Слънчеви лъчи озаряват ФЕВРУАРСКИТЕ очи

• 23 956
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Малииии, Феичке, Копчелино, вие не спите ли бе хора  #Crazy

Феичке, вие как сте? Поразмина ли неразположението при теб и при Вили?

Копчелино, аз знам една приказка от баба ми, която е много вярна - "То детето те учи". Води се по нея Peace А относно съветите на лекарите, с баткото смених едно Джи пи, точно защото имах съмнения в компетентността и. За моя радост попаднах на перфектна педиатърка, вече 8 години сме при нея и съм повече от доволна.
Иначе, както ти е казала и Феичката, кърми си бебка. Това няма да и навреди. Не забравяй за антителата, които и предаваш чрез кърмата. Те са основната причина да съм толкова ЗА кърменето Peace

kazushige, и ние овладяхме дерматита още преди 2 месеца, но съм на една специална, ужасна диета. Изключени са от менюто ми неща, за които умирам. Правих си експеримент да хапна малко сирене примерно и на другия ден Виктория пак е с петна ooooh! Пробвах и с диня, защото вътрешно бях убедена, че не може да и действа, защото за мен динята е съставена основно от вода, но педи се оказа права, за кой ли път...пак избиха петната и вече не рискувам. Ям си 5 определени неща и стискам зъби, пък да видим до кога. Относно кортикостероидните мазила и лекарства, аз съм върл противник на това. Мазах единствено с Нахтхерцен и пазя диета, пък да видим, до първи клас има време Grinning

# 76
Момичета,мога ли да започна захранване с пресен картоф,тъй като не намирам никъде стари картофи? ThinkingИ още нещо-чета ви ,че някой бебчовци ги водите на физиотерапия-не ми стана ясно-за какво е тя? newsm78

# 77
Добро утро!  Simple Smile

Снощи бебка си беше направила локвичка. За пръв път ми се случва. В 2 ч. се михме, че беше прогизнал и гърба и и се преобличахме и като се ококори това дете. Прави кълбета на спалнята до 6 ч. После дремна малко и туй то  #Crazy

Понеже е биберон това приспособление, не цапа. Поне беба така го засмуква, че и капчица не пада. Снощи, като я взе баба и да я разхожда и нарязах парченца краставичка. Събира 4 парченца, колкото нокът. И тя си се занимаваше хем си чешеше венците, хем сокче си хапваше. Аз го намирам за полезно, защото поне така не си налапва ръцете. Тя рядко ползва залъгалка биберон и пръстите или одеалото са все в устата.

Elefteria Радвам се, че и вие сте овладели дертматита . Ще се молим да го израстат  Praynig

# 78
Eхе, браво бе мацки Simple Smile От 2 дни не бях ви чела, та едва насмогнах Simple Smile
Феичке, колажа е страшно хубав. Ама то - с хубави деца, хубав колаж става  Wink
Добре дошли и на новите мами и бебчета! Не, че съм кой-знае колко "по-старша", но от опит разбрах, колко е хубаво да те посрещнат с мили думи.  Hug
Да си кажа и аз за стерилизирането - нищо не стерилизирам. И аз съм на метода Бочко + топла водичка. Дрешките не гладя откакто Димитко стана на 40 дни. (Мразя да гладя и без туй Wink ) Накратко, и аз съм от майките-калпазанки май. Ама реших, че няма смисъл да се хабя, при положение, че всичко тъй или иначе се тика в устата щом набара нещо, което да може да се побере. Пък и да не може, той си опитва. Simple Smile
Да ви кажа, че ние вече сме по-добре. Още 1 ден остана да пием сиропчето и капките, АБ го приключихме. Оказа се много гаден и упорит вирус  #Cussing out Та, малкия се оправя, но пък зарази мен и таткото. Та, сега ние ходим с течащи носове, покихвайки. Но ,то да е здраво. Напредваме с пълзенето, да се похваля. Вече почна да се усеща, че може да се движи и напред, (до сега пълзеше назад). Само дето, придвижва само едната ръчичка напред  newsm78 Но скоро ще се усети, предполагам, че с двете е по-лесно Wink Захранването. Ех, това захранване. Днес сме на консултация, и се моля да получа "благословията" на педито, че да почнем и ние да се мажем с пюрета Stuck Out Tongue До сега само отлагахме, поради едно, че второ, че трето изникне, дай боже най-накрая и ние да почнем да се храним и с твърда храна. Нощното хранене - и ние си ставаме нощем в 4:30 всяка божа вечер. Вече свикнах и се събуждам преди него още Simple Smile Нямам намерение да го спирам, като му се яде на детето, нека да яде. А, най-важното забравих да се похваля! Вече ни се връща апетита! Ядем по около 90-100мл на хранене, което си е постижение в среанение с 20-30-40мл от предходните дни. Дано вече започне да се хрнани като хората  Praynig
Изчетох почти всичко, което сте писали, но не мога да ви спомена поименно (много инфо ми се събра и стана каша) Но, да пожелая на захранващите успех и спокоен ден и щастливи бебчета на всички мами. Днес като се върнем от консултацията, ще пиша колко сме големи Stuck Out Tongue
Брех, то голям ферман станало Simple Smile   bouquet

# 79
Sahasrara Много и хареса, поне за сега. Всичко изсмука за отрицателно време. Моето е с дрънкалка в долната част и сега си го ползва за играчка  Simple Smile

А в биберона пюре ли се слага?  newsm78 Или може и цял плод - да го гризе?

Уффф, мами, вие понякога пренебрегвали ли сте съвет от лекар, защото не чувствате, че е правилното нещо? На мен последно ми казаха, че детето нали не наддава достатъчно според техните представи и верно май сме спряли нещо - не знам дали 6 мес и 150 гр ще е качила и съответно ми казаха да дохранвам с АМ и да бутам пюрета...ама бебка на моменти не иска - АМ с лъжичка не ще, само ако е сгъстено с оризова каша...мъчим се на биберон, но много плаче и аз накрая пак и давам от мен, само гледам да не е веднага...пюрета ядеше, но днес например реши да тренира обръщане в шезлонга...общо взето си карам по нейния си стар режим - дето ми казаха че не бил правилен...не мога да я оставя да реве, защото нещо вътрешно не съм убедена, че трябва толкова да го насилвам детето (а като беше на физиотерапия и ревеше, нямах проблем, защото се виждаше че има нужда и има ефект)...и си се чудя аз ли греша и само по-лошо правя, като не й давам допълнително или тя си знае... ooooh!

kopchelino, умирам си от кеф да ти отговоря на въпроса! Simple Smile Вече не само, че пренебрегвам съвети, а го правя с удоволствие!!! Simple Smile
Това е така откакто два броя лекари и няколко броя баби и дядовци ми надуха главата колко е важно бебето да наддава МНОГО от самото раждане, в резултат на което аз се поддадох на създалото се напрежение, почнах да дохранвам малкото с АМ и тя разбира се спря да суче, та и до днес се боря с помпата за кърма за последни капки - вече три месеца.
Та съм решила - никого и за нищо няма да слушам, ако сърцето ми и бебето ми ми подсказват друго. Лекарите се интересуват само от показателите, които си следят, все едно децата са роботи, а не хора. А пък бабите и дядовците все много знаят, винаги повече от нас - нали като са отгледали нас и значи са перфектни - техните деца са яли точно на 3 часа (само кърма естествено), кърмени са изключително минимум до шестия месец, наддавали са по кило на месец, пишкали са под час, никога не са се цапали, спали са в отделно легло, да не кажа отделна стая от самото раждане и изобщо перфектна схема! И после като им видиш тефтера със записките, половината от това не е било така Simple Smile))
Така че смело действай на интуиция - майката знае по-добре от всеки друг какво да прави с детето си! Simple Smile

# 80
  • NE
Елефтерия Това беше докато правим нощното кърмене. Wink
Мама на Димитко Радвам се че сте по-добре и пак папате юнашката. Винаги спират да ядат когато нещо не им е тамън. Peace
kazushige Как са ми познати тези среднощни игри. Crazy
elpida447 Можеш, но гледай да не е зелен, добре обелен и добре сварен. На пара става супер лепкав и никой не го яде. ММ дори го слага за час във вода преди да го свари. Peace

Айде викат ме. Crazy

# 81
Привет,
днес нали е слънчево, а аз съм метеопатка и настроението ми е на макс Simple Smile да видим до кога Simple Smile))

Благодаря ви сърдечно за подкрепата   bouquet, за пореден път  Embarassed те американците за какво харчат пари за психоаналитици, като си има форуми  Flutter

Елпида, ние бяхме на физио, защото детенцето ми е малко криво - клюмва глава все на ляво- викат му тортиколитис, май от рождение има нещо, пък и е халтава, както каза рехабилитаторката, а и първите 5 месеца ги мина повече в един шезлонг вместо по гръб и като резултат едвам си държеше главата изправена по корем и само се клатеше като я гушнех, а сега си е поизправена Simple Smile ама това нямаше кой педиатър и ортопед да го види  #2gunfire

Sahassarra, предполагам са те изтормозили, защото сте се родили по-малки като нас - 2850, а сега е мома 7200, ама това нямало значение, защото в момента не качвала и тн. Вие колко сте пораснали, ако мога да попитам?

Ние още се борим със шишето, преди малко усяа да изсмуче 50-тина мл със силиконовия биберон дето си идва с шишето, а не с разните ми там ортодонтни не знам си какви имитации на майчини зърна  Joy Monkey си имам аз за дъщеря, а не дете - от вчера се с още по-изразено мнение и предпочитания, а аз както й отстъпвам, горко на баща й - че все някой ще трпбва да я дисциплинира.

Междудругото, намерих едни много симпатично радио http://www.radiofamily.bg/listen - пускат повече детски песнички и весели други.

Хубав ден от мен  Hug

# 82
Копчелино, ама вие никак не сте малки, предвид колко сте се родили Shocked Какво искат тия лекари от детето? Ние се родихме 2700, утре правим 5 месеца и сме 6100кг, а според нашето педи си качваме екстра newsm78 Качихме първия месец 1100, после 900, 600, 450, 600. Това да не е слон да качва по 150кг на месец #Crazy Много си е екстра детето, тия стига са търсили под вола теле

# 83
Ми и аз все това се чудя, но все ми отговарят,че понеже започна в началото много да качва, а после спря, че е проблем. Нямала сила, мускулите й били слаби, хемоглобина нисък. Даже глюкоза й мерихме. Не знам вече, аз повече от това, което правя, не мога и не искам да правя, ако реши баба й да вземе да я угоява със сонда, тя иначе не приема повече храна. То вярно, че трябва да се научи от шише или чаша скоро време и пюрета по повече да яде, че нали трябва да се връщам на работа, ама не мисля че трябва с тормоз и за норматив, след като то не разбира, или поне се прави, какво му се случва.

# 84
  • NE
Копчелино Ама въобще не е препоръчително по кг да качват вече. Нашата педи от 4-ти месец ни е казала 300-500 гр. е нормално да качва Вилито, при положение че сме се родили 3400 гр. и е момченце (наддавали по-бързо).
Хемоглобина изследван ли е? За нашите месеци е нормално да е:
3 - 4 месец - 129,2
4- 5 месец - 129,2
5-6 месец - 132,6
Безобидна беше дала една хубава формула за смятане на килограмите, но е правилно спрямо рожденното тегло. Към третият месец трябва да са го удвоили и после намалява качването.

# 85
Привет,
днес нали е слънчево, а аз съм метеопатка и настроението ми е на макс Simple Smile да видим до кога Simple Smile))

Благодаря ви сърдечно за подкрепата   bouquet, за пореден път  Embarassed те американците за какво харчат пари за психоаналитици, като си има форуми  Flutter

Елпида, ние бяхме на физио, защото детенцето ми е малко криво - клюмва глава все на ляво- викат му тортиколитис, май от рождение има нещо, пък и е халтава, както каза рехабилитаторката, а и първите 5 месеца ги мина повече в един шезлонг вместо по гръб и като резултат едвам си държеше главата изправена по корем и само се клатеше като я гушнех, а сега си е поизправена Simple Smile ама това нямаше кой педиатър и ортопед да го види  #2gunfire

Sahassarra, предполагам са те изтормозили, защото сте се родили по-малки като нас - 2850, а сега е мома 7200, ама това нямало значение, защото в момента не качвала и тн. Вие колко сте пораснали, ако мога да попитам?

Ние още се борим със шишето, преди малко усяа да изсмуче 50-тина мл със силиконовия биберон дето си идва с шишето, а не с разните ми там ортодонтни не знам си какви имитации на майчини зърна  Joy Monkey си имам аз за дъщеря, а не дете - от вчера се с още по-изразено мнение и предпочитания, а аз както й отстъпвам, горко на баща й - че все някой ще трпбва да я дисциплинира.

Междудругото, намерих едни много симпатично радио http://www.radiofamily.bg/listen - пускат повече детски песнички и весели други.

Хубав ден от мен  Hug

Благодаря за радиото! Simple Smile Ще се пробва.

Иначе Ралица се роди 2750, а преди 2 седмици беше към 6 кг. Вече не ни правят забележка ххахах Simple Smile

# 86
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Хайде стига с теЗ кг., сладурки Simple Smile Дечинята знаят най-добре колко и кога да качват  Joy

Родени 2200, а на 5 месеца и 15 дни - 5800 ... Перфектна ми е Simple Smile Не ми тежи като я дондуркам и храня  hahaha

Добре дошли на мамите и бебоците  Hug Ще видите, че сме готини и не хапем  Wink

Копчелино - ти ... и само ти си най-доброто за твоето съкровище Simple Smile Не се съмнявай в това! Довери се на себе си и си повярвай! Звучиш разумно - не позволявай да те ... хм ... шашкат Simple Smile

... аууууу ... забравих  Embarassed
Гери, Ефи, Деметрия,  и всички други - времето за утре го дават слънчево ... - искате ли да си направим така отлаганата среща в Южния? Поне за малко ... А? По обедно време към 13 примерно до към 17  newsm78

# 87
  • София
Здравейте!
Копчелино, аз при тези килограми на малката ти никога не бих дохранвала с АМ. Майчината кърма освен всички предимства, които всички знаем има едно незаменимо, а именно че твоята кърма е точно за твоето бебе, отговаря на неговата възраст и нужди и след като имаш кърма кърми, никое АМ не е по-добро за бебето ти! Съветите на лекарите не винаги имат смисъл и са верни. Както и другите момичета са ти казали, твоят усет е най- верен. 
Нашата педиатърка винаги ми предлага, но като цяло и тя самата ми каза да разчитам на усета си, защото аз най- добре от всеки друг познавам бебето си.
Добре, че времето се пооправи малко, за да излезем и ние на въздух, че в къщи малкия пощръклява.
Пожелавам ви спокоен и весел ден, мами!

# 88
Е, разликата е тази, че вашите педиатри не са ви вкъщи. Пък и аз от началото не си извоювах териротия и все отстъпвах, като по-умен и възпитан човек, за да има мир и разбирателство. То и самата ми свекърва си е с един такъв прекрасен характер, ама кой да гледа преди 4 години, те правилно казват, че любовта е сляпа Simple Smile нищо, сега поне имах 20-тина дни почивка от нея, дано съм събрала сили, да я пусна по течението.
А на Натали май ще й излиза зъбче, днес сме по-мрънкави, езикът навън, ръцете до китката в устата. Остава да пусне и чешмата на лигите Simple Smile
Аз пак да питам - как чистите плюшените играчки? Аз повечето ги пера - и тези дето пише уж само на повърхността, ама сега сме с гъбички и се чудя дали е достатъчно  newsm78

# 89
  • NE
Копчелино Съчувствам ти искренно. Хич не ти е лесно така да ти се месят. Аз казвам, че всеки си е имал деца и да си ги е гледал тогава и сега да не ми се меси. Ура, че свекървата ми вече си мисли че ми досажда, а и Вилито си знае кога да се разплаче. Хич не ги харесва. Има невероятен усет за добри хора.

Общи условия

Активация на акаунт