подсече от тях и от тогава всеки път и си го мия само с водичка и сапунче. Peace

# 147
Благодаря Феичке, аз кърпички използвам само навън. У дома се мием след всяка сменя -кърпички в нас  нямам, но ще мажа със судото

# 148
Кръстева,ако не се лъжа точно судокрема е вече при подсечено дупе.Пробвай дано  да помогне,а инъче не е лошо да мажеш с крем за след смяна на памперс,така кожата остава суха и е по малко вероятно да се подсече.Успех и лека вечер на всички

# 149
Здравейте, от няколко дни не съм ви чела. Сега ще наваксам
Вчера ММ имаше рожден дени и покрай приготовленията нямах никакво време.
Днес малката ми шушона става на 5 месеца. Нека ми е жива, здрава и все така будна! Честито и на останалите бебчета които днес имат малък рожден ден  Hug

Кръстева и аз съм с две ръце за судо-то и здраве дано бързо се оправи

Общи условия

Активация на акаунт